Om ditt arbetsflöde inbegriper att arbeta med filer för InDesign-bibliotek (.indl) som lagras i ett nätverk eller på en delad plats kraschar InDesign vid start.

Obs!

Kraschen inträffar i InDesigns teckensnittshanterare.

Lösning

Som lösning på detta problem, följ stegen nedan för att rensa InDesigns cache:

Windows

1. Navigera till C:\Users\{användare}\AppData\Local\Adobe\InDesign\{Version #}\{språk}\ där {användare} är användarnamnet som du har loggat in med, {Version #} är versionen av InDesign och {språk} är det språk för InDesign som finns installerat på din dator.

Till exempel, om du är inloggad som johndoe, versionen av InDesign är 11.0 och språket är sv_SE blir sökvägen C:\Users\johndoe\AppData\Local\Adobe\InDesign\Version 11.0 \ sv_SE \

Obs!

Mappen AppData är dold som standard i Windows. Se Visa dolda filer och mappar för att visa dolda filer och mappar.

2. Byt namn på cachemappen till Caches_old.

3. Starta InDesign.

macOS

1. Navigera till Hard Drive/Users/{användare}/Library/Caches/Adobe InDesign/{Version #}/ där {användare} är det användarnamn som du har loggat in med och {Version #} är versionen av InDesign.

Om du till exempel är inloggad som johndoe och versionen av InDesign är 11.0, ska sökvägen vara Macintosh HD/Users/johndoe/Library/Caches/Adobe InDesign/Version 11.0

Obs!

Mappen Bibliotek döljs som standard. För att öppna biblioteksmappen, klicka på skrivbordet för att säkerställa att du är i Utforskaren, ska du hålla nere knappen Alternativ och sedan välja Gå > Bibliotek.

2. Byt namn på mappen som anger språket för InDesign som finns installerat på datorn. Till exempel, byt namn på mappen en_US till en_US_old.

3. Starta InDesign.

Obs!

Om arbetsflödet kräver att du arbetar med filer för biblioteket (.indl) som placeras på en plats i nätverket bör du kontrollera att du stänger bibliotekspanelen i InDesign innan du avslutar InDesign.