Kerää kaikkien kommentit automaattisesti yhteen PDF-tiedostoon. Seuraa edistymistä ja yhdistä kommentit.

PDF-tiedoston jakaminen tarkistusta varten Adobe Document Cloud -tarkistuspalvelun kautta

Käytettävissä: Acrobat DC

Adobe Document Cloud -tarkistuspalvelun avulla voit helposti jakaa PDF-tiedostoja tarkistettaviksi Acrobat DC -tietokonesovelluksesta, Document Cloud -verkkopalvelusta tai Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta. Kun tarkistajat napsauttamalla tietokoneellaan sähköpostikutsussa olevaa URL-osoitetta, he voivat helposti antaa palautetta selaimessa ilman sisäänkirjautumista tai lisäohjelmistojen asentamista.

Palvelun avulla voit jakaa PDF-tiedostoja tarkistusta varten seuraavilla tavoilla:

Lähetä yksilöllisiä kutsuja Document Cloudin Jaa-toiminnolla

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta, kun PDF-tiedosto on auki Acrobatissa. Voit myös valita Työkalut > Jaa, etsiä PDF-tiedoston selaamalla ja valita sen. Jakovaihtoehdot näkyvät oikeassa ruudussa.

Jaa PDF-tiedostoja tarkistusta varten

Huomautus:

• Tietokoneen on oltava yhteydessä Internetiin, jotta Acrobatissa voi aloittaa jaetun tarkistuksen.
    • Voit käynnistää jaetun tarkistuksen myös suoraan muista PDFMakeria käyttävistä sovelluksista, kuten Microsoft Wordista. Valitse Acrobat > Luo ja lähetä tarkistettavaksi.

2. Anna tai valitse Kutsu ihmisiä -osassa niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, joiden haluat tarkistavan tiedoston. Voit myös käyttää Osoitekirja-linkkiä sähköpostiosoitteiden valitsemiseen. Valitse Tarkista tiedosto.

3. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin lähetettävissä sähköpostiviesteissä ja näkyvät vastaanottajille samaan tapaan. Anna haluamasi tiedot.

4. Jos haluat asettaa tarkistukselle määräajan, valitse Aseta määräaika. Määritä aika, valitse päivämäärä ja napsauta Valmis. Jos haluat asettaa kutsutuille muistutuksen, valitse Aseta muistutus. Määritä aika, valitse päivämäärä ja napsauta Valmis.

Aseta tarkistuksen määräaika ja muistutus
  5. Napsauta Lähetä.

Tarkistajan kokemus

Tarkistajat saavat sähköpostikutsun, joka sisältää tarkistettavan PDF-tiedoston linkin. Kun he napsauttavat kutsussa olevaa linkkiä tai Tarkistus-painiketta, PDF-tiedosto avautuu verkkoselaimeen. He voivat lisätä PDF-tiedostoon kommentteja kommentointityökalujen avulla. He voivat käyttää kommenttien lisäämiseen myös Acrobat Reader DC- ja Acrobat DC -tietokonesovelluksia.

Lisätietoja on artikkelissa Osallistuminen PDF-tiedoston tarkistukseen.

Anonyymin tai julkisen linkin lähettäminen sähköpostiviestissä

Anonyymi tai julkinen linkki tarkoittaa, että tiedostot ovat kenen tahansa linkkiä napsauttavan henkilön käytettävissä. Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit luoda tarkistuksen linkin ja jakaa sen sähköpostiohjelmalla.

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta, kun PDF-tiedosto on auki Acrobatissa. Voit myös valita Työkalut > Jaa, etsiä PDF-tiedoston selaamalla ja valita sen. Jakovaihtoehdot näkyvät oikeassa ruudussa.

Jaa PDF-tiedostoja tarkistusta varten

Huomautus:

• Tietokoneen on oltava yhteydessä Internetiin, jotta Acrobatissa voi aloittaa jaetun tarkistuksen.
    • Voit käynnistää jaetun tarkistuksen myös suoraan muista PDFMakeria käyttävistä sovelluksista, kuten Microsoft Wordista. Valitse Acrobat > Luo ja lähetä tarkistettavaksi.

2. Valitse Hanki linkki.

Hae linkki
  3. Valitse Hae linkki -osasta Tarkista tiedosto ja napsauta Luo linkki. Valittu tiedosto lähetetään Document Cloudiin, ja luodaan julkinen linkki.

Huomautus:

Määräaikaa tai muistutusta ei voi asettaa, kun luot julkisen linkin ja jaat tiedoston tarkistusta varten.

4. Jos haluat kopioida tarkistuksen linkin, valitse Kopioi linkki. Jaa tarkistuksen linkki tarkistajien kanssa sähköpostiviestissä.

Tarkistajan kokemus

Tarkistajat saavat sähköpostikutsun, joka sisältää tarkistettavan PDF-tiedoston linkin. Kun he napsauttavat kutsussa olevaa linkkiä tai Tarkistus-painiketta, PDF-tiedosto avautuu verkkoselaimeen. He voivat lisätä PDF-tiedostoon kommentteja kommentointityökalujen avulla. He voivat käyttää kommenttien lisäämiseen myös Acrobat Reader DC- ja Acrobat DC -tietokonesovelluksia.

