Maalaaminen sekoitussiveltimellä

Sekoitussivellin jäljittelee aitoja maalaustekniikoita, kuten värien sekoittamista piirtoalueella, useiden värien lisäämistä siveltimeen ja siveltimenvedon kosteusvaihtelua.

Sekoitussiveltimessä on kaksi värisäilöä: reservi- ja valintasäilö. Reservisäilöön tallennetaan piirtoalueelle lisätty valmis väri, ja sen värikapasiteetti on suurempi. Valintasäilöön tallennetaan vain piirtoalueen väri, ja sen sisältöä sekoitetaan jatkuvasti piirtoalueen väreihin.

Huomautus:

Katso video sekoitussiveltimen käyttämisestä: Adobe Photoshop -opastus – Using the Mixer Brush

1. Valitse Sekoitussivellin-työkalu . (Sekoitussiveltimen saa esiin napsauttamalla Sivellin-työkalun painiketta ja pitämällä sen painettuna.)

2. Reservisäilöön ladataan väriä napsauttamalla piirtoaluetta Alt-näppäin (Windows) tai optionäppäin (Mac OS) painettuna. Voit myös valita piirtovärin.

Huomautus:

Kun väriä ladataan piirtoalueelta, näytealueen värivaihtelut näkyvät siveltimen kärjessä. Jos haluat käyttää yksiväristä sivellintä, valitse asetusriviltä valitun siveltimen latausvalikosta Lataa vain tasavärit.

3. Valitse sivellin siveltimen esimäärityspaneelista. (Katso Esimääritetyn siveltimen valitseminen.)

4. Valitse asetusriviltä työkalun asetukset. Yleisasetuksia koskevaa lisätietoa saa katsomalla Maalaustyökalun asetukset. Sekoitussiveltimen omia asetuksia koskevaa lisätietoa:

Siveltimen nykyinen värimäärä -ruutu

Valitse avautuvasta paneelista Lataa sivellin, jos haluat ladata siveltimeen reserviväriä, tai Puhdista sivellin, jos haluat poistaa värin siveltimestä. Voit suorittaa tehtävät kunkin siveltimenvedon jälkeen valitsemalla automaattisen Kasta-  tai Puhdista-toiminnon .

Esimääritysvalikko

Sisältää suosittuja märkyys-, lataus- ja sekoitusasetusten yhdistelmiä.

Märkä

Määrittää, kuinka paljon väriä piirtoalueelta tarttuu siveltimeen. Mitä suurempi arvo, sitä pidempiä juovia väreistä jää.

Värin märkyyden lisääminen Photoshopissa
    Värin märkyyden lisääminen

A. 0 % B. 100 %

Lataa

Määrittää reservisäilöön ladatun värin määrän. Kun latausarvo on alhainen, siveltimenvedot kuivuvat nopeammin.

Latausarvon kasvattaminen Photoshopissa
    Latausarvon kasvattaminen

A. 1 % B. 100 %

Sekoita

Määrittää piirtoalueen värin suhteen reservisäilön väriin. Jos arvoksi asetetaan 100 %, käytetään vain piirtoalueen värejä, ja jos arvo on 0 %, käytetään vain reservisäilön väriä. (Märkä-asetus määrittää kuitenkin edelleen sen, kuinka värit sekoittuvat piirtoalueella.)

Ota näyte kaikista tasoista

Käyttää värejä kaikilta näkyviltä tasoilta.

5. Tee haluamasi seuraavista toimista:

• Maalaa kuvaan vetämällä hiirtä.

• Jos haluat piirtää suoran viivan, napsauta alkupistettä. Pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna ja napsauta loppupistettä.

• Kun käytät sivellintyökalua retussiruiskuna, voit voimistaa väriä pitämällä hiiren painiketta painettuna siirtämättä osoitinta.