How to access Arabic and Hebrew features in Photoshop

Tässä videossa näytetään, kuinka voit käyttää lähi-itämaisten kielten tekstitoimintoa sekä sen arabiaa ja hepreaa tukevia ominaisuuksia.
David Mohr

Ota lähi-itämaiset piirteet käyttöön

Jos haluat tuoda lähi-itämaiset tekstitoiminnot näkyviin Photoshopin käyttöliittymässä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset > Teksti (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Teksti (Mac OS).
  2. Valitse tekstiytimen asetusten valinnasta Lähi-itä.
  3. Valitse OK ja käynnistä Photoshop uudelleen.
  4. Valitse Teksti > Kieliasetukset > Lähi-itämaiset piirteet.

Tekstin suunta

Voit asettaa tekstin oletussuunnaksi oikealta vasemmalle, jotta voit luoda arabian- ja hepreankielistä sisältöä. Jos dokumentissa kuitenkin on myös vasemmalta oikealle kirjoitettua tekstiä, suunnasta toiseen voi nyt vaihtaa saumattomasti.

Valitse kappaleen suunta Kappale-paneelista.

Kappaleen suunnan valinta Photoshopissa
Kappaleen suunnan valinta (kuvassa InDesign-paneeli)

Lukutyypit

Kun kirjoitat arabian- tai hepreankielistä tekstiä, voit valita käytettävän lukutyypin. Vaihtoehdot ovat arabian-, hindin- ja persiankieliset numerot.

Oletusarvoisesti Photoshopin arabiankielisissä versioissa on valittuna hindinkieliset numerot ja hepreankielisissä versioissa arabialaiset numerot. Voit kuitenkin tarvittaessa vaihtaa lukutyyppiä manuaalisesti:

1. Valitse numerot tekstistä.
  2. Valitse Merkki-paneelin Numerot-luettelosta haluamasi kirjasin.
Lukutyypin valinta Photoshopissa
Lukutyypin valinta (InDesign-paneeli näkyvissä)

Automaattinen kashida-lisäys

Arabiankielinen teksti tasataan kashida-lisäyksin. Arabiankielisiin merkkeihin lisättävät kashidat pidentävät merkkejä. Tyhjän tilan merkit eivät muutu. Arabiankieliset tekstikappaleet voi tasata käyttämällä automaattista kashida-lisäystä.

Valitse kappale ja valitse Kappale-paneelin oikeassa alareunassa olevasta Lisää Kashida-tasaus -ponnahdusvalikosta joko Ei mitään, Lyhyt, Keski, Pitkä tai Tyylillinen.

Huomautus: Kashida-tasaukset lisätään vain kappaleisiin, joiden reunat on tasattu kokonaan.

Jos haluat lisätä kashida-tasaukset merkkiryhmään, valitse asiakirjasta merkit ja valitse Teksti > Kieliasetukset > Kashida-tasaus.

Ligatuurit (OpenType-kirjasimet)

Joissakin OpenType-kirjasimissa ligatuureja voi lisätä arabian- ja hepreankielisiin merkkipareihin automaattisesti. Ligatuurit ovat tiettyjen kirjainparien typografisia korvausmerkkejä.

1. Valitse teksti.
  2. Napsauta Merkki-paneelista kieli- ja pehmennysvalikoiden yläpuolelta Vakiokaksoiskirjasimet- tai Valinnaiset ligatuurit -kuvaketta.

Valinnaisiin ligatuureihin sisältyy koristeellisempia vaihtoehtoja, joita jotkin kirjasimet tukevat.

Photoshopin tavutusvaihtoehdot
Tavutusvaihtoehdot (InDesign-paneeli näkyvissä)

Palstaan sovitusvaihtoehdot

Kirjasimessa saattaa olla muotovaihtoehtoja tietyille kirjaimille, yleensä tyylisyistä tai kalligrafisiin tarkoituksiin. Joskus harvoin tasausvaihtoehtoja käytetään sellaisten kappaleiden tasaamiseen, joissa näitä muotoja esiintyy.

Tasausvaihtoehdot voidaan ottaa käyttöön merkkien tasolla, mutta vain jos kirjasin tukee tätä toimintoa. Valitse Merkki-paneelin alaosasta Palstaan sovitusvaihtoehdot.

Seuraavat arabian kielen kirjasimet sisältävät tasausvaihtoehtoja: Adobe Arabic, Myriad Arabic ja Adobe Naskh.

Seuraavat heprean kielen kirjasimet sisältävät tasausvaihtoehtoja: Adobe Hebrew ja Myriad Hebrew.