Photoshopista voi tulostaa yhteensopivia kolmiulotteisia malleja 3D-tulostimen rajoituksista välittämättä. Photoshop tekee tulostuksen valmistelussa 3D-malleista automaattisesti vesitiiviitä. Photoshop luo myös tarvittavat tukirakenteet ja muovialustat, jotka takaavat 3D-tulostuksen onnistumisen.

3D-objektien tulostuksen valmistelu

1. Vaihda 3D-työtilaan valitsemalla Ikkuna > Työtila > 3D.
  2. Avaa kolmiulotteinen malli Photoshopissa. Muuta avaamisen yhteydessä 3D-mallin kokoa tarpeen mukaan.
  3. Valitse 3D > 3D-tulostusasetukset.
Photoshopin 3D-tulostusasetukset Ominaisuudet-paneelissa
3D-tulostusasetukset

1. Valitse 3D-tulostusasetuksista, haluatko tulostaa tulostimella, joka on yhdistetty tietokoneen USB-liitäntään (paikallinen tulostin), vai käyttää 3D-verkkotulostuspalvelua, kuten Shapeways.com tai Sculpteo.

Huomautus:

Nyt voit tulostaa 3D-malleja 3MF (3D Manufacturing Format) -tiedostoina. Kun määrität 3D-tulostusasetukset, valitse Tulostuskohde: Paikallinen ja Tulostin: 3MF-tiedosto. Kun tulostat 3D-objektin, Photoshop luo 3MF-tiedoston. Windows-tietokoneissa Photoshop käynnistää lisäksi Microsoftin 3D Builder -sovelluksen, jolla voit käsitellä 3MF-tiedostoa lisää.

Huomautus:

Voit päivittää tuettujen tulostinten tai verkkoprofiilien luettelon valitsemalla Tulostuskohde-valikosta Hae uusimmat tulostimet.

1. Valitse paikallinen tulostin tai Shapeways.com-sivuston tulostinprofiili.

Huomautus:

Jos haluat nähdä 3D-mallin tulostuksen hinta-arvion Shapeways.com-profiileja käytettäessä, valitse Tulostin > Arvioi hinta.

1. Valitse tulostintilavuuden yksikkö: tuuma, senttimetri, millimetri tai pikseli. Yksikköä käytetään Tulostintilavuuden ja tulostusalustan mitoissa.
Photoshopin 3D-malli raketista
A. 3D-malli B. Tulostusalusta C. Tulostintilavuuden peitto
  1. Valitse 3D-tulostuksen Yksityiskohtataso: matala, keskitaso tai korkea. 3D-objektin tulostamiseen kuluva aika johtuu valitsemastasi yksityiskohtatasosta.
  2. Jos et halua nähdä 3D-tulostintilavuuden peittoa 3D-mallissa, poista valinta kohdasta Näytä tulostintilavuuden peitto.
  1. Valitse tulostun 3D-objektin koko säätämällä Otoksen tilavuus -mittoja. Jos muutat jotakin arvoa (X, Y tai Z), kahta muuta arvoa muutetaan samassa suhteessa. Kun muokkaat Otoksen tilavuus -mittoja, huomaa, että 3D-mallin alla olevan tulostusalustan koko muuttuu samassa suhteessa.

Huomautus:

Voit hienosäätää Otoksen tilavuus -mittoja napsauttamalla mitan kirjainta (X, Y tai Z) ja vetämällä hiirellä vasemmalle tai oikealle. Arvoa voi säätää nopeammin pitämällä vaihtonäppäintä samalla painettuna.

Photoshopin Otoksen tilavuus -mitat
  1. Jos haluat Photoshopin skaalaavan 3D-mallia automaattisesti niin, että se täyttää valitun tulostimen käytettävissä olevan tulostustilavuuden, valitse Skaalaa tulostustilavuuteen.
  2. Jos 3D-mallissa on normaali-, kohouma- tai peittävyyskarttoja, voit halutessasi ohittaa karttatyyppejä mallia tulostaessasi. Kun muutat Pinnan yksityiskohdat -asetuksia, voit nähdä, miten 3D-malli päivittyy reaaliajassa.
  3. Voit halutessasi jättää 3D-mallin edellyttämät tuet (tukirakenteet tai muovialustat) tulostamatta. Käytä tätä mahdollisuutta kuitenkin varoen, sillä 3D-mallin tulostaminen saattaa epäonnistua, jos tarvittavia tukia ei tulosteta.
  4. Jos tulostin tukee erilaisia materiaaleja, valitse niistä se, jota haluat käyttää 3D-objektin tulostamiseen.

