Voit avata PDF-dokumentin usealla eri tavalla: Acrobat DC -sovelluksesta, sähköpostiohjelmasta, tiedostojärjestelmästä tai verkossa Web-selaimesta.

Huomautus:

Järjestäminen ja siihen liittyvät komennot eivät ole käytettävissä Acrobat X:ssä ja uudemmissa versioissa.

Avaa PDF sovelluksessa

1. Käynnistä Acrobat DC ja tee jokin seuraavista:

• Avaa tiedosto näkymästä Aloitus > Äskeiset.

• Valitse Tiedosto  > Avaa. Valitse Avaa-valintaikkunasta vähintään yksi tiedostonimi ja valitse Avaa. PDF-dokumenttien tunniste on yleensä .pdf.

Huomautus:

Jos avoimena on vähintään kaksi dokumenttia, voit vaihtaa dokumentista toiseen valitsemalla dokumentin nimen Ikkuna-valikosta.

Avaa PDF työpöydältä tai toisessa sovelluksessa

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Voit avata sähköpostiviestiin liitetyn PDF-tiedoston avaamalla viestin ja kaksoisnapsauttamalla PDF-tiedoston kuvaketta.

• Jos haluat avata avoimelle Web-sivulle linkitetyn PDF:n, napsauta PDF:n linkkiä. PDF aukeaa yleensä Web-selaimeen.

• Kaksoisnapsauta PDF-tiedoston kuvaketta tiedostojärjestelmässä.

Huomautus:

Mac OS -käyttöjärjestelmässä Windowsissa luodun PDF-tiedoston avaaminen sen kuvaketta kaksoisosoittamalla ei aina onnistu. Voit sen sijaan valita Tiedosto > Avaa ohjelmalla > Acrobat > DC.

PDF:n avaaminen Web-selaimessa

Web-sivulle avautuvat PDF-dokumentit ovat lukutilassa. Lukutilassa PDF näkyy ilman valikoita, ruutuja tai työkalurivejä. Ikkunan alareunassa on kelluva työkalurivi, jossa on perustoiminnot dokumentin tarkasteluun.

• Saat työkalurivin näkyviin vierittämällä kohdistinta ikkunan alareunassa.
  • Voit selata PDF:ää työkalurivin siirtymispainikkeilla.
  • Jos haluat sulkea lukutilan ja tuoda näyttöön työalueen, napsauta työkalurivin Acrobat-kuvaketta .
  • Jos haluat poistaa lukutilan käytöstä selaimen sisällä, avaa Acrobatin tai Readerin oletusarvot (valitse Windowsissa Muokkaa > Oletusarvot tai valitse Mac OS:ssä Acrobat DC / Acrobat Reader DC > Oletusarvot). Valitse Internet vasemmasta ruudusta. Kumoa valinta Näytä oletusarvoisesti lukutilassa.

Huomautus:

Jos tietokoneessa on useampi kuin yksi Adobe PDF -sovellus, voit määrittää, millä niistä PDF-tiedostot avataan. Katso kohtaa Valitse oletusarvoinen PDF-käsittelijä yleisissä oletusarvoissa.

Tietoja PDF-dokumenttien katselusta Web-selaimessa

Web-selaimen asetukset määrittävät, miten PDF-dokumenttia voi tarkastella, joko selaimessa tai suoraan Acrobatissa tai Readerissa. Jos haluat muuttaa nykyistä näyttötapaa, katso lisäosien tai laajennusten hallintaa käsitteleviä tietoja selaimen ohjetoiminnosta. Jos avaat PDF-tiedostoja Acrobatissa selaimen ulkopuolella, et voi käyttää nopeaa Web-katselua selaimessa.

Koska näppäinkomennot vaikuttavat Web-selaimeen, kaikkia Acrobatin näppäinkomentoja ei ehkä voi käyttää. Myös työkaluja ja komentoja voi joutua käyttämään Acrobatin työkalurivillä selaimen työkalurivin tai valikkorivin sijaan. Voit esimerkiksi tulostaa PDF-dokumentin käyttämällä Acrobat-työkalurivin Tulosta-painiketta selaimen Tulosta-komennon sijaan. (Valitse Microsoft Internet Explorerissa työkaluriviltä Tiedosto > Tulosta, Muokkaa > Kopioi ja Muokkaa > Etsi tältä sivulta.)

Huomautus:

Useiden Acrobat- tai Adobe Reader -versioiden asentamista samaan tietokoneeseen ei suositella. Jos samaan tietokoneeseen on asennettu eri versioita, PDF-tiedostojen katseleminen Web-selaimessa ei välttämättä onnistu. Näin voi käydä, jos tietokoneessa on esimerkiksi Acrobat XI ja Adobe Reader X tai Acrobat 9 ja Reader XI ja niin edelleen. Lisätietoja rinnakkaisasennuksista on tässä TechNotessa.

Internet-oletusarvot

Näytä oletusarvoisesti lukutilassa

Valitse tämä, jos haluat, että PDF-tiedostot näytetään selaimessa ilman valikoita, ruutuja tai työkalurivejä.

Käytä nopeaa Web-katselua

Valitse tämä, jos haluat sallia lataamisen sivun kerrallaan PDF-tiedostoille, jotka on tallennettu nopean Web-katselun ollessa käytössä. Jos nopea Web-katselu on käytössä, Web-palvelin voi lähettää vain pyydetyn sivun eikä koko PDF-tiedostoa.

Salli ennakoiva lataus taustalla

Valitse tämä, jos haluat, että selain voi jatkaa PDF-sivujen lataamista Webistä senkin jälkeen, kun ensimmäinen sivu näytetään.

Yhteysnopeus

Valitse valikosta yhteysnopeus. Jos yhteys on nopea, Acrobat ja muut mediatiedosto-ohjelmat toimivat sujuvasti Internet-sisältöä luettaessa.

Internet-asetukset [tai Verkkoasetukset]

Tätä napsauttamalla avautuu tietokoneen Internet- tai verkkoasetusten valintaruutu tai paneeli. Lisätietoja saat käyttöjärjestelmäsi Ohje-tiedostosta, palveluntarjoajaltasi tai paikalliselta verkon ylläpitäjältä.