Voit tehdä nopeita valintoja Photoshopissa Valitse kohde -toiminnolla ja pikavalinta- tai taikasauvatyökalulla.

Valitse kohde

v2_select-subject-in-action
Voit valita kuvassa selkeimmin erottuvat kohteet yhdellä napsautuksella

Valitse kohde -toiminnolla voit valita kuvassa selkeimmin erottuvan kohteen yhdellä napsautuksella. Edistyneeseen koneoppimistekniikkaan perustuva Valitse kohde -toiminto on opetettu tunnistamaan kuvista erilaisia kohteita, kuten ihmisiä, eläimiä, ajoneuvoja ja leluja.

Voit käyttää Photoshopin Valitse kohde -toimintoa jollakin seuraavista tavoista:

• Kun muokkaat kuvaa, valitse Valitse > Kohde.
  • Kun käytät pikavalinta- tai taikasauvatyökalua, valitse asetusriviltä Valitse kohde.
  • Kun käytät pikavalintatyökalua Valinta ja maski -työtilassa, valitse asetusriviltä Valitse kohde.

Valitse kohde -toiminto valitsee kuvassa selkeimmin erottuvat kohteet automaattisesti. Tämän jälkeen voit tarkentaa valintaa muilla valintatyökaluilla. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa voit käyttää toisen valintatyökalun kanssa Vähennä valinnasta -valintaa, jos haluat poistaa automaattiseen valintaan sisältyvän osan jalkakäytävästä.

Lisätietoja valintojen tarkentamisesta on kohdassa Pikselivalintojen muokkaaminen.

refine-selections
Valintojen tarkennusvaihtoehdot

A. Uusi valinta B. Lisää valintaan C. Vähennä valinnasta D. Leikkaa valinnan kanssa
extra-selection
selection-edited
Tarkenna automaattista valintaa muilla valintatyökaluilla. Tässä esimerkissä on vähennetty osa (oikealla) automaattisesta valinnasta (vasemmalla).

Pikavalintatyökalu

Voit käyttää pikavalintatyökalua  valinnan "maalaamiseen" nopeasti säädettävissä olevalla pyöreäkärkisellä siveltimellä. Vedettäessä valinta laajenee ulospäin ja seuraa automaattisesti kuvalle määritettyjä reunaviivoja.

1. Valitse pikavalintatyökalu . (Jos työkalu ei ole näkyvissä, pidä Taikasauva-työkalun kuvaketta painettuna .)
  2. Napsauta yhtä asetusrivin valintavaihtoehdoista: Uusi, Lisää kohteeseen tai Vähennä kohteesta.

Uusi-vaihtoehto on oletusasetus, jos mitään ei valita. Valinnan tehtyäsi asetukseksi muuttuu automaattisesti Lisää kohteeseen.

3. Voit muuttaa siveltimen kärjen koon kirjoittamalla asetusrivin Sivellin-valikkoon pikselikoon tai siirtämällä liukusäädintä. Avattavan Koko-valikon asetusten avulla voit määrittää, että siveltimen kärjen koko muuttuu kynän paineen tai säätöpyörän mukaan.

Huomautus:

Voit luoda valinnan painamalla oikeanpuoleista hakasuljetta (]), jos haluat suurentaa pikavalintatyökalun siveltimen kärjen kokoa, tai painamalla vasemmanpuoleista hakasuljetta ([), jos haluat pienentää siveltimen kärjen kokoa.

4. Valitse pikavalinnan asetukset.

Ota näyte kaikista tasoista

Luo valinnan valittuna olevan tason asemesta kaikkien tasojen perusteella.

Korosta automaattisesti

Vähentää valintareunuksen karkeutta. Korosta automaattisesti -asetus siirtää valintaa kohti kuvan reunoja ja hienosäätää reunaa asetuksin, jotka voi määrittää manuaalisesti Hienosäädä reuna -valintaikkunan Kontrasti- tai Säde-toiminnoilla.

