Photoshopin 64-bittinen versio lisää suorituskykyä, johtuen erityisesti tavasta, jolla se käyttää RAM-muistia. Tämä dokumentti esittää 64-bittisen Photoshopin edut verrattuna 32-bittiseen versioon.

Mac OS

Photoshop CS6 ja CC asentuvat vain 64-bittisenä versiona Mac OS-käyttöjärjestelmään.

Photoshop CS5 asentaa version, joka voi käynnistyä joko 32-bittisenä tai 64-bittisenä, kun se on asennettu 64-bittiseen Mac OS-käyttöjärjestelmän versioon (Mac OS X 10.5 tai myöhempi). Jos käytössä on Mac OS X 10.4 tai aikaisempi versio, Photoshop asentaa vain 32-bittisen version.

Photoshop CS4 asentuu vain 32-bittisenä versiona.

Photoshop CS5:n 32-bittisen ja 64-bittisen version avaaminen Mac OS -käyttöjärjestelmässä.

Mac OS -käyttöjärjestelmään asennetaan yksi kopio Photoshop CS5 -sovelluksest,a ja se käynnistyy oletusarvoisesti 64-bittisessä tilassa. Photoshop CS5:tä voidaan käyttää 32-bittisessä tilassa.

Photoshop CS5:n ajaminen 32-bittisessä tilassa:

1. Lopeta Photoshop CS5.
  2. Siirry Applications/Adobe Photoshop CS5 -kansioon.
  3. Valitse Adobe Photoshop CS5.app -tiedosto.
  4. Valitse Arkisto > Näytä tiedot.
  5. Valitse Avaa 32-bittisessä tilassa.
  6. Sulje Haen tietoja -valintaruutu.
  7. Avaa Photoshop CS5 uudelleen.

RAM-muistin käyttö (Mac OS)

Pääasiallinen hyöty 64-bittisestä Photoshop CS5 -versiosta on mahdollisuus käyttää suurempaa määrää muistia kuin 32-bittisissä sovelluksissa. Photoshop voi käyttää kunnolla hyväkseen yli 4 Gt muistimäärää ainoastaan 64-bittisessä tilassa. Jos käytät yli 4 Gt RAM-muistia vaativia tiedostoja ja sinulla on tarpeeksi RAM-muistia, kaikki suuriin kuviin liittyvä prosessointi voidaan tehdä RAM-muistissa. Photoshopin ei tarvitse vaihtaa RAM-muistin sisältöä kovalevylle. Toisin kuin Windows-järjestelmissä, kaikki tuetut Mac OS -versiot voivat suorittaa Photoshop CS5 -ohjelman 64-bittisessä tilassa. Photoshop CS5 voi käyttää 64-bittisessä tilassa niin paljon RAM-muistia, kuin tietokoneeseen voidaan asentaa.

Windows

Photoshop CS5:stä ja CS4:stä asennetaan sekä 32- että 64-bittinen versio, kun tietokoneessa on 64-bittinen Windows 7-, Vista- tai Windows XP -versio. Jos käytössä on Windowsin 32-bittinen versio, Photoshopista asennetaan ainoastaan 32-bittinen versio. Photoshop CS6:sta voi valita asennettavaksi yhden tai molemmat versiot. Photoshop CC asentaa molemmat versiot.Photoshop CC (2014) ja myöhemmät versiot asentavat oletusarvoisesti 64-bittisen version 64-bittiseen käyttöjärjestelmään.

Lue, miten Photoshop CC 2018:n 32-bittinen versio ladataan

Jos käytössä on Windows Vista, päivitä Service Pack 1 -versioon paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Huomautus: Photoshop CS6 tukee Windows 8-, Windows 7- ja Windows XP -käyttöjärjestelmiä. Photoshop tukee Windowsin versioita 8 ja 7.

Huomautus: 64-bittistä Photoshop CS4:ää ei ole testattu perinpohjaisesti Windows XP64 -käyttöjärjestelmässä. Vaikka sitä ei tueta, sen tulisi toimia.

32-bittisen ja 64-bittisen version avaaminen Windows-käyttöjärjestelmässä

Käynnistä-valikkoon asennetaan 32- ja 64-bittiset Photoshop-pikakuvakkeet. Jos ohjelma täytyy suorittaa manuaalisesti, 32-bittinen versio on photoshop.exe-tiedostossa Ohjelmatiedostot (x86)/Adobe/Adobe Photoshop [versio] -kansiossa. 64-bittinen versio on photoshop.exe-tiedostossa Ohjelmatiedostot /Adobe/Adobe Photoshop [versio] -kansiossa.

RAM-muistin käyttö (Windows)

64-bittisen version pääetu on saada käyttöön enemmän RAM-muistia kuin mikä on mahdollista 32-bittisessä Photoshop-versiossa. Yli 4 Gt RAM-muistia voidaan hyödyntää ainoastaan silloin, kun käytössä on 64-bittinen Windows ja 64-bittinen Photoshop. Jos käytät yli 4 Gt RAM-muistia vaativia tiedostoja ja sinulla on tarpeeksi RAM-muistia, kaikki suurien kuvien prosessointi voidaan tehdä RAM-muistissa. Photoshopin ei tarvitse vaihtaa RAM-muistin sisältöä kovalevylle.

Tässä taulukossa on esitelty Photoshopin käytettävissä olevan RAM-muistin määrä eri Windows-versioissa:

Photoshop-versio Windows-versio Photoshopin käytettävissä oleva RAM-muistin enimmäismäärä
32-bittinen 32-bittinen 1,7 Gt
32-bittinen 64-bittinen 3,2 Gt
64-bittinen 64-bittinen Tietokoneen tukeman RAM-muistin enimmäismäärä

Muiden julkaisijoiden liitännäiset

32-bittisille Photoshop-versioille kirjoitetut muiden valmistajien liitännäiset eivät näy Suodin-valikossa, kun käytössä on 64-bittinen versio. Jos tarvitaan sellaisia liitännäisiä, joita ei ole päivitetty, käytä 32-bittistä Photoshop-versiota. Kun olet lopettanut liitännäisten käytön, sulje 32-bittinen versio. Käynnistä senjälkeen 64-bittinen versio. Lisätietoja mahdollisista päivityksistä saat ottamalla yhteyttä liitännäisen valmistajaan.

Suorittimen nopeus ja Photoshopin toiminnot

Vaikka jotkin toiminnot ovat nopeampia 64-bittisessä Photoshop-versiossa, se ei kuitenkaan nopeuta kaikkia toimintoja. Se ei myöskään nopeuta toimintaa tasaisesti. Yleensä toiminnot suoritetaan noin 8–12 % nopeammin. Suorittimen nopeuteen liittyvä hyöty ei ole pääasiallisin etu 64-bittisestä versiosta, lukuun ottamatta toimintoja suurten tiedostojen kanssa. Photoshop kirjoittaa tietoja kiintolevylle vaiheittain, kun toiminta Photoshopissa pysähtyy. Kun suoritat toimintoja, ei ole taukoja, joiden aikana Photoshop kirjoittaisi levylle. Siksi Photoshop kirjoittaa levylle niiden suorituksen aikana. Suorittimen nopeuden kasvattaminen lisää näiden prosessien nopeutta.