Lisätietoja on artikkelissa Osallistuminen PDF-tiedoston tarkistukseen.

Tietoja tarkistajien dokumenttia koskevien toimien seurannasta on artikkelissa PDF-tiedostojen tarkistusten seuranta ja hallinta.

PDF-tiedoston jakaminen tarkistusta varten SharePointin, WebDAV-palvelimen tai verkkokansion kautta

Käytettävissä: Acrobat DC, Acrobat 2017 ja Acrobat DC 2015 (Classic)

PDF-tiedoston tarkistusta varten lähettämisen vaiheet

1. Jos käytät Acrobat 2017:ää tai Acrobat DC 2015:tä (Classic), siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos käytät Acrobat DC:tä, suorita seuraavat toimet ennen tarkistuksen aloittamista:

1. Siirry valikkoon Muokkaa > Oletusarvot. Oletusarvot-valintaikkuna tulee näyttöön.
    2. Valitse vasemmasta ruudusta Tarkistus. Poista Jaetut tarkistusasetukset -osasta Jaa tarkistettavaksi Adobe Document Cloudilla -valintaruudun valinta ja valitse sitten OK.
  2. Valitse TyökalutLähetä tarkistettavaksi. Lähetä kommentoitavaksi -työkalut näkyvät toissijaisella työkalurivillä.

Huomautus:

Voit käynnistää jaetun tarkistuksen myös suoraan muista PDFMakeria käyttävistä sovelluksista, kuten Microsoft Wordista. Valitse Adobe PDF > Muunna Adobe PDF -muotoon ja lähetä yhteistä kommentointia varten. Jos käytössä on Office 2010 -sovelluksia, valitse Acrobat > Luo ja lähetä yhteistä kommentointia varten.

3. Valitse toissijaiselta työkaluriviltä Lähetä yhteistä kommentointia varten.

Huomautus:

Jos ohjelma pyytää, valitse PDF-tiedosto, jonka haluat lähettää jaettuun tarkistukseen.

4. Valitse, miten haluat kerätä tarkistajien kommentit, ja napsauta Seuraava.

5. Valitse, miten haluat isännöidä jaettua tarkistustiedostoa, ja määritä sijainti.

• Verkkokansiot: Parhaat vaihtoehdot kommenttipalvelimelle ovat verkkokansiot ja SharePoint-palvelimet, jos kaikki osallistujat ovat lähiverkossa. Verkkokansiot ovat yleensä halvimpia ja luotettavimpia.
    • SharePoint- ja Office 365 -alisivustot: Jos vastaanottajat työskentelevät palomuurin ulkopuolella ja heillä on oikeudet yhteisen palvelimen käyttöön, voit käyttää omaa sisäistä palvelinsijaintia, kuten Microsoft SharePoint -sivustoa. Lisätietoja on artikkelissa Jaettujen tarkistusten järjestäminen SharePoint- tai Office 365 -sivustoissa.
    • WebDAV-palvelimet: WebDAV-palvelimet (WebDAV-protokollaa käyttävät verkkopalvelimet) ovat paras valinta vain silloin, kun tarkistajat ovat palomuurin tai lähiverkon ulkopuolella. Lisätietoja Acrobatin määrittämisestä WebDAV-palvelun käyttöä varten on artikkelissa Jaetun arvostelun järjestäminen: vaihtoehto Acrobat.comille.
  6. Valitse toimitus- ja kokoamismenetelmä. Napsauta Seuraava.

7. Anna uusi profiilin nimi ja valitse Seuraava tai valitse Seuraava, jos haluat käyttää oletusasetusta.

8. Määritä sähköpostinäytössä seuraavat asetukset tarpeen mukaan:

Toimitusmenetelmä

Napsauta tätä, jos haluat vaihtaa jakelu- ja keruutavan.

Vastaanottaja, Kopio

Kirjoita tarkistajien sähköpostiosoitteet. Erottele osoitteet puolipistein tai rivinvaihdoin. Napsauta Vastaanottaja- tai Kopio-painiketta, jos haluat valita osoitteita sähköpostisovelluksen osoitteistosta.

Aihe, Viesti

Esikatsele sähköpostin aihetta ja sisältöä ja tee tarvittavat muutokset. Acrobat tallentaa tekemäsi muutokset ja näyttää ne seuraavan kerran, kun lähetät dokumentin tarkistettavaksi. Jos haluat käyttää oletusviestiä, napsauta Palauta oletusviesti.

Tarkistuksen määräaika

Napsauta tätä, kun haluat muuttaa päivämäärää tai jättää sen määrittämättä. Tarkistuksen määräajan jälkeen tarkistajat eivät voi julkaista kommentteja.