(Kokeellinen toiminto) Monisävytulostuksen käyttöönotto MakerBot Replicator 2x -tulostimen käyttöä varten

Voit ottaa käyttöön kokeellisen toiminnon, jonka avulla voit tulostaa jatkuvia sävyjä MakerBot Replicator 2x 3D -tulostimella.

Edellytys: Kokeellisten toimintojen käyttöönotto

Monisävytulostuksen edellytyksenä on kokeellisten toimintojen käyttöönotto Photoshopissa:

1. Valitse Oletusasetukset > Kokeelliset toiminnot.
  2. Valitse Ota monisävytulostus käyttöön.
  3. Valitse OK.
  4. Käynnistä Photoshop uudelleen.

Huomautus:

Kokeelliset toiminnot eivät ole vielä valmiita käytettäviksi tuotannossa. Käytä toimintoja varovasti.

Monisävyisen pintamateriaalin valinta

1. Valitse 3D-tulostusasetukset -paneelista MakerBot Replicator 2x.
  2. Valitse Materiaali-kohdasta Monisävypinta. Jos tämä vaihtoehto ei ole valittavissa, tarkista, että kokeellinen 3D-monisävytulostus-toiminto on jo käytössä.
Photoshopin Monisävypinta-asetus
  1. Valitse tulostettavaan 3D-objektiin sopivat asetukset.
  2. Valitse 3D > 3D-tulostus, kun haluat esikatsella 3D-objektia ja tulostaa sen.

3D-objektin esikatselu ja tulostus

Kun olet määrittänyt 3D-tulostusasetukset, toimi seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä tulostus () tai valitse 3D > 3D-tulostus. Photoshop yhtenäistää 3D-otoksen ja valmistelee sen tulostusta varten.
  2. Jos valitset tulostuksen Shapeways.com-profiilin kautta, Photoshop antaa varoituksen siitä, että todelliset tulostuskustannukset saattavat poiketa esitetyistä arvioista. Valitse OK.
  3. Näkyviin tulee esikatseluikkuna, jossa voi kiertää, zoomata tai liikutella 3D-objektia 3D-kameratyökalujen avulla.

3D-kameran kiertäminen

3D-kameran kallistaminen

3D-kameran panoroiminen

3D-kameran liu’uttaminen

3D-kameran sijainnin palauttaminen
Photoshopin 3D-tulostuksen esikatselu
3D-tulostuksen esikatselu; huomaa tukirakenteet

1. Valitse tarvittaessa Näytä korjaus. Photoshop tuo näkyviin Alkuperäinen verkko-, Seinän paksuus- ja Suljettu aukko -korjaukset vastaavin värikoodein merkittyinä:
Photoshopin Korjaukset
Esikatselu Näytä korjaus -toiminnolla
Esikatselu Näytä korjaus -toiminnon avulla

1. Vaihtoehtoisesti voit ottaa käyttöön Säteen piirron esikatselu -asetuksen. Säteen piirron esikatselut kuvastavat tulostusjälkeä tarkemmin.
Photoshopin Säteen piirron esikatselu
Säteen piirron esikatselu

1. Jos haluat viedä 3D-tulostusasetukset STL-tiedostoksi, valitse Vie ja tallenna tiedosto tietokoneeseen haluamaasi sijaintiin. Voit ladata STL-tiedoston verkkopalveluun, kuten Shapeways.com-sivustoon, tai viedä sen SD-kortille paikallista tulostamista varten.
  2. Tarkista 3D-tulostuksen yhteenveto ja valitse Tulosta.

Huomautus:

Voit peruuttaa käynnissä olevan 3D-tulostuksen valitsemalla 3D > Peruuta 3D-tulostus.

3D-tulostusapuohjelmat

Photoshopissa on vuorovaikutteisia, ohjattuja apuohjelmia, joiden avulla voi määrittää 3D-tulostimen asetuksia sekä tehdä tulostimelle kalibrointeja ja huoltotoimia. Apuohjelmat ovat käytettävissä vain, jos tietokoneeseen on yhdistetty käynnissä oleva 3D-tulostin.

1. Valitse 3D > 3D-tulostusapuohjelmat.
  2. Valitse apuohjelma, jonka haluat käynnistää.

Kalibroi tulostusalusta

Toiminto tasoittaa tulostusalustaa. Apuohjelma suorittaa seuraavat yleiset vaiheet:

• kehottaa poistaa tulostusmateriaalijäämät 3D-tulostimesta
  • valmistelee tulostuspään
  • antaa hienosäätää tulostusalustan ja tulostuspään väliä yhdeksän eri suutinasennon avulla.

