Lär dig hur du använder CSS-formatinställningar för att styra hur Dreamweaver skriver den kod som definierar CSS-format.

Inställningarna för CSS-format anger hur den kod som definierar CSS-format skrivs i Dreamweaver. CSS-format kan skrivas i kortskrift som en del tycker är enklare att arbeta med. I en del äldre versioner av webbläsare tolkas emellertid inte kortskriften korrekt.

1. Välj Redigera > Inställningar (Windows) eller Dreamweaver > Inställningar (Macintosh) och välj CSS-format i kategorilistan.
  2. Ange de alternativ för CSS-format som du vill använda:

När CSS-regler skapas, Använd kortskrift för

Gör att du kan välja vilka CSS-formategenskaper som ska skrivas i kortskrift i Dreamweaver.

När CSS-regler redigeras, Använd kortskrift

Styr huruvida befintliga format skrivs om i kortskrift i Dreamweaver.

Markera Om ursprungligt format använder kortskrift om du vill lämna alla format som de är.

Markera Enligt inställningarna ovan om du vill att format ska skrivas om i kortskrift för de egenskaper som har markerats i Använd kortskrift för.

CSS-prefix

Format med prefix läggs till för övertoningar för de valda webbläsarna.

3. Klicka på OK.