Vioittuneet kirjasimet saattavat aiheuttaa monenlaisia ongelmia Photoshop CC:ssä, joista kaikki eivät näytä liittyvän kirjasimiin.

Ratkaisut

• Ratkaisu 1: Päivitä uusimpaan Photoshop CC -versioon
  • Ratkaisu 2: Poista kirjasinten esikatselu käytöstä Photoshopin asetuksista
  • Ratkaisu 3: Poista kirjasimet
  • Ratkaisu 4: (Mac OS) Varmista kaikki kirjasimet Kirjasinkirjan (Font Book, Mac OS -sovellus) avulla
  • Ratkaisu 5: Määritä FontTest-komentosarjan avulla, onko tietokoneella vioittuneita kirjasimia
  • Ratkaisu 6: Tyhjennä Photoshopin kirjasinten välimuisti
  • Ratkaisu 7: Tyhjennä järjestelmän kirjasinvälimuisti
  • Ratkaisu 8: Eristä ongelman aiheuttama kirjasin (vain Mac OS -käyttöjärjestelmä)

Nämä ratkaisut on lueteltu niin, että ensin on helpoimmat ja todennäköisimmät ratkaisut vioittuneen kirjasimen löytämiseksi ja lopuksi vaativimmat ja eniten aikaa vievät.

Tärkeää: poista tai päivitä muiden valmistajien liitännäiset ennen kirjasinten testaamista.

Ratkaisu 1: Päivitä uusimpaan Photoshop CC -versioon

1. Valitse Ohje > Päivitykset (tämä on suositeltu päivitystapa).

2. Lataa uusin päivitys Adoben verkkosivustolta.

Ratkaisu 2: Poista kirjasinten esikatselu käytöstä Photoshopin asetuksista

1. Valitse Tyyppi > Kirjasinten esikatselun koko.

2. Valitse Ei mitään.

Testaa ongelman aiheuttavaa toimintoa uudelleen selvittääksesi, ratkesiko ongelma.

Ratkaisu 3: Poista kirjasimet

Seuraavien kirjasinten tiedetään aiheuttavan ongelmia Photoshopissa:

Bustle (vain Mac OS -käyttöjärjestelmässä)

• 21kannmbn_ttf
  • GURAKH_S.TTF
  • JH_TITLES.TTF
  • SCREEN__.TTF
  • SEVESBRG.TTF
  • SF Tattle Tales Condensed.ttF
  • ZEROGEBI.TTF
  • Zippy.ttf

Ratkaisu 4: (Mac OS) varmista kaikki kirjasimet Kirjasinkirjan (Font Book, Mac OS -sovellus) avulla

1. Valitse Ohjelmat > Kirjasinkirja.
  2. Valitse Kokoelma-sarakkeesta Kaikki fontit.
  3. Valitse Fontti-sarakkeesta ylimpänä oleva kirjasin ja valitse kaikki kirjasimet painamalla Cmd+A.

4. Valitse tiedosto > Varmista fontti.

5. Poista vioittunut kirjasin tai kirjasimen kaksoiskappale.

6. Jos Kirjasinkirja kaatuu, käynnistä se uudelleen ja selaa kirjaimet läpi yksitellen selvittääksesi, mikä kirjasin aiheutti kaatumisen. Valitse ensimmäinen kirjasin painamalla alanuolinäppäintä ja pidä se painettuna, jotta voit selata kaikki kirjasimet läpi.

Ratkaisu 5: määritä FontTest-komentosarjan avulla, onko tietokoneella vioittuneita kirjasimia

Lataa,asennaja suorita Photoshopille tarkoitettu FontTest.jsx-komentosarja alta. Komentosarjan avulla voidaan määrittää, onko järjestelmässä vioittuneita kirjasimia tai aiheuttavatko jotkin kirjasimet kaatumisen.

Lataa ja lue tarvitsemasi FontTest_readme.pdf-tiedosto.

Tärkeää: tämä ReadMe-tiedosto sisältää erittäin tärkeää tietoakomentosarjanasentamisesta ja suorittamisesta sekä tietoa tuloksista.

Huomautus: Jos Photoshop kaatuu ennen komentosarjan suorittamista, syy on todennäköisesti käyttöjärjestelmässä eikä Photoshopissa. Siinä tapauksessa suorita tässä dokumentissa esitetyt muut ratkaisuvaihtoehdot.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-osoita (Mac OS) alla olevaa FontTest.jsx.zip-tiedostoa. Tallenna sitten FontTest.jsx-tiedosto kiintolevylle, esimerkiksi työpöydälle. Pura tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä ja jos ohjelma kysyy sitä, valitse kaikkien tiedostojen purkaminen.

Lataa

Ratkaisu 6: Tyhjennä Photoshopin kirjasinten välimuisti

Mac OS

1. Lopeta Photoshop ja Creative Cloud -työpöytäsovellus (jos se on asennettu).

2. Siirry kohtaan: /Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Sovellusten tuki/Adobe/Adobe Photoshop CC

Huomautus:

Photoshop CC tai uudemmat versiot /Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop CC Huomautus: jos käytät Mac OS 10.7 -versiota tai uudempaa, käytä tätä TechNotea saadaksesi ohjeita piilotetun kirjastokansion avaamiseen.