Apuohjelmaa voit käyttää ohjatusti tai manuaalisesti.

Lataa filamentti

Toiminto auttaa lataamaan filamentin FDM-tekniikkaan perustuvaan 3D-tulostimeen.. Photoshop käynnistää tulostuspäiden lämmityksen ja filamentin lataamisen, jolloin filamentin lataaminen käy helposti.

Poista filamentti

Toiminto auttaa poistamaan filamentin FDM-tekniikkaan perustuvasta 3D-tulostimesta.. Photoshop käynnistää tulostuspäiden lämmityksen ja filamentin lataamisen, jolloin filamentin poistaminen käy helposti.

Vaihda filamentti

Toiminto auttaa vaihtamaan FDM-tekniikkaan perustuvaan 3D-tulostimeen uuden filamentin. Filamentti on helppo vaihtaa, sillä Photoshop käynnistää tulostuspään lämmitysprosessin ja filamentin lataamisen.

1. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Objektien pakkaaminen pohjatasolle

Joissakin tapauksissa voit ehkä haluta tulostaa samasta objektista useita kappaleita samalle tulostuslevylle. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse halutut objektit 3D-paneelissa.
  2. Valitse 3D > Pakkaa objektit pohjatasolle.
  3. Tulosta objektit.

Usein esitetyt kysymykset

Mitä 3D-tulostimia tuetaan?

Photoshop tukee tällä hetkellä seuraavia 3D-tulostimia:

• MakerBot Replicator 2
  • MakerBot Replicator 2x
  • ZCorp Full Color
  • Mcor Iris
  • MakerBot Replicator, 5. sukupolvi

Lisäksi Photoshop tukee useita Shapeways.com- ja Sculpteo-profiileja.

Huomautus:

Suoraa USB-tulostusta MakerBot Replicatorin 5. sukupolven tulostusprofiilin avulla ei vielä tueta. Voit viedä tulostettavat tiedostot USB-muistitikulle ja tulostaa ne sitten paikallisesti.

Voiko 3D-mallissa käyttää poikkileikkausta ennen sen tulostamista?

Kyllä. Voit leikata 3D-mallista osia poikkileikkauksin ennen tulostamista. Noudata näitä yleisiä ohjeita:

1. Vaihda 3D-työtilaan valitsemalla Ikkuna > Työtila > 3D.
  2. Avaa tulostettava 3D-objekti.
  3. Valitse 3D-paneelista Otos.
  4. Valitse Ominaisuudet-paneelista Poikkileikkaus.
  5. Määritä poikkileikkauksen asetukset Ominaisuudet-paneelissa.
  6. Valitse 3D > Käytä otoksessa poikkileikkausta.
  7. Tulosta 3D-otos.

Poikkileikkaus on erotettava ennen tulostamista.

Poikkileikkauksen leikkaaminen Photoshopissa
Poikki leikatun pallonosan poisto ennen tulostamista

Voiko 3D-mallissa käyttää kohouma-, peittävyys- tai normaalikarttoja ennen sen tulostamista?

Kyllä. Noudata näitä yleisiä ohjeita:

1. Valitse materiaali Otos-paneelista.
  2. Napsauta Ominaisuudet-paneelista kansiokuvaketta (), joka on Kohouma-/Peittävyys-/Normaali-kohdan vieressä ja lataa pintakuvio. Voit myös määrittää uuden pintakuvion, jota haluat käyttää 3D-mallissa.
  3. Jos määrität uuden pintakuvion, tallenna se. Pintakuvio lisätään 3D-malliin kohouma-/peittävyyskarttana.
  4. Tulosta 3D-malli.
Kohoumakartan käyttö Photoshopissa
Kohoumakartan lisäys 3D-malliin ennen tulostamista

Peittävyyskartan käyttö Photoshopissa
Peittävyyskartan lisäys 3D-malliin ennen tulostamista

Voiko 3D-malleja tulostaa kaksivärisinä?

Jos 3D-tulostimessa on kaksi tulostuspäätä, 3D-malleja voi tulostaa kaksivärisinä. Tulostusominaisuudet-paneeliin tulee näkyviin muiden tulostuspäiden asetuksia. Malli näkyy kaksivärisenä 3D-työtilassa ja 3D-tulostuksen esikatselussa.

3D-mallin tulostus kaksivärisenä Photoshopissa
3D-mallin tulostus kaksivärisenä

Miten monitasoinen 3D-malli tulostetaan?

Tulostuksessa kutakin 3D-mallin tasoa käsitellään 3D-objektina. Tarvittaessa tasoja voi yhdistellä (3D > Yhdistä 3D-tasot).