Lär dig hur du gör din CSS tydligare och mer organiserad genom att konvertera infogade format till CSS-regler i Dreamweaver.

Infogade format rekommenderas inte. Om du vill göra CSS-formatmallen tydligare och mer organiserad kan du konvertera infogade format till CSS-regler som ligger i dokumenthuvudet eller i en extern formatmall.

1. Gå till kodvyn (Visa > Kod) och markera hela style-attributet som innehåller den infogade CSS som du vill konvertera.
  2. Högerklicka och välj Markering> Konvertera infogad CSS till regel.

3. I dialogrutan Konvertera infogad CSS skriver du in ett klassnamn för den nya regeln och gör sedan något av följande:
    • Ange en formatmall där du vill att den nya CSS-regeln ska visas och klicka på OK.

• Markera dokumenthuvudet som platsen där du vill att den nya CSS-regeln ska visas och klicka på OK.