Tietoja pikselien valitsemisesta

Valinta eristää kuvasta yhden tai useita osia. Alueen valitsemisen jälkeen voidaan muokata kuvan osaa ja käsitellä sitä tehosteilla ja suotimilla vaikuttamatta muihin osiin.

Nopein tapa valita pikseleitä kuvasta on käyttää Valitse kohde -toimintoa tai jotain pikavalintatyökaluista. Voit myös valita tietynmuotoisia alueita valintatyökaluilla tai luoda valinnan rajaamalla kuvan elementin lassotyökalulla. Valintoja voi tehdä myös kuvan värialueiden perusteella. Valitse-valikon komennoilla voidaan valita kaikki pikselit, kumota niiden valinta tai valita ne uudelleen.

Valintoja voidaan tehdä pikselien lisäksi myös vektoritiedoilla. Kynä- ja muototyökaluilla voi luoda täsmällisiä, reiteiksi kutsuttuja ääriviivoja. Reitit voidaan muuntaa valinnoiksi.

Valintoja voidaan kopioida, siirtää ja liittää tai tallentaa alfakanaviksi. Alfakanaviin tallennetaan valintoja maskeiksi kutsuttuina harmaasävykuvina. Maski muistuttaa käänteistä valintaa: se kattaa kuvan valitsemattoman osan ja estää sen muokkaamisen ja käsittelemisen. Tallennettu maski voidaan muuntaa valinnaksi lataamalla alfakanava kuvaan.

Huomautus:

reitit voidaan muuntaa valinnoiksi, mutta myös valinnat voidaan muuntaa reiteiksi.

Valitse yksi tai usea objekti tai reitti pikamuokkausta varten. Katso opastus artikkelista Polun valinta ja muokkaus.

Opasvideo: Kuvan osan valitseminen

Opasvideo: Kuvan osan valitseminen
Train Simple

Opasvideo: Ohuiden kohteiden, kuten hiusten, valitseminen

Opasvideo: Ohuiden kohteiden, kuten hiusten, valitseminen
Photoshopin vastaava tuotepäällikkö Bryan O'Neil Hughes kertoo Photoshop Playbookin toisessa osassa, kuinka hiusten ja muiden ohuiden kohteiden valitseminen onnistuu.
Bryan O'Neil Hughes

Opasvideo: Valintavinkki

Opasvideo: Valintavinkki
Scott Kelby

Pikselien valitseminen, valinnan kumoaminen ja valinnan toistaminen

Huomautus:

Jos työkalu ei toimi odotetulla tavalla, kuvassa on ehkä piilotettu valinta. Valitse Kumoa valinta -komento ja kokeile työkalua uudelleen.

Tason kaikkien pikselien valitseminen piirtoalueen rajojen sisäpuolelta

1. Valitse taso Tasot-paneelista.
  2. Valitse Valitse > Kaikki.

Valintojen kumoaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse Valitse > Kumoa valinta.
    • Jos käytössä on suorakulmainen valintatyökalu, soikiovalitsin tai lassotyökalu, napsauta kuvaa valitun alueen ulkopuolelta.

Viimeisen valinnan toistaminen

1. Valitse Valitse > Valitse uudelleen.