Voit helposti järjestää kuvan tasot uudelleen Tasot-paneelissa tai suoraan dokumentti-ikkunassa. Voit myös suojata tasot lukitsemalla ne.

Tasojen ja ryhmien pinoamisjärjestyksen muuttaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Siirrä tasoa tai ryhmää vetämällä sitä ylös tai alas Tasot-paneelissa. Vapauta hiiren painike, kun korostettu viiva on siinä kohdassa, johon haluat sijoittaa tason tai ryhmän.

• Jos haluat siirtää tason ryhmään, vedä se ryhmäkansioon . Jos ryhmä on suljettu, taso sijoittuu siinä alimmaiseksi.

• Valitse taso tai ryhmä, valitse Taso > Järjestä ja valitse komento alivalikosta. Jos valittu kohde on ryhmässä, komento vaikuttaa ryhmän pinoamisjärjestykseen. Jos valittu kohde ei ole ryhmässä, komento vaikuttaa Tasot-paneelin pinoamisjärjestykseen.

• Jos haluat muuttaa valittujen tasojen järjestyksen päinvastaiseksi, valitse Taso > Järjestä > Käännä. Nämä asetukset näkyvät himmennettyinä, ellei vähintään kahta tasoa ole valittu

Huomautus:

Taustataso on aina pinoamisjärjestyksessä alimmaisena. Siksi Vie taakse -komento siirtää valitun kohteen juuri taustatason yläpuolelle.

Tasojen sisällön siirtäminen

1. Valitse Tasot-paneelista tasot, jotka sisältävät siirrettävät kohteet.
  2. Valitse siirtotyökalu .

Huomautus:

Voit valita siirrettävät tasot suoraan dokumentti-ikkunasta. Valitse siirtotyökalun asetusriviltä Automaattinen valinta ja valitse sitten avattavasta valikosta Taso. Vaihto-napsauta, jos haluat valita useita tasoja. Valitse Automaattinen valinta ja sitten Ryhmä, jos haluat valita koko ryhmän valitsemalla siitä yhden tason.

3. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Vedä dokumentti-ikkunassa mitä tahansa kohdetta, joka on yhdellä valituista tasoista. (Tason kaikki kohteet siirtyvät yhdessä.)

• Siirrä kohdetta yhden pikselin verran painamalla näppäimistön nuolinäppäintä.

• Siirrä kohdetta kymmenen pikselin verran painamalla näppäimistön nuolinäppäintä ja pitämällä samalla vaihtonäppäintä painettuna.

Tason kääntäminen

1. Valitse käännettävä taso Tasot-paneelista.
  2. Jos kuvasta on valittu jotain, kumoa valinta komennolla Valitse > Kumoa valinta.
  3. Valitse Muokkaa > Muunna > Käännä. Tason rajoja kuvaava suorakulmio (muokkausalue) tulee näkyviin.
  4. Siirrä osoitin muokkausalueen ulkopuolelle (osoitin muuttuu käyräksi kaksipäiseksi nuoleksi) ja vedä. Voit rajoittaa käännöksen 15°:n askeliin pitämällä vaihtonäppäintä painettuna.
  5. Kun olet tyytyväinen tulokseen, paina Enter-näppäintä (Windows) tai Return-näppäintä (Mac OS) tai napsauta asetusrivillä olevaa valintamerkkiä. Voit peruuttaa kääntämisen painamalla Esc-näppäintä tai napsauttamalla asetusrivin Peruuta muunnos -kuvaketta.

Tasojen lukitseminen

Voit suojata tason sisällön lukitsemalla tason kokonaan tai osittain. Taso voidaan esimerkiksi lukita kokonaan, kun se on saatu valmiiksi. Sinun kannattaa ehkä lukita taso osittain, jos sen läpinäkyvyys ja tyylit ovat oikeat, mutta harkitset edelleen sen sijaintia. Kun taso on lukittu, sen nimen oikealla puolella näkyy lukkokuvake . Lukkokuvake on täytetty värillä, kun taso on täysin lukittu. Lukko on ontto, kun taso on osittain lukittu.

Tason tai ryhmän kaikkien ominaisuuksien lukitseminen

1. Valitse taso tai ryhmä.
  2. Valitse Tasot-paneelista Lukitse kaikki -asetus.

Huomautus:

Lukitun ryhmän tasojen kohdalla näkyy himmennetty lukkokuvake .

Tason osittainen lukitseminen

1. Valitse taso.
  2. Valitse Tasot-paneelista haluamasi lukitusasetukset.

Lukitse läpinäkyvät pikselit

Sallii vain tason peittävien osien muokkaamisen. Tämä vaihtoehto vastaa aikaisempien Photoshop-versioiden Säilytä läpinäkyvyys -vaihtoehtoa.

Lukitse kuvan pikselit

Estää tason pikseleiden muokkaamisen maalaustyökaluilla.

Lukitse sijainti

Estää tason pikseleiden siirtämisen.

Huomautus:

Teksti- ja muototasoilla Lukitse läpinäkyvyys- ja Lukitse kuva -asetukset on normaalisti valittu eikä niiden valintaa voi poistaa.

Lukitusasetusten käyttäminen valituilla tasoilla tai ryhmässä

1. Valitse useita tasoja tai ryhmä.
  2. Valitse Tasot-valikosta tai Tasot-paneelivalikosta Lukitse tasot tai Lukitse ryhmän kaikki tasot.
  3. Valitse lukitusasetukset ja valitse OK.