Hvis du konfigurerer indstillingerne for ydeevne korrekt i Photoshop, kan det hjælpe med, at din computer kører stabilt ved optimal hastighed, uden at den fryser, hænger eller arbejder med forsinkelser. Du kan justere indstillinger for at få det meste ud af din Photoshop-oplevelse baseret på de ressourcer, der er tilgængelige på dit system.

Photoshop indeholder et sæt af indstillinger (Indstillinger > Ydeevne) for at hjælpe dig med at gøre optimal brug af computerens ressourcer, såsom hukommelse, cache, grafikprocessor, skærme osv. Afhængigt af din primære anvendelse af Photoshop og de typer dokumenter, du generelt arbejder med, kan forskellige kombinationer af disse indstillinger tilpasses til dig. Yderligere indstillinger som Arbejdsdiske, der er tilgængelige på andre faner i dialogboksen Indstillinger, kan også have direkte indflydelse på din computers kørehastighed og stabilitet.

Indstillinger, der påvirker ydeevnen i Photoshop
Indstillinger for ydeevne i Photoshop

Juster hvor meget hukommelse der allokeres til Photoshop

Du kan forbedre ydeevnen ved at øge mængden af hukommelse/RAM, der er tildelt Photoshop. Under Hukommelsesbrug i dialogboksen med Ydeevne skærm for indstillinger Indstillinger >Ydeevne) kan du se, hvor meget ram, der er til Photoshop. Den viser også den ideelle tildeling af Photoshop hukommelsesinterval til dit system. Som udgangspunkt bruger Photoshop 70 % af den tilgængelige ram.

1. Du kan tildele Photoshop mere eller mindre RAM ved at ændre værdien i boksen Lad Photoshop anvende. Alternativt kan du justere skyderen til hukommelsesbrug.
  2. Genstart Photoshop for at aktivere ændringerne.

Du kan finde den optimale RAM-allokering på systemet ved at ændre den trinvist med 5 % og holde øje med ændringerne i ydeevnen på effektivitetsindikatoren. Læs mere under Hold øje med effektivitetsindikatoren.

Vi anbefaler ikke at tildele mere end 85 % af din computers hukommelse til Photoshop. Hvis du gør det, kan det påvirke ydeevnen ved ikke at give hukommelse til andre vigtige systemapplikationer.

Bemærk:

Hvis du oplever fejl uden for RAM eller uden for hukommelsen i Photoshop, skal du prøve at øge mængden af RAM, der er afsat til Photoshop. For høj indstilling af RAM-tildelingen for Photoshop (> 85%) kan dog påvirke ydeevnen til andre kørende applikationer, hvilket gør systemet ustabilt.

Den bedste løsning på dette problem er at tilføje mere RAM til din computer.

Juster bufferstørrelse

Cache det grundlæggende

Photoshop bruger billed-catch for at gøre opdateringer af dokumenter med høj opløsning hurtigere, mens du arbejder på dem. Du kan angive op til otte niveauer af cachelagrede billeddata og vælge en af de fire tilgængelige cache-fliseformater.

Hvis du øger bufferniveauerne, forbedres reaktionsevnen i Photoshop, når du arbejder, selvom det tager længere tid at indlæse billeder. Cache-teglestørrelsen bestemmer mængden af data, som Photoshop arbejder med ad gangen. Større fliser gør komplekse handlinger, såsom brug af skarphedsfiltre, hurtigere. Mindre ændringer, f.eks. penselstrøg, aktiveres til gengæld hurtigere ved brug af mindre fliser.

Cache forudindstillinger

Tre cache-forudindstillinger er tilgængelige i indstillingerne for ydeevne. Vælg den, der passer til din primære anvendelse/formål med at bruge Photoshop:

• Web/UI Design: Vælg denne indstilling, hvis du bruger Photoshop primært til web-, app- eller skærmdesign. Denne indstilling er egnet til dokumenter, der har adskillige lag med lavt til medium pixeldimension.
  • Standard/Fotos: Vælg denne indstilling, hvis du bruger Photoshop primært til retouchering eller redigering af moderate størrelse billeder. Brug for eksempel denne indstilling, hvis du normalt redigerer billeder, der stammer fra dit mobil- eller digitalkamera i Photoshop.
  • Store Pixel-dimensioner: Vælg denne indstilling, hvis du arbejder meget med tunge dokumenter i Photoshop; For eksempel panoramaer, matte malerier osv.

Bufferniveauer

Til finere kontrol skal du angive cacheniveauer manuelt; Standardværdien er 4.

• Hvis du arbejder med relativt små filer – dvs. omkring 1 megapixel eller 1.280 x 1.024 pixel – og mange lag (50+), bør du sætte bufferniveauerne til 1 eller 2. Hvis du sætter bufferindstillingen til 1, deaktiverer du billedbufferen, og kun det aktuelle skærmbillede bliver gemt i bufferen.
  • Hvis du bruger filer med større pixel —fx 50 megapixels eller mere—så indstil bufferniveauet til over 4. Højere bufferniveauer gør opdateringer hurtigere.

