Berøringsbevægelser er aktiveret i Photoshop CC i 2014-udgivelsen for Windows 8-systemer. Berøringsinput genkendes i alle berøringsfølsomme enheder, der er tilsluttet systemet, bl.a. fra indirekte enheder uden skærm og tablets såvel som direkte berøringsenheder, der er direkte indbygget med en skærm. Det er muligt at styre Photoshop med enheder, der understøtter to eller flere simultane berøringspunkter.

Berøringsbevægelser med to fingre i Photoshop bruges til at styre placering, rotation og skalering af visningen af billedlærredet. Brugere kan skifte mellem at benytte berøringsfunktioner og andre funktioner med mus eller pen, men berøringsfunktionen kan ikke bruges samtidigt med andre input. Berøringsstyring er mere praktisk, når man tegner på store skærme, der er svære at rotere, og på tablets for at undgå konstant at skulle ændre ved enheden.

Generelle overvejelser

• Photoshop begrænser friheden af ændringer i visningen baseret på den indledende bevægelse, så brugeren kan styre forskellige aspekter af visningen uafhængigt af hinanden.
    • Visningen panorerer uden at rotere eller skalere, når brugeren flytter begge berøringspunkter parallelt.
    • Man kan skalere og panorere ved at knibe punkterne sammen.
    • Rotation af berøringspunkter omkring et relativt bevægelsesløst centrum roterer og panorerer visningen uden at skalere.
    • Ved både at knibe og rotere kan alle tre aspekter justeres. Som en praktisk foranstaltning kan den sidstnævnte frie bevægelsestilstand vælges ved ganske enkelt at starte med at holde berøringspunkterne stille i et øjeblik.
  • Photoshop panorerer, som forventet, ikke lærredsvisning, der er mindre end dokumentets vindue, når der ikke anvendes visning i fuld skærm. For at panorere ved berøring i en visning i et vindue skal man først bruge knibe-bevægelsen for at skalere visningen, indtil denne gennemskærer en vindueskant. Alle transformeringsfunktioner er altid tilgængelige i fuld skærmstilstand.
  • Dobbelttryk med to fingre kan bruges til at indstille lærredsvisningen, så hele lærredet vises. Gentag dette dobbelttryk med to fingre for at komme tilbage til den sidst benyttede visning.

Håndbevægelser, der understøttes på nuværende tidspunkt