Väritasapaino-säädön käyttäminen

Väritasapaino-komennolla voit tehdä yleisiä värinkorjauksia muuttamalla kuvan yleistä värisekoitusta.

1. Tarkista, että Kanavat-paneelista on valittu yhdistelmäkanava. Tämä komento on käytettävissä vain, kun katselet yhdistelmäkanavaa.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Napsauta Väritasapaino-kuvaketta Säädöt-paneelissa.

• Valitse taso > Uusi säätötaso > Väritasapaino. Valitse Uusi taso -valintaikkunassa OK.

Huomautus:

Voit valita myös Kuva > Säädöt > Väritasapaino. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä tekee säädöt suoraan kuvatasoon ja kuvatietoja menetetään.

3. Valitse muutettava sävyalue valitsemalla Ominaisuudet-paneelissa Tummat, Keskisävyt tai Vaaleat.

4. (Valinnainen) Valitse Säilytä värin kirkkaus, niin kuvan kirkkausarvot eivät muutu värien muuttuessa. Tämä asetus säilyttää kuvan väritasapainon.
  5. Vedä liukusäädintä väriä kohti, jos haluat lisätä väriä kuvassa. Vedä liukusäädintä pois väristä, jos haluat vähentää väriä.

Väripalkkien yläpuolella olevat arvot ilmaisevat punaisen, vihreän ja sinisen kanavan värimuutokset. (Lab-kuvissa arvot ovat A- ja B-kanavien arvoja.) Arvot voivat vaihdella -100:sta +100:een.

Väritasapainon muuttaminen Valokuvasuodin-komennolla

Valokuvasuodin-säädöllä jäljitellään vaikutelmaa, joka saadaan, kun objektiivin läpi kulkeutuvan ja filmin valottavan valon väritasapainon ja värilämpötilan säätämiseksi kameran objektiivin eteen asetetaan värillinen suodin. Valokuvasuotimen avulla voidaan valita myös valmis värivaihtoehto, jolla voidaan säätää kuvan sävyä. Jos haluat käyttää mukautettua värinsäätöä, Valokuvasuodin-säädön avulla voit valita värin Adobe Värivalitsimesta.

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Napsauta Valokuvasuodin-kuvaketta Säädöt-paneelissa.

• Valitse taso > Uusi säätötaso > Valokuvasuodin. Valitse Uusi taso -valintaikkunassa OK.

Huomautus:

Voit valita myös Kuva > Säädöt > Valokuvasuodin. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä tekee säädöt suoraan kuvatasoon ja kuvatietoja menetetään.

2. Valitse Ominaisuudet-paneelissa suodinväri, joko mukautettu tai esimääritetty. Kun käytät mukautettua suodinta, valitse Väri, napsauta väriruutua ja määritä mukautetun värisuotimen väri Adobe Värivalitsimen avulla. Kun käytät valmista suodinta, Valitse Suodin-vaihtoehto ja valitse jokin valmiista määrityksistä Suodin-valikosta:

Lämmittävä-suodin (85 ja LBA) ja Viilentävä-suodin (80 ja LBB)

Nämä suotimet ovat muuntosuotimia, jotka säätävät kuvan valkotasapainoa. Kun kuva on otettu käyttäen pientä valon värilämpötilaa (kellertävä kuva), Viilentävä-suodin (80) muuttaa kuvan värit sinisemmiksi vallitsevan valaistuksen pienen värilämpötilan kompensoimiseksi. Vastaavasti jos kuva on otettu käyttäen suurta valon värilämpötilaa (sinertävä kuva), Lämmittävä-suodin (85) muuttaa kuvan värit lämpimämmiksi vallitsevan valaistuksen suuren värilämpötilan kompensoimiseksi.

Lämmittävä-suodin (81) ja Viilentävä-suodin (82)

Nämä suotimet on tarkoitettu vähäiseen kuvan värinlaadun säätämiseen. Lämmittävä-suodin (81) muuttaa kuvan värejä lämpimämmiksi (keltaisemmiksi), ja Viilentävä-suodin (82) muuttaa kuvan värejä viileämmiksi (sinisemmiksi).

Yksittäiset värit

Voit säätää kuvan sävyä sen mukaan, minkä valmiin värivaihtoehdon valitset. Värivaihtoehto puolestaan määräytyy sen mukaan, kuinka käytät Valokuvasuodin-säätöä. Jos kuvassa on värivääristymä, voit neutraloida sen käyttämällä komplementtiväriä. Voit käyttää värejä myös väritehosteina tai tuottaaksesi tiettyjä vaikutelmia. Esimerkiksi Vedenalainen jäljittelee veden alla otettujen kuvien vihertävän sinistä värivääristymää.

Varmista, että Esikatselu on valittuna, jotta voit tarkastella värisuotimien vaikutusta kuviin. Jos et halua, että kuva tummenee käyttäessäsi värisuodinta, varmista, että Säilytä värin kirkkaus -vaihtoehto on valittuna.

3. Voit säätää kuvaan lisättävän värin määrää käyttämällä Densiteetti-liukusäädintä tai kirjoittamalla prosenttiarvon Densiteetti-ruutuun. Mitä suurempi Densiteetti-arvo on, sitä voimakkaampi on lisättävä väri.