I Photoshop CS6 er 3D-funktionerne en del af Photoshop Extended. Alle funktioner i Photoshop Extended er indeholdt i Photoshop CC. Photoshop CC har ikke et separat Extended-tilbud.

Justeringer af belysning og HDR-toning er primært beregnet til 32-bit HDR-billeder, men du kan også anvende dem til 16- og 8-bit billeder for at tilføje HDR-agtige effekter.

Justere HDR-belysning

Belysning fungerer ved at udføre beregninger i et lineært farverum (gamma 1,0) i stedet for i det aktuelle farverum.

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Klik på ikonet Belysning  eller en belysningsforudindstilling i panelet Justeringer.

• Vælg Lag > Nyt justeringslag > Belysning.

Bemærk:

Du kan også vælge Billede > Justeringer > Belysning. Men husk, at denne metode foretager direkte justeringer i billedlaget og sletter billedinformation.

2. Vælg en af følgende indstillinger i panelet Justeringer:

Belysning

Justerer højlysdelen af toneskalaen med minimal effekt i de ekstreme skygger.

Bemærk:

Ved 32-bit-billeder kan du også benytte skydeknappen Belysning nederst i billedvinduet.

Forskydning

Gør skyggerne og mellemtonerne mørkere med minimal effekt på højlys.

Gamma

Justerer billedets gamma vha. en enkel effektfunktion. Negative værdier spejles omkring nul (dvs. de forbliver negative, men justeres stadig, som om de er positive).

Pipetterne justerer billedernes luminansværdier (i modsætning til niveaupipetterne, der påvirker alle farvekanaler).

• Pipetten Indstil sort punkt angiver forskydningen og skifter den pixel, du klikker på, til nul.

• Pipetten Indstil hvidt punkt angiver belysningen og skifter det punkt, du klikker på, til hvid (1,0 for HDR-billeder).

• Pipetten Mellemtone angiver belysningen og gør den værdi, du klikker på, til middelgrå.

Justere HDR-toning

Med kommandoen HDR-toning kan du anvende alle HDR-kontrast- og -belysningsindstillingerne i individuelle billeder.

Bemærk:

HDR-toning kræver samkopierede lag.

1. Åbn et 32-, 16- eller 8-bit billede i RGB- eller gråtonetilstand.

2. Vælg Billede > Justeringer > HDR-toning.

Læs mere om hver indstillinge under Indstillinger til 16- og 8-bit billeder. (I dialogboksen HDR-toning gælder disse indstillinger for alle billeder uanset bitdybde).