Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalulla. Sen avulla allekirjoittajat voivat nopeasti allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi.

Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalun avulla voit myös seurata koko allekirjoitusprosessia. Työkalu lähettää allekirjoittajille sähköpostiviestin, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimus. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille.

Hanki PDF-tiedostojen allekirjoituksia toisilta

Allekirjoittamista tukevat tiedostotyypit

PDF-tiedostojen lisäksi voit lähettää allekirjoitettaviksi Microsoft Office -tiedostoja, erilaisia kuvatiedostoja, HTML-tiedostoja ja tekstitiedostoja. Tuetut tiedostotyypit ovat seuraavat: DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, CSV, HTML, HTM, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG ja PNG.

Huomautus: Tee muokkaukset valmiiksi ennen allekirjoittamista. Adobe Sign sertifioi allekirjoitetun sopimuksen. Sertifiointi menetetään, jos sopimukseen tehdään muutoksia.

Vaiheet:

1. Avaa allekirjoitettava PDF-tiedosto Acrobatissa tai Acrobat Readerissa.

2. Napsauta oikeassa ruudussa Adobe Sign tai valitse Työkalut > Adobe Sign. Lähetä allekirjoitettavaksi Adobe Signilla -saapumissivu tulee näkyviin.

Lähetä allekirjoitettavaksi -käyttöliittymä

Huomautus:

Jos et näe tätä uutta Adobe Signin käyttöliittymää, päivitä Acrobat DC uusimpaan versioon. Jos haluat suorittaa päivityksen automaattisesti Acrobat DC:stä, valitse Ohje > Etsi päivityksiä. Lataa ja asenna uusimmat päivitykset toimimalla päivitysohjelman ikkunassa olevien ohjeiden mukaan.

3. Toimi seuraavasti:

1. Kirjoita Vastaanottaja-kenttään vastaanottajien sähköpostiosoitteet siinä järjestyksessä, jossa haluat allekirjoittaa dokumentin.
    2. Muuta Viesti-alueella olevaa oletustekstiä tarpeen mukaan.
      Valinnainen: Jos haluat lisätä muita ihmisiä tiedottaaksesi heitä, lisää heidän sähköpostiosoitteensa piilokopion saajien luetteloon painamalla Lisää kopion saaja -painiketta.
    3. Jos haluat lisätä dokumentteja, napsauta Lisää tiedostot ja valitse sitten dokumentit.
    4. (Valinnainen) Valitse Lisäasetukset, jos haluat määrittää jonkin seuraavista asetuksista.
      • Suorita järjestyksessä -asetus on oletusarvoisesti käytössä. Sähköpostiosoitteiden vieressä olevat numerot viittaavat osallistumisjärjestykseen. Jos et halua noudattaa allekirjoitettaessa mitään tiettyä järjestystä, vaihda kytkimen asetukseksi Suorita missä tahansa järjestyksessä.
        (Valinnainen) Valitse Lisää minut, jos haluat lisätä itsesi dokumentin allekirjoittajaksi.
      • Määritä todennustapa, kuten Sähköposti, Salasana, Puhelin, Yhteisöpalvelun tunnistetiedot, KBA-todennus tai Adobe Sign.
      • Lisää PDF-tiedostoon salasanasuojaus.
      • Aseta valmistumisen määräaika.
      • Aseta muistutus vastaanottajille ryhtyä toimenpiteisiin.
      • Määritä Vastaanottajan kieli lähetettävässä sähköpostiviestissä.
    Lähetä allekirjoitettavaksi – Lisäasetukset
  4. Napsauta Seuraava.

Dokumenttiin voi nyt lisätä kentät, jotka haluat allekirjoittajien täyttävän tai allekirjoittavan. Acrobat tunnistaa PDF-tiedostossa olevat lomakekentät automaattisesti. Voit lisätä tunnistetut lomakekentät PDF-tiedostoon napsauttamalla -painiketta.

Voit myös vetää kentät oikeanpuoleisen paneelin välilehdistä ja pudottaa ne dokumentissa haluamaasi paikkaan.

Huomautus: Jos olet lisännyt useita dokumentteja, dokumentit muunnetaan PDF-tiedostoiksi ja yhdistetään yhdeksi tiedostoksi. Yhdistetty tiedosto avataan, jotta voit lisätä asianmukaiset kentät.

Dokumentin Lisää allekirjoitus -kentät
  5. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kentät dokumenttiin, valitse Lähetä. Dokumentti lähetetään vastaanottajille allekirjoitettavaksi, ja näyttöön tulee vahvistusilmoitus.

Lähetetty allekirjoitettavaksi -vahvistusviesti

Saat Adobe Signista sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi ensimmäiselle allekirjoittajalle. Ensimmäinen allekirjoittaja saa myös sopimuksen allekirjoittamiseen tarvittavan linkin sisältävän sähköpostiviestin. Kun allekirjoittaja lisää allekirjoituksensa Allekirjoitus-kenttään ja napsauttaa sitten Allekirjoita napsauttamalla -painiketta, sopimus ja sen allekirjoittamiseen tarvittava linkki lähetetään seuraavalle allekirjoittajalle ja niin edelleen.Jokainen saa allekirjoitetusta sopimuksesta kopion.

Huomautus:

Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi. He voivat allekirjoittaa sopimukset mistä tahansa verkkoselaimella tai mobiililaitteella.

Kaikkia allekirjoitettuja dokumentteja säilytetään yhdessä paikassa ja ne ovat käytettävissä kaikkialta. Lisätietoja on kohdassa Seuraa allekirjoitettavaksi lähetettyjä dokumentteja alla.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta

Käytettävissä Acrobat DC:ssä

Voit seurata sitä, mitkä sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi, mitkä on allekirjoitettu ja mitkä odottavat omaa allekirjoitustasi.

Yksittäiset käyttäjät ja työryhmäkäyttäjät

Valitse Aloitus > Allekirjoitettavaksi. Kaikki allekirjoittamista varten jaetut dokumentit tulevat näkyviin.

sfs-retail-users

Yrityskäyttäjät

1. Valitse Aloitus > Allekirjoitettavaksi -kohdassa Avaa Adobe Sign.

Avaa Adobe Sign
  2. Adobe Signin Hallinta-sivu avautuu uuteen selainikkunaan.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta