Värihaun taulukkoja voi nyt viedä Photoshopista eri muodoissa. Vietyjä tiedostoja voi käyttää Photoshopissa, After Effectsissa, SpeedGradessa ja muissa kuvan- ja videonkäsittelysovelluksissa.

Voit viedä värihaun taulukkoja vain dokumenteista, joissa on taustataso ja muita tasoja värien muokkaamiseksi.

Hakutaulukkojen vienti

1. Avaa kuva, jossa on taustataso.
  2. Säätötasoja lisäämällä voit antaa kuvalle haluamasi ulkoasun tai tehosteen.
  3. Valitse Tiedosto > Vie > Värihaun taulukot.
  4. Kirjoita kuvaus Vie värihaun taulukot -valintaikkunaan.
  5. Lisää halutessasi tekijänoikeustiedot. Photoshop lisää kirjoittamasi tekstin eteen automaattisesti © Copyright <nykyinen vuosi>.
  6. Lisää arvo Ruudukon pisteet -kenttään (0–256). Mitä korkeampi arvo, sitä suurempi ja laadukkaampi tiedostosta tulee. Ponnahdusvalikosta voi valita myös sumean laatuasetuksen: Heikko, Matala, Keski, Korkea tai Maksimi.
  7. Valitse yksi tai useampi muoto, johon haluat viedä värihaun taulukon:
    • 3DL
    • CUBE
    • CSP
    • ICC-profiili
  1. Valitse OK.
  2. Valitse tietokoneelta sijainti, johon haluat tallentaa luotavat tiedostot. Anna myös perustiedostonimi, johon Photoshop lisää tiedostotunnisteen automaattisesti.

Huomioitavia seikkoja eri muotoihin viennistä

• Jos aloitat dokumentilla, joka on LAB-väritilassa, värihaun taulukon voi viedä ICC-abstraktiprofiilina. Abstraktit profiilit ovat kaikkein monikäyttöisimpiä muotoja. Voit lisätä niitä mihin tahansa väritilaan. Jos tuot taulukon vain RGB -muodossa, Photoshop muuntaa dokumentin automaattisesti RGB-väritilaan.
  • Jos aloitat dokumentilla, joka on CMYK-väritilassa, värihaun taulukon voi viedä ICC CMYK -laitelinkkiprofiilina.  Jos tuot taulukon vain RGB -muodossa, Photoshop muuntaa dokumentin automaattisesti RGB-väritilaan.
  • Jos aloitat dokumentilla, joka on RGB-väritilassa, värihaun taulukon voi viedä ainoastaan 3DLUT-tiedostona (3DL, CUBE ja CSP) ja RGB-laitelinkkimuodossa.