Med Photoshop kan man nemt vælge områderne/antal pixel af et billede, der bliver stillet skarpt på.

Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Mens billedet er åbent i Photoshop, skal du vælge Vælg > Fokusområde. I dialogboksen Fokusområde kan du justere standardmarkeringen.
  2. Juster parameteret Område i fokus for at udvide eller indsnævre markeringen. Hele billedet vælges, hvis skyderen rykkes til 0. Og modsat bliver den del af billedet, der er mest i fokus, valgt, når skyderen er placeret helt mod højre.
Fokusområdemarkering med standardindstillinger i Photoshop
Sådan fungerer det: Fokusområdemarkering med standardindstillinger

1. Brug penselkontrolelementerne til manuelt at tilføje () eller fjerne () områder fra markeringen.
Føj områder til markering i Photoshop
Føj manuelt områder til markeringen.

1. Kontrollér støj i markeringsområdet ved at justere skyderstyringen Avanceret > Billedstøjniveau.

Bemærk:

Indstillingen Auto kan forblive valgt for Område i fokus og Billedstøjniveau. Photoshop vælger automatisk passende værdier for disse parametre.

1. Det er når som helst muligt at skifte indstilling for Forhåndsvisningen for at se det originale billede, mens der foretages ændringer af Fokusområdemarkeringen.
Skift indstilling for Eksempel i Photoshop
Skift indstilling for Eksempel.

1. Vælg om nødvendigt Blødgør kant for at udtynde kanterne i markeringen.
  2. Klik på Juster kant for at finjustere markeringskanterne. Få mere at vide om specifikation af indstillingerne i dialogboksen Juster kant i Justering af markeringens kanter.
  1. Vælg, om den finjusterede markering skal være en markering eller en maske på det aktuelle lag, eller opret et nyt lag eller dokument, når markeringen er justeret som ønsket. En af de følgende outputindstillinger kan vælges:
  • Markering (standard)
  • Lagmaske
  • Nyt lag
  • Nyt lag med lagmaske
  • Nyt dokument
  • Nyt dokument med lagmaske
  1. Klik på OK.