Huomautus:

Jos tarkistajalla on dokumentti avoinna Acrobatissa tarkistuksen määräajan umpeutuessa, hän voi julkaista kommentteja dokumentin sulkemiseen asti.

9. Napsauta Lähetä.

Lähetettävä, jaettu PDF-tiedosto sisältää Huomautus- ja Kuvamerkintä-paneelit sekä ohjeita dokumentin sanomarivillä.

Acrobat luo jaetun tarkistustiedoston kopion nimeltä [alkuperäinen nimi]_tarkistus.pdf samaan kansioon, joka sisältää tarkistukseen valitun alkuperäisen tiedoston.

Sähköpostipohjaisen tarkistuksen aloittaminen

Käytettävissä: Acrobat DC, Acrobat 2017 ja Acrobat DC 2015 (Classic)

Sähköpostipohjaista tarkistusta aloitettaessa lähetetään PDF-tiedoston seurattava kopio, joka mahdollistaa vastaanotettujen kommenttien helpon liittämisen tiedostoon. (PDF-tiedoston lomakekenttiin ei voi kirjoittaa tarkistuksen aikana.) Jaetun tarkistuksen aloittamisen jälkeen voit käynnistää myös saman PDF-tiedoston sähköpostipohjaisen tarkistuksen.

Tarkista ennen sähköpostipohjaisen tarkistuksen käynnistämistä, että sähköpostisovelluksesi tai verkkosähköpostitilisi on määritetty toimimaan Acrobatin kanssa.

Sähköpostipohjaisen tarkistuksen aloittamisen vaiheet

1. Jos käytät Acrobat 2017:ää tai Acrobat DC 2015:tä (Classic), siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos käytät Acrobat DC:tä, suorita seuraavat toimet ennen tarkistuksen aloittamista:

1. Siirry valikkoon Muokkaa > Oletusarvot. Oletusarvot-valintaikkuna tulee näyttöön.
    2. Valitse vasemmasta ruudusta Tarkistus. Poista Jaetut tarkistusasetukset -osasta Jaa tarkistettavaksi Adobe Document Cloudilla -valintaruudun valinta ja valitse sitten OK.
  2. Valitse Työkalu > Lähetä tarkistettavaksi.

Lähetä kommentoitavaksi -työkalut näkyvät toissijaisella työkalurivillä.

3. Valitse Lähetä kommentoitavaksi sähköpostitse.

4. Kirjoita pyydettäessä tiedot Henkilöllisyysasetukset-valintaikkunaan.

5. Valitse PDF-tiedosto, ellei se ole avoinna, ja napsauta Seuraava. Määrittämästäsi PDF-tiedostosta tulee alkuperäistiedosto. Yhdistä tarkistajilta vastaanottamasi kommentit tähän tiedostoon.

6. Määritä tarkistajat kirjoittamalla heidän sähköpostiosoitteensa. Erottele osoitteet puolipistein tai rivinvaihdoin. Valitse Osoitekirja ja valitse sähköpostiosoitteet sähköpostiohjelman tai verkkosähköpostin osoitteistosta.

7. Esikatsele sähköpostikutsua ja muokkaa sitä tarpeen mukaan ja napsauta sitten Lähetä kutsu.

8. Valitse sähköpostiohjelma, jossa haluat lähettää kutsun, ja valitse Jatka.

PDF-tiedoston kopio lähetetään tarkistajille liitteenä. Kun tämä PDF-liite avataan, siinä näkyy kommentointityökalut ja ohjeita.

Kommenttien yhdistämisen vaiheet

Kun saat kommentteja tarkistajilta, voit yhdistää ne alkuperäiseen PDF-tiedostoon.

1. Avaa vastaanotetut kommenttitiedostot sähköpostisovelluksella. Sähköpostisovellus avaa selausikkunan, jos se ei löydä alkuperäistä PDF-tiedostoa.

Huomautus:

Voit lähettää kommentteja edelleen aloittajalle, jos et itse aloittanut tarkistusta. Yhdistä nämä kommentit ensin omaan PDF-tiedoston kopioosi. Lähetä sitten kommentit; katso Lähetä kommentit sähköpostilla. Jos olet jo lähettänyt kommenttisi, aloittaja saa vain uudet kommentit. Liitetyt kommentit säilyttävät alkuperäisen laatijansa nimen.

2. Näyttöön tulee Liitä kommentit -valintaikkuna, jos olet tarkistuksen aloittaja. Valitse haluamasi seuraavista vaihtoehdoista:

Kyllä

Avaa alkuperäisen PDF-tiedoston ja liittää kaikki kommentit siihen. Tallenna PDF-tiedosto, kun kommentit on liitetty.

Ei, avaa vain tämä kopio

Avaa tarkistajan PDF-tiedoston kommentteineen. Jos valitset tämän asetuksen, voit silti liittää kommentteja valitsemalla Kommentit > Yhdistä kommentit alkuperäiseen PDF-tiedostoon.

Peruuta

Sulkee kommentit sisältävän tarkistajan PDF-tiedoston.