Bemærk:

Visse funktioner i Photoshop vil muligvis ikke give gode resultater, hvis du indstiller bufferniveauerne til 1.

Begræns oversigtstilstande

Du kan spare plads på arbejdsdisken og forbedre ydeevnen ved at begrænse eller reducere antallet af oversigtstilstande i oversigtspanelet i Photoshop. Hvor meget plads der spares, afhænger af hvor mange pixel en handling ændrer. F.eks. bruger en oversigtstilstand baseret på et lille penselstrøg eller en ikke-destruktiv handling, såsom at oprette eller ændre et justeringslag, meget lidt plads. Derimod bruges der meget mere plads ved anvendelse af et filter på et helt billede.

Photoshop kan gemme op til 1.000 oversigtstilstande. Standardindstillingen er 20. Du kan reducere antallet ved at klikke på Oversigt og buffer > Oversigtstilstande i dialogboksen med indstillinger for ydeevne. I pop op-menuen Oversigtstilstande skal du, om nødvendigt, trække indstillingsknappen til en lavere værdi.

Konfigurer indstillinger for grafikprocessor (GPU)

Den bedste måde at optimere GPU-accelerationen, som gør skærmopdateringen hurtigere, er at holde grafikkortets driver opdateret. Du kan læse mere om GPU-acceleration og opdatering af grafikkortdrivere under Ofte stillede spørgsmål om GPU og skærmkort i forbindelse med Photoshop.

Hvis du aktiverer OpenCL, som er en teknologi, der giver programmer adgang til GPU'en, kan du sandsynligvis forbedre ydeevnen ved brug af følgende Photoshop-funktioner:

• Videopanorama
  • Sløringsgalleri (Iris-, Felt- og Hæld-Forskyd-sløring)

Du kan aktivere OpenCL ved at klikke på Avancerede indstillinger i indstillingspanelet for ydeevne og derefter på Anvend OpenCL.

GPU-indstillinger

Photoshop giver dig dedikerede GPU-indstillinger i både præstations- og 3D-sektionerne i dialogboksen Indstillinger.

Indstillinger in the Indstillinger > Funktionalitet sektion

Hvis en egnet videokort er installeret på dit system, vil det blive vist i området GPU-indstillinger i sektionen Ydeevne.

• For at aktivere GPU-acceleration skal du sørge for, at indstillingen Aktiver ÅbnGL er valgt.
  • For at finjustere kortets ydeevne skal du klikke på knappen Avancerede indstillinger og vælge Grundlæggende, Normal eller Avanceret, der matcher indstillingen med dine krav.
    • Basic—Bruger den mindste mængde GPU-hukommelse til at køre de mest grundlæggende ÅbnGL, når du deler GPU'en med andre applikationer, eller når du oplever langsom respons. Vælg denne indstilling, hvis du har andre programmer kørende, der også bruger GPU'en, eller hvis du bemærker dårlige opdateringer eller langsommere ydeevne, når du bruger GPU-accelererede funktioner.
    • Normal—Dette er standardindstillingen. Den bruger en stor mængde GPU-hukommelse til at understøtte avancerede ÅbnGL og bør vælges, hvis du jævnligt bruger de GPU-accelererede funktioner i Photoshop.
    • Avancerede—Bruger samme mængde hukommelse som Normal-tilstanden, men gør det muligt for flere avancerede funktioner at forbedre ydeevne til tegning. Denne indstilling er bedst, når du arbejder i 3D, eller når du arbejder meget med de GPU-accelererede funktioner.

Bemærk:Tilstandsændringer træder først i kraft, når Photoshop er genstartet.

Indstillinger i indstillingerne> 3D-sektionen

3D-sektionen i dialogboksen Ydeevne indeholder en VRAM-skyder lig den hukommelseskontrol, der findes i afsnittet Ydeevne. Brug skyderen til at bestemme den øvre grænse for video RAM (VRAM), der er tilgængelig for Photoshop 3D-motoren. Den samlede værdi er en procentdel af den samlede VRAM til rådighed. En indstilling på 100% vil stadig reservere en del af den samlede VRAM til brug sammen med operativsystemet. Højere værdier vil hjælpe med den overordnede 3D-ydeevne, men kan konkurrere med andre GPU-aktiverede applikationer.

memory-usage-3D
3D: Hukommelsesbrug

Administrer arbejdsdiske

En arbejdsdisk er et eksternt eller internt drev eller en drevpartition med ledig hukommelse. Photoshop bruger som standard den harddisk, som operativsystemet er installeret på, som den primære arbejdsdisk. Du kan justere indstillingerne for arbejdsdisk i Indstillinger > Arbejdsdiske sektionen.

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Arbejdsdiske (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Arbejdsdiske (Mac).
  2. Hvis du vil aktivere eller deaktivere en arbejdsdisk, skal du markere eller fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Aktiv. Hvis du vil ændre rækkefølgen af arbejdsdiske, skal du klikke på pileknapperne.
  3. Klik på OK.
  4. Hvis du vil anvende ændringerne, skal du genstarte Photoshop.