3. Vedä CT Font Cache -kansio roskakoriin ja tyhjennä roskakori.

Windows

1. Poistu Photoshopista ja Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta (jos se on asennettu).

2. Siirry alla olevaan kansioon.

Windows 7 ja 8: \Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC, CC 2014 tai CC 2015

3. Poista CT Font Cache -kansio (Photoshop CC, CC 2014 ja CC 2015) ja tyhjennä roskakori.

Käynnistä Photoshop uudelleen ja testaa, toistuuko ongelma.

Ratkaisu 7: tyhjennä järjestelmän kirjasinvälimuisti

Mac OS

Suorita komentoriviapuohjelma Terminal-sovelluksessa järjestelmän kirjasinvälimuistin tyhjentämiseksi. Tämä komento on osa Mac OS -käyttöjärjestelmää. Ole varovainen käyttäessäsi Terminal-sovellusta, sillä se vaikuttaa käyttöjärjestelmään matalalla tasolla.Voit lukea Atsutil-ohjetta kirjoittamalla ”man atsutil” (ilman lainausmerkkejä) ja painamalla rivinvaihtonäppäintä Terminal-sovelluksessa. Tai voit lukea tämän MacWorld-artikkelin.

1. Lopeta Photoshop ja Creative Cloud -työpöytäsovellus (jos se on asennettu).

2. Valitse Ohjelmat > Lisäohjelmat.
  3. Avaa Pääte.

4. Kirjoita seuraava komento ja paina sen jälkeen rivinvaihtonäppäintä

sudo atsutil databases –remove

Windows

Tuo piilotetut tiedostot ja kansiot näkyviin (katso Piilotettujen tiedostojen ja kansioiden näyttäminen) ja toimi seuraavasti:

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset, myös Creative Cloud -työpöytäsovellus (jos se on asennettu).

2. Siirry kansioon \Windows\ServiceProfiles\LocalService\Appdata\Local

3. Poista *FNTCACHE*.DAT- tai *FontCache*.dat-tiedosto.

Huomautus:

Tähti (*) tarkoittaa numeroita, kirjaimia tai sanoja, esimerkiksi FontCache-S-1-5-21.dat.

Kannattaa tyhjentää myös Photoshopin kirjasinvälimuisti (Ratkaisu 6) samalla, kun käyttöjärjestelmän välimuisti tyhjennetään. Testaa uudelleen selvittääksesi, toistuuko ongelma.

Ratkaisu 8: eristä ongelman aiheuttama kirjasin (vain Mac OS -käyttöjärjestelmä)

Tärkeää: Apple muutti käyttäjäkirjastokansion oletusarvoisesti piilotetuksi Mac OS X 10.7 -version myötä. Jos piilotetussa käyttäjäkirjastokansiossa olevia tiedostoja tarvitaan Adoben vianmääritykseen, käytä artikkelissa Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen esiteltyjä keinoja.

Varmista, että kirjasimet löytyvät vain yhdestä kirjasinkansiosta:

•  /Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Fonts
  •  /Kirjasto/Fonts

Jos kirjasinkansiolla ei ole kaksoiskappaletta, jatka tämän vaiheen ohjeiden mukaan. Jos kaksoiskappale löytyy, poista se yhdestä paikasta.

Luo työpöydälle kaksi kansiota nimeltä fonttest ja goodfonts.

Testattavia kirjasimia voi löytyä kolmesta eri paikasta. Suorita tämä testi kaikille seuraavista kansioista, joissa on kirjasimia:

* /Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Fonts
* /Kirjasto/Fonts
* /[verkkoasema]/Kirjasto/Fonts

Löytääksesi vioittuneen kirjasimen säilytä puolet kirjasimista Kirjasto/Fonts -kansiossa. Siirrä puolet fonttest-kansioon ja testaa tilannetta, jossa ongelma ilmeni.

• Jos ongelma toistuu, vioittunut kirjasin on edelleen Fonts-kansiossa, ei fonttest-kansiossa. Siirrä kirjasimet fonttest-kansiosta goodfonts-kansioon.
  • Jos ongelma ei toistu, vioittunut kirjasin on fonttest-kansiossa. Siirrä kirjasimet virallisesta kirjasinkansiosta goodfonts-kansioon. Siirrä puolet kirjasimista takaisin viralliseen kirjasinkansioon seuraavaa testauskertaa varten.
  • Jatka testaamalla puolet jäljelle jäävistä kirjasimista ja jatka niiden kirjasinten siirtämistä, jotka eivät aiheuta ongelmaa, goodfonts-kansioon.
  • Kun olet saanut selville ongelman aiheuttavan kirjasimen, poista se virallisesta kirjasinkansiosta. Siirrä kaikki kirjasimet goodfonts-kansiosta takaisin siihen viralliseen kirjasinkansioon, jota olet testaamassa. Suorita nämä testit jokaiselle viralliselle kirjasinkansiolle, joka sisältää kirjasimia.

Tärkeää: Jos sama ongelma ilmenee kirjasimen poistamisen jälkeen, yhdellä tai useammalla kirjasimella on sama tai samanlainen ongelma. Jatka näiden vaiheiden suorittamista, kunnes kaikki vioittuneet kirjasimet on poistettu.