5. Maalaa kuvasta valittavan osan sisäpuoli.

Valinta laajenee maalatessasi. Jos päivittäminen on hidasta, jatka vetämistä, jotta valinnalla on riittävästi aikaa muodostua. Kun maalaat kohtia muodon reunan läheltä, valinta-alue ulottuu seuraamaan muodon reunan ääriviivoja.

Maalaaminen pikavalintatyökalulla Photoshopissa
    Valinnan laajentaminen maalaamalla pikavalintatyökalulla

Huomautus:

Jos pysäytät vetämisen ja napsautat tai vedät sitten jossakin lähellä olevassa kohdassa, valinta laajenee kattamaan uuden alueen.

• Voit vähentää valinnasta valitsemalla asetusrivin Vähennä kohteesta -vaihtoehdon ja vetämällä sitten aiemmin määritetyn valinnan yli.
    • Voit vaihtaa väliaikaisesti lisäämis- ja vähentämistilojen välillä pitämällä Alt- (Windows) tai Optio (Mac OS) -näppäintä painettuna.
    • Voit muuttaa työkalun osoittimen valitsemalla Muokkaa > Oletusasetukset > Osoittimet > Maalaustyökalut (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset > Osoittimet > Maalaustyökalut (Mac OS). Normaali siveltimen kärki -vaihtoehto näyttää pikavalintatyökalun vakio-osoittimen ja valintatilaa ilmaisevan plus- tai miinusmerkin.
  6. (Valinnainen) Voit määrittää valinnan reunat entistä tarkemmin napsauttamalla Hienosäädä reuna. Katso Valinnan reunojen hienosäätäminen.

Taikasauvatyökalu

Taikasauvatyökalulla valitaan väriltään yhtenäinen alue (esimerkiksi punainen kukka) niin, ettei alueen ääriviivoja tarvitse piirtää. Voit määrittää valitun värialueen tai tarkkuuden suhteessa alkuperäiseen napsautettuun väriin.

Huomautus:

Taikasauvatyökalua ei voi käyttää kuvassa, joka on bittikarttatilassa tai joka sisältää 32 bittiä kanavaa kohti.

1. Valitse taikasauvatyökalu . (Jos työkalu ei ole näkyvissä, ota se käyttöön pitämällä pikavalintatyökalun kuvaketta painettuna .)
  2. Valitse yksi asetusrivin valinta-asetuksista. Taikasauvatyökalun osoitin vaihtuu valitun asetuksen mukaan.
    Photoshopin Valinta-asetukset
    Valinta-asetukset

A. Uusi B. Lisää C. Vähennä D. Aseta lomittain
  3. Valitse asetusriviltä mikä tahansa seuraavista:

Tarkkuus

Määrittää valituiden pikselien värialueen. Kirjoita pikseleinä ilmaistu arvo 0–255. Jos arvo on pieni, työkalu valitsee sellaiset värit, jotka poikkeavat vain vähän napsautetusta väristä. Jos arvo on suuri, työkalu valitsee vaihtelevampia värejä.

Pehmennetty

Luo pehmeäreunaisen valinnan.

Vierekkäiset

Valitsee vain toisiinsa liittyvät samanväriset alueet. Muuten työkalu valitsee kaikki sopivanväriset pikselit koko kuvasta.

Ota näyte kaikista tasoista

Valitsee värit kaikilta näkyviltä tasoilta. Muuten taikasauvatyökalu valitsee värit ainoastaan aktiiviselta tasolta.

4. Napsauta kuvan väriä, jonka haluat valita. Jos Jatkuva-vaihtoehto on valittuna, työkalu valitsee kaikki vierekkäiset pikselit, jotka ovat asetetulla tarkkuusalueella. Muuten työkalu valitsee määritetyn tarkkuusalueen kaikki pikselit.
  5. (Valinnainen) Säädä valintareunusta valitsemalla Hienosäädä reuna tai tarkastele valintaa erilaisia taustoja vasten tai maskina. Katso Valinnan reunojen hienosäätäminen.

Opasvideo: Valokuvan osan valitseminen

Opasvideo: Valokuvan osan valitseminen
Infinite Skills