Få mere at vide om de almindelige arbejdsgange, der er tilgængelige med cloud-dokumenter i Photoshop.

Cloud-dokument er Adobes nye cloud-indbyggede dokumenttype, der er optimeret til problemfrit arbejde online eller offline på tværs af enheder. Med cloud-dokumenter ved du, at dine redigeringer gemmes og synkroniseres med skyen hele tiden.

Læs hele artiklen nedenfor for at få mere at vide om almindelige arbejdsforløb i forbindelse med cloud-dokumenter i Photoshop.

Cloud-dokumenter i Photoshop

Opret et cloud-dokument og gem

iPad

Alle dokumenter, du opretter med Photoshop på mobiltelefonen, gemmes som standard som et cloud-dokument. Brug indstillingen Opret nyt på appens startskærm for at oprette en cloud-dokument.

Få mere at vide om, hvordan du opretter og udtrykkeligt eksporterer et cloud-dokument til andre filformater i Opret, åbn og gem dokumenter.

Skrivebord

Du kan oprette et dokument med Photoshop på computeren og gemme det som et cloud-dokument for at arbejde hvor som helst og når som helst og på tværs af enheder.

Hvis du vil gemme et dokument, skal du gå til Filer > Gem som og vælge en indstilling i vinduet Gem på din computer eller i cloud-dokumenter, der åbnes. Du kan altid skifte mellem de tilgængelige indstillinger for lagring i cloud-dokumentvælgeren – Gem i cloud-dokumenter og Gem på din computer.

saveto-cloudvslocal-800

Markér afkrydsningsfeltet Vis ikke igen, hvis du ikke vil se Gem på din computer eller i cloud-dokumenter igen. Photoshop husker indstillingerne for fra din sidste session og giver intuitivt dig den samme oplevelse, når du forsøger at gemme et dokument igen.

Web

Du kan få adgang til dine cloud-dokumenter fra Creative Cloud-websitet, men du kan ikke oprette, åbne, redigere eller gemme dem fra Creative Cloud-websitet.

Få adgang til dine cloud-dokumenter

iPad

Tryk på Cloud-dokumenter på appens startskærm på din iPad.

Under Cloud-dokumenter kan du:

• Sortere dine cloud-dokumenter efter Oprettelsesdato, Ændringsdato eller Navn i stigende eller faldende rækkefølge.
  • Skifte mellem listevisning () og gittervisning ().
  • Oprette en mappe () for at organisere dine cloud-dokumenter.
v1artboard_4access-cloud-doc-ipad-low

Skrivebord

Klik på Cloud-dokumenter på appens startskærm på computeren.

Under Cloud-dokumenter kan du:

• Markere afkrydsningsfeltet for at vælge flere cloud-dokumenter samtidigt.
  • Sortere dine cloud-dokumenter efter Ændringsdato eller Navn i stigende eller faldende rækkefølge.
  • Skifte mellem listevisning () og gittervisning ().
  • Oprette en mappe () for at organisere dine cloud-dokumenter.
access-cloud-docs-desktop-1200

Web

Åbn  Creative Cloud-websitet. Gå til Creative Cloud > Filer > Dit arbejde > Cloud-dokumenter.

Under Cloud-dokumenter kan du:

• Markere afkrydsningsfeltet for at vælge flere cloud-dokumenter samtidigt.
  • Sortere dine cloud-dokumenter efter Ændret eller Navn i stigende eller faldende rækkefølge.
  • Skifte mellem listevisning () og gittervisning ().
  • Oprette en mappe () for at organisere dine cloud-dokumenter.
access-cloud-docs-web-1200

Inviter andre til at redigere dit cloud-dokument

Samarbejd nemt ved at invitere andre til at redigere dine cloud-dokumenter. Du kan nemt få adgang til de cloud-dokumenter, du er blevet inviteret til, under fanen Delt med dig på startskærmen fra Photoshop-computerappen eller din iPad. Du kan også få adgang til dem fra Creative Cloud-websitet eller Creative Cloud-computerappen (Creative Cloud > Dit arbejde > Delt med dig).

