Een webformulier maken

1. Ga naar de Startpagina en klik op Een webformulier publiceren

Webformulieren maken

2. Opmerking:

Als u zich in een account bevindt waarvoor de optie voor gebruikers in meerdere groepen (UMG) is ingeschakeld, selecteer dan de groep waaraan u het webformulier wilt koppelen voordat u het configureert.

• Als u de waarde Groep instelt, worden de groepsgerelateerde eigenschappen en sjablonen geladen waaruit u kunt kiezen.
    • Wanneer u de groep wijzigt, zult u merken dat de pagina vernieuwd wordt. Alle ingevoerde inhoud wordt bij deze vernieuwing gewist.

Als u de vervolgkeuzelijst Versturen van bovenaan de pagina niet ziet, is uw account niet geactiveerd voor UMG.

De groep selecteren

Voer de Naam webformulier in

• Als u een bestand toevoegt zonder eerst een naam voor het webformulier op te geven, krijgt het webformulier de naam van het bestand.
    • U kunt de naam van het webformulier alleen wijzigen als het de status Concept heeft. Zodra het webformulier is gemaakt, wordt de naamwaarde vergrendeld.
  3. De ervaring voor de eerste deelnemer configureren:

(De eerste deelnemer is de persoon die in als eerste te maken krijgt met het webformulier. Als meerdere deelnemers zijn toegestaan, geeft de eerste deelnemer de e-mailadressen op voor alle volgende deelnemers.)

• Rol van deelnemer:
      • Ondertekenaar - Ondertekenaars moeten een handtekening plaatsen, in aanvulling op eventuele andere verplichte velden
      • Fiatteur - Fiatteurs kunnen velden invullen, maar zijn niet verplicht een handtekening toe te passen
      • Acceptant - Acceptanten kunnen net als Fiatteurs veldinhoud invullen, maar zijn niet verplicht een handtekening te plaatsen
      • Invuller van formulier - Invullers van formulieren mogen alleen formulieren invullen. Er is geen handtekeningveld op ze toegepast
    • Verificatie:
      • Geen - Deze optie gebruikt alleen de e-mailverificatie nadat het webformulier is verzonden (indien geconfigureerd om dit te doen)
      • Wachtwoord - Wanneer de optie Wachtwoord wordt gekozen, dient de ontvanger een wachtwoord in te voeren voordat hij of zij het document kan weergeven
      • KBA-verificatie - KBA kan als verificatiemethode worden ingeschakeld als uw account is geconfigureerd voor een onbeperkt aantal KBA-transacties. Houd er rekening mee dat KBA alleen geldig is in de Verenigde Staten
    Opmerking:

Acrobat Sign-verificatie en Overheids-ID worden niet ondersteund voor verificatie van webformulieren.

Rollen en verificatie

4. (Optioneel indien ingeschakeld) Deelnemer toevoegen

Als u klikt op de koppeling Deelnemer toevoegen, wordt een extra deelnemer aan het webformulier toegevoegd.

• Extra deelnemers worden gedefinieerd door de eerste deelnemer. Deze verstrekt de e-mailadressen voor alle volgende deelnemers.
      • Er kunnen instructies worden gegeven om de eerste deelnemer te begeleiden bij het toevoegen van de extra deelnemers.
    • Extra deelnemers kunnen optioneel of verplicht zijn.
    Extra deelnemers toevoegen

• Deelnemer toevoegen - Met de koppeling Deelnemer toevoegen kunt u toestaan dat er een of meer deelnemers worden toegevoegd (deelnemer 2, deelnemer 3, enzovoort). Deze moeten worden gedefinieerd door de eerste deelnemer
      • Als u op de koppeling klikt, wordt één deelnemersregel aan de pagina toegevoegd (maximaal 25).
      • De extra deelnemers kunnen optioneel of verplicht zijn:
        • Indien optioneel, wordt deelnemer 1 verzocht om de volgende deelnemer toe te wijzen. Als er geen nieuwe deelnemer wordt geïdentificeerd, wordt de ondertekeningsworkflow doorgegeven aan de medeondertekenaars (indien aanwezig)
        • Indien een extra deelnemer wordt vereist, dan is deelnemer 1 verplicht om een naam en e-mailadres op te geven voor deelnemer 2 om de overeenkomst voort te zetten. Als dit niet gebeurt, loopt de overeenkomst op dit punt vast.
      • Extra deelnemers kunnen alleen worden geconfigureerd voor gebruik van de verificatiemethoden E-mail en KBA.
      • De configuratie van deelnemer 2 is gelijk aan die van deelnemer 1
        • Deelnemer 2 kan twee extra rollen toegewezen krijgen: Gecertificeerde ontvanger en Delegatiegever.

