Om indstillinger

For at få Illustrator til at køre så gnidningsfrit som muligt på en måde, der er tilpasset til netop dit arbejdsforløb, skal du konfigurere dine indstillinger, som du foretrækker dem.

Mange programindstillinger gemmes i filen Adobe Illustrator Prefs, herunder generelle visningsindstillinger, indstillinger for hvor og hvordan filer gemmes, ydelsesindstillinger, tekstindstillinger og indstillinger for ekstramoduler og arbejdsdiske. De fleste af disse indstillinger angives i dialogboksen Indstillinger. Indstillingerne gemmes, hver gang du afslutter programmet.

Sker der noget uventet, kan det være tegn på, at indstillingerne er beskadiget. Hvis du har mistanke om, at indstillingerne er beskadigede, skal du gendanne indstillingerne til standard.

Åbne en dialogboks med indstillinger

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• (Windows) Vælg Rediger > Indstillinger > [navn på indstillingssæt].

• (macOS) Vælg Illustrator > Indstillinger > [navn på indstillingssæt].

• Klik på knappen Indstillinger i kontrolpanelet, uden at noget er markeret.

Preferences-option_control-panel_2
    Knappen Indstillinger i kontrolpanelet

2. Vælg en indstilling i menuen til venstre i dialogboksen Indstillinger, hvis du vil skifte til et andet sæt indstillinger.

Angive Illustrator-indstillinger

Med indstillingsfilen i Illustrator styres kommandoer og panelindstillinger i Illustrator. Når du åbner Illustrator, gemmes placeringen af paneler og kommandoer i indstillingsfilen i Illustrator. Hvis du vil gendanne standardindstillingerne for Illustrator eller ændre de aktuelle indstillinger, skal du slette Illustrator-indstillingerne. Illustrator opretter automatisk en indstillingsfil, når du genstarter Illustrator og gemmer en fil.

Sådan gendannes indstillingerne manuelt til standard

• Fjern eller omdøb filen Adobe Illustrator Prefs. Når du genstarter Illustrator, bliver der oprettet en ny indstillingsfil på den oprindelige placering.

Gendan indstillingsfilerne hurtigt med en tastaturgenvej

• Tryk på og hold Alt+Ctrl+Skift (Windows) eller Alternativ+Kommando+Skift (macOS) nede, når du starter Illustrator. Du bliver bedt om at slette de aktuelle indstillinger. De nye indstillingsfiler oprettes, næste gang du starter Illustrator.

Afhængigt af det operativsystem, som du bruger, findes Illustrator-indstillingsfilen på følgende placering:

macOS

<OSDisk>/Users/<username>/Library/Preferences/Adobe Illustrator <version number> Settings/da_DK*/Adobe Illustrator Prefs

Windows

<OSDisk>\Users\<username>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Illustrator <version number> Settings\da_DK*\x64\Adobe Illustrator Prefs

Noter:

• Erstat <versionsnummer> med følgende værdier, afhængigt af hvilken version af Illustrator du har installeret på systemet:
Illustrator CC-version Versionsnummer
CC oktober 2017 22
CC 2017 21
CC 2015.3 20
CC 2015 19
CC 2014 18
CC 17
  • Mappenavnet kan variere afhængigt af den sprogversion, som du har installeret.
  • I Windows er mappen Application Data som standard skjult. Hvis du vil gøre denne mappe synlig, skal du åbne Mappeindstillinger i Kontrolpanel og klikke på fanen Vis. Vælg indstillingen Vis skjulte filer og mapper eller Vis skjulte filer, mapper og drev i ruden Avancerede indstillinger.
  • Hvis du ikke kan finde indstillingsfilen, skal du bruge operativsystemets kommando Søg til at søge efter AIPrefs (Windows) eller Adobe Illustrator Prefs (macOS).

Om ekstramoduler

Ekstramoduler er softwareprogrammer, som tilføjer funktioner i Adobe Illustrator. En række ekstramoduler med specialeffekter følger med programmet og installeres automatisk i ekstramodulmappen i mappen Illustrator.

Du kan også installere andre ekstramoduler, der er udviklet til brug sammen med Photoshop eller Illustrator. Når du vil installere et Adobe -ekstramodul, skal du bruge installationsprogrammet, hvis det følger med. I modsat fald skal du trække en kopi af modulet til ekstramodulmappen i mappen Illustrator. Genstart derefter Illustrator for at aktivere ekstramodulet. Hvis du vil installere et ekstramodul fra tredjepart, skal du følge installationsvejledningen til ekstramodulet.

Bemærk:

Den åbne arkitektur i Adobe Illustrator gør det muligt for tredjepartsudviklere at oprette funktioner, der kan aktiveres i Adobe Illustrator. Hvis du er interesseret i at udvikle ekstramoduler, som er kompatible med Adobe Illustrator, kan du gå til www.adobe.com/dk/.