Inviter til at redigere fra Photoshop-computerappen

1. Åbn et Photoshop-dokument, og klik på ikonet Inviter til at redigere i øverste højre hjørne af appen.
  2. I dialogboksen Inviter til at redigere, der åbnes, skal du skrive e-mailadresserne på de modtagere, der skal være en del af samarbejdet.
    Bemærk: Når du arbejder med et ikke-cloud-dokument på din computer, skal du gemme det som et Photoshop-cloud-dokument, før du kan invitere nogen til at få adgang til og redigere det. For at gøre dette skal du klikke på knappen Fortsæt under beskeden Gem som et cloud-dokument for at invitere personer i dialogboksen Inviter til at redigere.
  3. (Valgfrit) Skriv for at tilføje en ekstra note under Meddelelse, før du sender invitationen, hvis det er nødvendigt.
  4. Klik på knappen Inviter til at redigere for at sende din invitation.
  5. Når du har sendt invitationen, kan du se navnene på de modtagere, der er angivet under afsnittet Medlemmer i dialogboksen Inviter til at redigere. Som ejer af det delte cloud-dokument kan du klikke på Fjern for at tilbagekalde adgangen for en anden samarbejdspartner, som tidligere har været inviteret til at redigere.

Inviter til at redigere fra Photoshop på iPad

1. Åbn et cloud-dokument i Photoshop på iPad, og klik på ikonet Inviter til at redigere i øverste højre hjørne af appen.
  2. I dialogboksen Inviter til at redigere, der åbnes, skal du tilføje personer til at samarbejde ved at indtaste deres mail-id'er.
  3. (Valgfrit) Skriv for at tilføje en ekstra note under Meddelelse , før du sender invitationen, hvis det er nødvendigt.
  4. Tryk på knappen Inviter til at redigere for at sende din invitation.
  5. Når du har sendt invitationen, kan du se navnene på samarbejdspartnerne under afsnittet Medlemmer i dialogboksen Inviter til at redigere. Tryk på Fjern på et hvilket som helst tidspunkt for at fjerne samarbejdspartnere, der er inviteret til dit delte cloud-dokument.

Når du åbner den modtagne e-mailinvitation, bliver du ført til Creative Cloud-websitet, hvor du kan se en forhåndsvisning af det delte cloud-dokument. Du kan nu vælge at åbne det delte cloud-dokument i Photoshop på iPad og begynde at redigere med det samme.

Inviter andre til at redigere dine cloud-dokumenter fra din iPad
Inviter andre til at redigere dine cloud-dokumenter fra din iPad

Bemærk:

Hvis flere personer forsøger at redigere et delt cloud-dokument samtidigt, kan der opstå konflikt. I dette tilfælde vil du få vist en dialogboks til undgåelse af konflikter, som beder dig om enten at annullere redigeringen af dokumentet, mens en anden redigerer det, eller oprette en kopi af det delte cloud-dokument for at fortsætte redigeringen.

Du kan få mere at vide ved at se Del adgang til, og redigere dine cloud-dokumenter.

Se versionshistorikken for et cloud-dokument

Du kan få vist og administrere versionshistorikken for dine cloud-dokumenter i Photoshop i panelet Versionshistorik i Photoshop eller på internettet.

Versionshistorik i Photoshop på computer

Panelet Versionshistorik

Du kan hurtigt kontrollere din versionshistorik i Photoshop ved at følge de enkle trin nedenfor:

1. Åbn et cloud-dokument, og vælg enten Filer > Versionshistorik eller Vindue > Versionshistorik for at åbne panelet Versionshistorik.
  2. I panelet Versionshistorik, der åbnes, kan du nemt gennemse og få vist miniaturer af gemte versioner af dit cloud-dokument.
    • Klik på ikonet med de tre prikker (), og vælg Navngiv denne version for at navngive den valgte version og tilføje den på listen Markerede versioner. Du kan også vælge Omdøb denne version på et andet tidspunkt.
    • Klik på ikonet Markér version () for at gemme den pågældende version af dit cloud-dokument og få nem adgang til dine gemte cloud-dokumentversioner i sektionen Markerede versioner øverst på panelet Versionshistorik.
    • Klik på ikonet Markér version igen for at fjerne en gemt cloud-dokumentversion fra sektionen Markerede versioner.
    • Hvis du vil konvertere en tidligere version af et cloud-dokument til et nyt dokument, skal du klikke på ikonet tre prikker () og vælge Åbn på en ny fane.

