Oprette en udskæring

Med udskæringsindstillinger kan du angive, hvilke lag der "slår igennem" og viser indhold i andre lag. Du kan f.eks. bruge et tekstlag til at skære et farvejusteringslag ud og vise en del af billedet med de originale farver.

Når du planlægger udskæringseffekten, skal du bestemme, hvilket lag der skal oprette udskæringens form, hvilke lag der skal slås igennem, og hvilke lag der skal vises. Hvis du vil have vist et andet lag end baggrunden, kan du placere de lag, du vil bruge, i en gruppe eller en udsnitsmaske.

Udskæring i Photoshop
Logoet Farm med lav udskæring til baggrundslag

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder i panelet Lag:
    • Hvis du vil vise baggrunden, skal du placere det lag, der skal oprette udskæringen, over de lag, der skal slås igennem, og sørge for, at det nederste lag i billedet er et baggrundslag. (Vælg Lag > Nyt > Baggrund fra lag for at konvertere et almindeligt lag til et baggrundslag)

• Hvis du vil vise et lag over baggrunden, skal du placere de lag, du vil slå igennem, i en gruppe. Det øverste lag i gruppen slår igennem de grupperede lag til det næste lag under gruppen.

• Hvis du vil vise basislaget i en udsnitsmaske, skal du placere de lag, du vil bruge, i en udsnitsmaske. (Se Vis lag med udsnitsmasker). Sørg for, at indstillingen Bland udklippede lag som gruppe er markeret for basislaget. (Se Gruppere blandingseffekter)

2. Marker det øverste lag (det lag, der skal oprette udskæringen).
  3. Hvis du vil vise blandingsindstillinger, skal du enten dobbeltklikke på laget (på et sted uden for lagnavnet eller -miniaturebilledet) og vælge Lag > Lagtype > Blandingsindstillinger eller vælge Blandingsindstillinger i menuen i panelet Lag.

Bemærk:

Hvis du vil have vist blandingsindstillinger for et tekstlag, skal du vælge Lag > Lagtype > Blandingsindstillinger eller vælge Blandingsindstillinger ved hjælp af knappen Tilføj en lagtype nederst i menuen i panelet Lag.

4. Vælg en indstilling i pop op-menuen Udskæring:
    • Vælg Lav for at skære ud til det første mulige stoppunkt, f.eks. det første lag efter laggruppen eller basislaget i udsnitsmasken.

• Vælg Dyb for at skære ud til baggrunden. Hvis der ikke er en baggrund, skærer Dyb ud til gennemsigtighed.

Bemærk:

Hvis du ikke bruger en laggruppe eller udsnitsmaske, opretter enten Lav eller Dyb en udskæring, der viser baggrundslaget (eller gennemsigtighed hvis det nederste lag ikke er et baggrundslag).

5. Hvis du vil oprette udskæringseffekten, skal du benytte en af følgende fremgangsmåder:
    • Reducer udfyldningsopaciteten.

• Hvis du benytter mulighederne i menuen Blandingstilstand skal du ændre blandingstilstanden for at vise de underliggende pixel.

6. Klik på OK.