Läs om vad du kan göra om InDesign CC inte kan startas eller kraschar när du försöker använda textverktyget.

Problem

Om InDesign CC-dokumentets innehåller teckensnitt med specialtecken i teckensnittsnamnet kan InDesign krascha vid start eller när du använder textverktyget.

Gå igenom följande lösningar i ordning. Avbryt proceduren när du kan starta InDesign CC eller använda textverktyget. Om du fortfarande har problem,kontakta oss.

Uppdatera InDesign

Installera den senaste uppdateringen av InDesign CC, antingen via Creative Clouds skrivbordsprogram eller direkt från InDesign CC.

Uppdatera InDesign
Uppdatera InDesign CC med Creative Clouds skrivbordsapp

– eller –

• I InDesign CC väljer du Hjälp > Uppdateringar.

Logga ut och logga in på Creative Cloud

Om du loggar ut från ett Creative Cloud-program inaktiveras samtliga Creative Cloud-program och tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID på den datorn. Apparna är fortfarande installerade, men de är inte längre anslutna till en giltig licens. Logga in igen för att aktivera licensen på nytt, så att du kan starta InDesign och andra Creative Cloud-appar.

Du kan logga ut och logga in med Creative Clouds skrivbordsapp. Eller du kan logga ut och logga in inifrån InDesign. Om du loggar ut från en Creative Cloud-app inaktiveras samtliga Creative Cloud-appar som är kopplade till ditt Adobe ID på den datorn.

Logga ut
Logga ut med Creative Clouds skrivbordsapp

Felsök teckensnitt

Ta bort eller inaktivera teckensnitt med specialtecken i namnet, t.ex. Ithornët.

Mac OS

Starta i läget Selektiv start (Windows) eller Säker start (Mac OS)

Prova att starta InDesign CC eller använda textverktyget i läget Selektiv start (Windows) eller Säker start (Mac OS). Om ingen krasch inträffar i säkert läge kan det finnas programvara eller en tjänst på din dator som orsakar en konflikt med InDesign.