Versionshistorik på internettet

Gør følgende for at se versionshistorikken fra nettet:

1. Gå til assets.adobe.com > Filer > Cloud-dokumenter, og gennemse dine cloud-dokumenter.
  2. Åbn et cloud-dokument, og klik på ikonet Tidslinje ().
version-history1-1200

3. I panelet Tidslinje, der åbnes, kan du finde automatisk gemte versioner af dit cloud-dokument. Hold musen over en cloud-dokumentversion for at se flere muligheder:

• Klik på ikonet med de tre prikker (), og vælg Navngiv denne version for at navngive den valgte version og tilføje den på listen Markerede versioner. Du kan også vælge Omdøb denne version på et andet tidspunkt.
  • Klik på ikonet Markér version () for at gemme den pågældende version af dit cloud-dokument og få nem adgang til dine gemte cloud-dokumentversioner i sektionen Markerede versioner øverst på panelet Tidslinje.
  • Klik på ikonet Markér version igen for at fjerne en gemt cloud-dokumentversion fra sektionen Markerede versioner.

Gå tilbage til en tidligere version af et cloud-dokument

version-history2-400
  1. Hold musen over et cloud-dokuments miniature, og klik på ikonet med de tre prikker ().
  • Vælg Gendan til denne version i panelet Versionshistorik i Photoshop. Den valgte version flyttes til toppen af versionsstakken, og det er nu muligt at redigere den derfra.
  • Vælg Gå tilbage til denne version på internettet for at vende tilbage til en tidligere version. Når du åbner samme cloud-dokument i Photoshop, kan du se den gamle version og begynde at arbejde.

Omdøb, slet og flyt

Omdøb din cloud-dokumenter

Når du har åbnet dine cloud-dokumenter fra Photoshops startskærm på din enhed (stationær eller mobil) eller på internettet (assets.adobe.com), kan du omdøbe dine cloud-dokumenter.

Tryk på de tre prikker (), der er synligt under en miniature af et cloud-dokument, og vælg Omdøb. Du skal blot indtaste et nyt navn på dit cloud-dokument for at omdøbe det.

Slet dine cloud-dokumenter

Åbn de tre prikker (), der ses under en miniature af et cloud-dokument, på din enhed (stationær eller mobil) eller på internettet (assets.adobe.com), og vælg Slet.

De dokumenter, du sletter fra appen eller fra internettet, arkiveres og opbevares under sektionen Slettet på appens startskærm eller Creative Cloud > Dit arbejde > Slettet.  Tryk eller klik på de tre prikker, der vises under et cloud-dokument i sektionen Slettet, og vælg at gendanne eller permanent slette dit cloud-dokument. Du kan finde de gendannede cloud-dokumenterne igen i sektionen Cloud-dokumenter.

Slet din cloud-dokumenter permanent for at rydde din cloud-lagring. Få mere at vide om lagerplads i Fillagring og kvoter.

Flyt og organiser dine cloud-dokumenter

iPad

I sektionen Cloud-dokumenter på appens startskærm skal du blot trække og placere et cloud-dokument i en tilgængelig mappe eller oprette en mappe (). Du kan markere flere cloud-dokumenter på iPad.

Skrivebord

Tryk på de tre prikker (), der ses under miniaturen af et cloud-dokument, og vælg Flyt til. I panelet, der åbnes, kan du vælge mellem de tilgængelige mapper eller bruge knappen Tilføj mappe () for at oprette en mappe. Tryk på Flyt for at placere de valgte cloud-dokumenter i en mappe eller på Annuller for at afslutte flytningen.

Hvis du vil flytte flere cloud-dokumenter samtidigt, kan du markere afkrydsningsfeltet under Cloud-dokument for at åbne flervalgstilstand.

Web

Hold musen over et cloud-dokuments miniature, og klik på de tre prikker (). Vælg Flyt til at flytte dine cloud-dokumenter. I panelet Flyt til, der åbnes, kan du vælge mellem de tilgængelige mapper eller brug indstillingen Tilføj mappe () for at oprette en mappe. Klik på Flyt hertil for at placere de valgte cloud-dokumenter i en mappe eller på Annuller for at afslutte flytningen.

Hvis du vil flytte flere cloud-dokumenter samtidigt, kan du markere afkrydsningsfeltet under Cloud-dokument for at åbne flervalgstilstand.

Opret en kopi af et cloud-dokument

iPad

Tryk på de tre prikker (), der vises under et cloud-dokuments miniature, under Cloud-dokumenter på appens startskærm. Vælg Kopier for at oprette en kopi af dit cloud-dokument.

Skrivebord

Du kan ikke kopiere et cloud-dokument, mens du arbejder med Photoshop på computeren.

Web

Mens du er på internettet (assets.adobe.com), skal du gå til Creative Cloud > Filer > Dit arbejde > Cloud dokumenter. Tryk på de tre prikker (), der ses under cloud-dokumentets miniature, og vælg Kopiér for at oprette en kopi af dit valgte cloud-dokument.