Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Täytä ja allekirjoita -työkalulla. Sen avulla allekirjoittajat voivat nopeasti allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi.

Allekirjoittajille lähetetään sähköpostiviesti, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimukset. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille. Voit seurata koko allekirjoitusprosessia Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä valitsemalla Aloitus > Allekirjoitettavaksi.

Hanki dokumentteihin allekirjoituksia muilta

Allekirjoittamista tukevat tiedostotyypit

PDF-tiedostojen lisäksi voit lähettää allekirjoitettaviksi Microsoft Office -tiedostoja, erilaisia kuvatiedostoja, HTML-tiedostoja ja tekstitiedostoja. Tuetut tiedostotyypit ovat seuraavat: DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, CSV, HTML, HTM, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG ja PNG.

Huomautus: Tee muokkaukset valmiiksi ennen allekirjoittamista. Adobe Sign sertifioi allekirjoitetun sopimuksen. Sertifiointi menetetään, jos sopimukseen tehdään muutoksia.

Vaiheet:

1. Avaa allekirjoitettava PDF-tiedosto Acrobatissa tai Acrobat Readerissa.

2. Napsauta oikeassa ruudussa Täytä ja allekirjoita tai valitse Työkalut > Täytä ja allekirjoita. Täytä ja allekirjoita -työkalun ikkuna tulee näkyviin.

Täytä ja allekirjoita -työkalun saapumissivu

Huomautus:

Jos et näe tätä uutta Adobe Signin käyttöliittymää, päivitä Acrobat DC uusimpaan versioon. Jos haluat suorittaa päivityksen automaattisesti Acrobat DC:stä, valitse Ohje > Etsi päivityksiä. Lataa ja asenna uusimmat päivitykset toimimalla päivitysohjelman ikkunassa olevien ohjeiden mukaan.

3. Valitse Muut. Lisää allekirjoittajia -vaihtoehto tulee näkyviin.

Adobe Signin saapumissivu
  4. Toimi seuraavasti:

1. Kirjoita Allekirjoittajat-kenttään vastaanottajien sähköpostiosoitteet siinä järjestyksessä, jossa haluat allekirjoittaa dokumentin.
    2. Muuta Aihe ja viesti -kentässä olevaa oletustekstiä tarpeen mukaan.
      Valinnainen: Jos haluat lisätä muita ihmisiä tiedottaaksesi heitä, lisää heidän sähköpostiosoitteensa piilokopion saajien luetteloon painamalla Lisää kopion saaja -painiketta.
    3. Jos haluat lisätä dokumentteja, napsauta Lisää tiedostot ja valitse sitten dokumentit. (Jos et halua käyttää Lisäasetukset-valikkoa, ohita seuraava valinnainen vaihe.)
    4. (Valinnainen) Valitse Lisää vaihtoehtoja, jos haluat määrittää lisäasetuksia, kuten allekirjoittajan todennuksen ja muistutuksia.
      • Suorita järjestyksessä -asetus on oletusarvoisesti käytössä. Sähköpostiosoitteiden vieressä olevat numerot viittaavat osallistumisjärjestykseen. Jos et halua noudattaa allekirjoitettaessa mitään tiettyä järjestystä, vaihda kytkimen asetukseksi Suorita missä tahansa järjestyksessä.
        (Valinnainen) Valitse Lisää minut, jos haluat lisätä itsesi dokumentin allekirjoittajaksi.
      • Määritä todennustapa, kuten Sähköposti, Salasana, Yhteisöpalvelun todennustiedot, KBA-todennus tai Puhelin.
      • Lisää PDF-tiedostoon salasanasuojaus.
      • Aseta valmistumisen määräaika.
      • Aseta muistutus vastaanottajille ryhtyä toimenpiteisiin.
      • Määritä Vastaanottajan kieli lähetettävässä sähköpostiviestissä.
    Adobe Sign – Lisäasetukset
    Muut vaihtoehdot tai lisäasetukset
  5. Valitse Määritä, minne allekirjoitetaan tai Seuraava.

Dokumenttiin voi nyt lisätä kentät, jotka haluat allekirjoittajien täyttävän tai allekirjoittavan.

Huomautus: Jos olet lisännyt useita dokumentteja, dokumentit muunnetaan PDF-tiedostoiksi ja yhdistetään yhdeksi tiedostoksi. Yhdistetty tiedosto avataan, jotta voit lisätä asianmukaiset kentät.

6. Acrobat tunnistaa PDF-tiedostossa olevat lomakekentät automaattisesti. Voit lisätä tunnistetut lomakekentät PDF-tiedostoonnapsauttamalla -painiketta. Voit myös vetää kentät oikeanpuoleisen paneelin välilehdistä ja pudottaa ne dokumentissa haluamaasi paikkaan.

Dokumentin Lisää allekirjoitus -kentät
  7. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kentät dokumenttiin, valitse Lähetä. Dokumentti lähetetään vastaanottajille allekirjoitettavaksi, ja näyttöön tulee vahvistusilmoitus.

Lähetetty allekirjoitettavaksi -vahvistusviesti

Saat Adobe Signista sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi ensimmäiselle allekirjoittajalle. Ensimmäinen allekirjoittaja saa myös sopimuksen allekirjoittamiseen tarvittavan linkin sisältävän sähköpostiviestin. Kun allekirjoittaja lisää allekirjoituksensa Allekirjoitus-kenttään ja napsauttaa sitten Allekirjoita napsauttamalla -painiketta, sopimus ja sen allekirjoittamiseen tarvittava linkki lähetetään seuraavalle allekirjoittajalle ja niin edelleen. Kun kaikki allekirjoittajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, kaikki saavat kopion allekirjoitetusta sopimuksesta.

Kaikkia allekirjoitettuja dokumentteja säilytetään yhdessä paikassa ja ne ovat käytettävissä kaikkialta. Lisätietoja on kohdassa Seuraa allekirjoitettavaksi lähetettyjä dokumentteja alla.

Allekirjoittajan kokemus

Allekirjoittaja saa sopimuksen allekirjoittamiseen tarvittavan linkin sisältävän sähköpostiviestin. Jos allekirjoittaja käyttää Acrobat DC- tai Acrobat Reader DC -tietokonesovellusta, allekirjoittaja näkee myös ilmoituksen, että sopimus on jaettu allekirjoittamista varten. Lisätietoja on artikkelissa Sopimuksen allekirjoittaminen.

Huomautus:

Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi. He voivat allekirjoittaa sopimuksia verkkoselaimella, mobiililaitteella tai Acrobat DC / Acrobat Reader DC -tietokonesovelluksella.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta

Käytettävissä Acrobat DC:ssä

Voit seurata sitä, mitkä sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi, mitkä on allekirjoitettu ja mitkä odottavat omaa allekirjoitustasi.

Yksittäiset käyttäjät ja työryhmäkäyttäjät

Valitse Aloitus > Allekirjoitettavaksi. Kaikki allekirjoittamista varten jaetut dokumentit tulevat näkyviin.

sfs-retail-users

Yrityskäyttäjät

1. Valitse Aloitus > Allekirjoitettavaksi -kohdassa Avaa Adobe Sign.

Avaa Adobe Sign
  2. Adobe Signin Hallinta-sivu avautuu uuteen selainikkunaan.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta