Photoshopissa kuvasta voi helposti valita tarkkuusalueella olevat kohdat tai pikselit.

Toimi seuraavasti:

1. Kun kuva on avoinna Photoshopissa, valitse Valitse > Tarkkuusalue. Tarkkuusalue-valintaikkunassa voit tehdä muutoksia oletusvalintaan.
  2. Laajenna tai pienennä valittua aluetta säätämällä Tarkka alue -parametria. Jos liukusäätimen siirtää arvoon 0, koko kuva valitaan. Jos liukusäätimen siirtää ääriasentoon oikealle, vain kuvan tarkimmat alueet valitaan.
Tarkkuusalueen valitseminen oletusasetuksin Photoshopissa
Toiminnon käyttö: Tarkkuusalueen valitseminen oletusasetuksin

1. Valinta-alueeseen voi lisätä () ja siitä voi poistaa () osia manuaalisesti sivellinpainikkeilla.
Alueiden lisääminen valintaan Photoshopissa
Alueiden lisääminen valintaan manuaalisesti

1. Jos valitulla alueella on kohinaa, säädä sitä Lisäasetukset-kohdan Kuvan kohinataso -liukusäätimellä.

Huomautus:

Tarkka alue- ja Kuvan kohinataso -asetukset voi asettaa myös automaattisiksi (Autom.). Tällöin Photoshop valitsee parametreille sopivat arvot automaattisesti.

1. Kun teet muutoksia Tarkkuusalue-asetuksiin, voit aina halutessasi poistaa Esikatselu-toiminnon käytöstä, jolloin näet alkuperäisen kuvan.
Esikatselun käyttö Photoshopissa
Esikatselun käyttö.

1. Jos haluat häivyttää valitun alueen reunoja, valitse Pehmennä reuna.
  2. Jos haluat hienosäätää valitun alueen reunoja, valitse Hienosäädä reuna. Tietoja Hienosäädä reuna -valintaikkunan asetusten määrittämisestä saat kohdasta Valinnan reunojen hienosäätäminen.
  1. Kun olet säätänyt alueen mielesi mukaiseksi, valitse, tehdäänkö valitusta alueesta valinta tai maski nykyiselle tasolle vai luodaanko alueesta uusi taso tai dokumentti. Valittavissa ovat seuraavat vaihtoehdot:
  • Valinta (oletus)
  • Tasomaski
  • Uusi taso
  • Uusi tasomaskin sisältävä taso
  • Uusi dokumentti
  • Uusi tasomaskin sisältävä dokumentti
  1. Valitse OK.