Wanneer deelnemer 1 de vereiste acties heeft voltooid en op Indienen klikt, wordt hij of zij gevraagd om de volgende deelnemer toe te wijzen:

• Deelnemer 1 wordt verzocht de naam en het e-mailadres van deelnemer 2 op te geven
      • Door deelnemer 2 toe te voegen, wordt de mogelijkheid geboden om ook deelnemer 3 toe te voegen, enzovoort ...
    • Deelnemer 1 moet wel eerst het e-mailadres van deelnemer 2 verifiëren voordat het systeem deelnemer 2 op de hoogte stelt
    Verzoek om identificatie van deelnemer 2

5. Voeg medeondertekenaars en CC-geadresseerden toe.

Zo kunt u het webformulier de optie voor medeondertekening geven:

• Voer in de sectie Medeondertekenaars de e-mailadressen in van de partijen die de overeenkomst moeten medeondertekenen of goedkeuren:
      • U kunt uzelf (de maker van het webformulier) opnemen door op de koppeling Mij toevoegen aan de rechterkant te klikken.
      • Configureer de gewenste rol voor elke ontvanger. Alle functies die door de beheerder zijn ingeschakeld, zijn beschikbaar.
      • Definieer de juiste verificatiemethode voor elke medeondertekenaar.
      • Alle gedefinieerde medeondertekenaars moeten hun handtekening/goedkeuring plaatsen in de volgorde die u hebt bepaald om de overeenkomst geldig te maken.
      • De e-mails van de medeondertekenaar kunnen worden bewerkt nadat de overeenkomst is verzonden op de pagina Beheren.
        • U kunt alleen het e-mailadres van de medeondertekenaar bewerken. U kunt het aantal medeondertekenaars niet verhogen of verlagen.

Voeg CC-geadresseerden toe door op de koppeling CC weergeven te klikken.

• Voer de e-mailadressen in waarvan u wilt dat ze automatisch worden opgenomen in de e-mails over de voltooiing van de overeenkomst.
      • De CC-e-mails kunnen worden bewerkt op de pagina Beheren nadat de overeenkomst is verzonden.
        • U kunt alleen het e-mailadres van de CC-geadresseerden bewerken. U kunt het aantal CC's niet verhogen of verlagen.
    Medeondertekenaars toevoegen

Opmerking:

Onthoud dat de medeondertekenaars altijd de laatste ondertekenaars zijn. Het proces begint altijd met de persoon die het webformulier bezoekt.

6. Sleep de bestanden die u wilt gebruiken als de basis voor het webformulier naar de sectie Bestanden of klik op Bestanden selecteren en navigeer naar het document op een willekeurig netwerkstation of geïntegreerde bestandsopslag.

Opmerking:

Bestaande Bibliotheeksjablonen kunnen ook worden geïmporteerd (met de ontworpen velden intact).

7. Configureer de Opties

• Wachtwoordbeveiliging instellen - Schakel dit vakje in als u een wachtwoord wilt gebruiken om de definitieve PDF die door ondertekening van het webformulier wordt gegenereerd te kunnen openen.  U wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren
    • Taal van ontvanger (alleen de serviceniveaus Business en Enterprise) - Deze instelling bepaalt de taal waarin de aanwijzingen op het scherm en de e-mailkennisgevingen met betrekking tot het webformulier worden weergegeven
  8. Schakel de optie Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen in en klik vervolgens op Volgende.

Een webformulierpagina maken - Uitgebreide weergave

9. De pagina wordt vernieuwd en de geüploade bestanden worden in de ontwerpomgeving weergegeven.

Sleep de gewenste velden van de rechterzijde van de pagina naar het document.

Neem ten minste één handtekening voor elke ondertekenaar op, met inbegrip van de oorspronkelijke deelnemers en alle medeondertekenaars.

E-mailvelden zijn optioneel, maar als er geen veld op het formulier zelf staat, vraagt Adobe Acrobat Sign de deelnemer om een e-mailadres op te geven.  In alle gevallen moet voor elke deelnemer een e-mailadres worden opgegeven.

10. Zodra alle velden zijn geplaatst, klikt u op de knop Opslaan rechtsonder. Door het document op dit punt op te slaan wordt het webformulier als een actieve, openbare URL geopend.

Opmerking:

Als u het ontwerpvenster sluit zonder op te slaan, wordt het webformulier opgeslagen als Concept op de pagina Beheren

Velden plaatsen

11. De pagina voor na het maken van een webformulier wordt dan weergegeven. Hier ziet u de URL naar het webformulier en de iframe- of JavaScript-code waarmee u het webformulier kunt insluiten.

U kunt het webformulier ook testen door het te ondertekenen.