Lisätietoja Photoshop CC 20.0 -version (lokakuun 2018 julkaisuversio) uudesta Muokkaa > Sisältötietoinen täyttö -asetuksesta on kohdassa Sisältötietoinen täyttö.

Sisältötietoinen paikkaus

Paikkaustyökalulla poistetaan kuvasta tarpeettomia osia. Paikkaustyökalun sisältötietoinen toiminto käyttää lähellä olevaa sisältöä ja sekoittaa paikattavan alueen sitä ympäröivään sisältöön saumattomasti.

Vanha: jos tarvitset lisätietoa paikkauksen käytöstä Photoshop CS6:a aiemmissa versioissa, katso Alueen paikkaaminen.

Video | Valokuvien korjaaminen sisältötietoisella toiminnolla

Video | Valokuvien korjaaminen sisältötietoisella toiminnolla
Adobe

1. Pidä työkalupalkista valittuna Spottikorjaussivellin  ja valitse Paikkaustyökalu .

2. Tee asetusrivillä seuraavat toimet:

Sisältötietoiset paikkaustoiminnot
    Sisältötietoiset paikkaustoiminnot

Paikkaa

Sisältötietoinen toiminto otetaan käyttöön valitsemalla Sisältötietoinen.

Rakenne

Antamalla arvon väliltä 1–7 voit määrittää, kuinka tarkkaan paikkaus heijastaa nykyisiä kuvan kuvioita. Jos valitset arvon 7, paikkaus noudattaa kuvan kuvioita erittäin tarkasti. Jos valitset arvon 1, paikkaus noudattaa kuvan kuvioita löyhästi.

Väri

Määritä, kuinka laajalti haluat Photoshopin käyttävän algoritmiin perustuvaa värin sekoittamista paikkauksessa, valitsemalla arvo väliltä 0–10. Jos valitset arvoksi 0, värinsekoitus poistetaan käytöstä. Jos Väri-arvoksi valitaan 10, värinsekoitus on enimmäisarvossaan.

Ota näyte kaikista tasoista

Ota tämä toiminto käyttöön, jos haluat käyttää siirron tuloksia toisella tasolla kaikkien tasojen tietojen avulla. Valitse kohdetaso Tasot-paneelista.

3. Valitse kuvasta korvattava alue. Paikkaustyökalulla voi piirtää valittavan alueen, mutta sama onnistuu myös muilla valintatyökaluilla.

4. Vedä valintakehys sen alueen yli, josta haluat täytön ottaa.

Sisältötietoinen siirto

Sisältötietoisella siirtotyökalulla voi valita ja siirtää kuvan osan. Kuva täydennetään ja aukko täytetään kuvan vastaavilla elementeillä. Suuria muokkaustoimenpiteitä ja monimutkaisia valintoja ei tarvitse tehdä.

Sisältötietoista siirtotyökalua voi käyttää kahdessa eri tilassa:

• Siirtotilassa voit sijoittaa kohteita uusiin paikkoihin (siirto onnistuu parhaiten, kun taustat ovat samantyyppiset).
  • Laajennustilassa voit laajentaa tai kutistaa kohteita, kuten hiuksia, puita tai rakennuksia. Käytä valokuvia, joissa rakennukset on kuvattu samalta tasolta (ei ylä- tai alakulmasta), jotta niiden laajentaminen onnistuisi parhaiten.

Asiantuntijalta: Using Content-Aware Move and Fill (Sisältötietoisen siirtotyökalun ja täyttötyökalun käyttö)

Asiantuntijalta: Using Content-Aware Move and Fill (Sisältötietoisen siirtotyökalun ja täyttötyökalun käyttö)
Opi valitsemaan kuvan osa ja siirtämään sitä. Näet, kuinka Photoshop täyttää aukon automaattisesti taustan vastaavilla elementeillä.
Deke McClelland

1. Pidä työkalupalkista valittuna Spottikorjaussivellin  ja valitse Sisältötietoinen siirtotyökalu .

2. Tee asetusrivillä seuraavat toimet:

Sisältötietoisen siirron asetukset
    Sisältötietoisen siirron asetukset

Tila

Sijoita valitut kohteet toiseen paikkaan valitsemalla Siirrä. Laajenna-tilassa voit laajentaa tai kutistaa kohteita.

Rakenne

Antamalla arvon väliltä 1–7 voit määrittää, kuinka tarkkaan paikkaus heijastaa nykyisiä kuvan kuvioita. Jos valitset arvon 7, paikkaus noudattaa kuvan kuvioita erittäin tarkasti. Jos valitset arvon 1, paikkaus noudattaa kuvan kuvioita löyhästi.

Väri

Määritä, kuinka laajalti haluat Photoshopin käyttävän algoritmiin perustuvaa värin sekoittamista paikkauksessa, valitsemalla arvo väliltä 0–10. Jos valitset arvoksi 0, värinsekoitus poistetaan käytöstä. Jos Väri-arvoksi valitaan 10, värinsekoitus on enimmäisarvossaan.

Photoshopin sisältötietoinen siirto
    A. Ei värinsekoitusta B. Värinsekoitus

Ota näyte kaikista tasoista

Ota tämä toiminto käyttöön, jos haluat luoda valitun tason siirron kaikkien tasojen tietojen avulla. Valitse kohdetaso Tasot-paneelista.

Muunna varjossa

Kun tämä asetus on käytössä, voit skaalata juuri siirtämäsi kuvan osan. Säädä vain kuvan siirretyn osan koon muuttamiseen tarkoitettuja kahvoja.

3. Valitse kuvasta siirrettävä tai laajennettava alue. Siirtotyökalulla voi piirtää valittavan alueen, mutta sama onnistuu myös muilla valintatyökaluilla.

4. Vedä valintakehys alueelle, johon haluat sijoittaa kohteen.