Anbefalinger til indstilling af arbejdsdiske

• Den bedste ydeevne opnås ved at slutte arbejdsdiskene til den kompatible port med den højeste båndbredde af de porte, der er til rådighed. Båndbreddegrænserne for forskellige porte er som følger:
    Thunderbolt = 10 GB/sek
    eSATA = 600 MB/sek
    PCIe = 500 MB/sek
    USB3 = 400 MB/sek
    USB2 = 35 MB/sek
  • Du kan forbedre ydeevnen ved at oprette arbejdsdisken på en defragmenteret harddisk, som har rigeligt med ubenyttet plads og hurtige læse-/skrivehastigheder. Hvis du har mere end én harddisk, kan du vælge yderligere arbejdsdiske. Photoshop understøtter op til 64 exabytes arbejdsdiskplads på op til fire drev. (1 exabyte svarer til 1 milliard GB).
  • Hvis din startdisk er en harddisk og ikke et SSD-drev, skal du prøve at benytte en anden harddisk som primær arbejdsdisk. SSD-drev er effektive både som primær start- og arbejdsdisk. Faktisk er det sikkert bedre at anvende et SSD-drev end en separat harddisk som primær arbejdsdisk.
  • Arbejdsdiske skal være på et andet drev end store filer, som du redigerer.
  • Arbejdsdiske skal være på et andet drev end det, som bruges af styresystemet til den virtuelle hukommelse.
  • RAID-diske/diskarrays er et godt valgt til dedikerede arbejdsdiskenheder.
  • Driverne skal defragmenteres regelmæssigt ved hjælp af arbejdsdiske.

Bemærk:

Hvis Photoshop ikke kan starte, fordi arbejdsdisken er fuld, skal du holde tasterne Cmd + Alternativ nede (Mac) eller tasterne Ctrl + Alt (Windows) ved opstart, for at indstille en ny arbejdsdisk.

Ved hjælp af effektivitetsindikatoren kan du holde øje med ydeevnen, når du arbejder i Photoshop.Klik på pop op-menuen i bunden af billedvinduet, og vælg Effektivitet fra pop-up-menuen.

Hvis indikatoren står på mindre end 100 %, har Photoshop brugt al den tilgængelige RAM og bruger arbejdsdisken, hvilket får programmet til at køre langsommere. Hvis effektiviteten er på mindre end 90 %, skal du allokere mere RAM til Photoshop i indstillingerne for ydeevne. Eller tilføj mere RAM i dit system.

Indstillinger for gendannelse og mulighed for at gemme i baggrunden

Indstillinger > Filhåndtering > Automatisk sikkerhedskopier informationer hver n Minutter mulighed kan have indflydelse på ydeevne såvel. Indstillingen Gem i baggrundsindstilling er som standard aktiveret. Når det er aktiveret, kan du arbejde i Photoshop og samtidig udføre kommandoerne Gem og Gem som i stedet for at skulle vente på programmet. Indstillingen Gem automatisk oplysninger om genoprettelse aktiveres kun, hvis Gem i baggrunden er aktiveret. Ved aktivering gemmes oplysninger om genoprettelse for hver åbnet fil med det angivne interval. (Oplysninger om genoprettelse gemmes som redundant sikkerhedskopi; den originale fil ændres ikke.)

I de fleste tilfælde påvirkes ydeevnen ikke af, at der gemmes i baggrunden ved normalt arbejde i Photoshop. Men hvis du redigerer en fil, som er meget større end den tilgængelige RAM, så kan det påvirke ydeevnen, mens der gemmes i baggrunden.

Hvis Photoshop af og til bliver langsommere, kan du prøve at kontrollere, om baggrundslagringen har indflydelse på ydeevnen. Vælg Lagringsstatus i pop op-menuen for status nederst til venstre i billedvinduet.

Hvis der er problemer med ydeevnen, når Lagringsstatuslinjen kører, skal du gå ind i Indstillinger > Filhåndtering og vælge en lavere frekvens for indstillingen Gem automatisk oplysninger om genoprettelse. Eller deaktiver denne indstilling.

Finjustering af Photoshop

Hvis vælger et kortere genoprettelsesinterval, får du bedre beskyttelse imod nedbrud. I de fleste tilfælde påvirkes ydeevnen af Photoshop ikke ved at gemme gendannelsesinformationen. Men det er svært at undgå, at programmet kører langsommere, når du bearbejder filer, der er større end den tilgængelige RAM.

Gendannelsesinformation gemmes på de samme steder som Photoshops arbejdsfiler. Hvis du jævnligt har mange store filer åbne, mens du arbejder, så kan der være tale om meget plads. Hvis du modtager fejlmeddelelser om for lidt plads på harddisken, når du udfører andre kommandoer end Gem, skal du tilføje arbejdsdiskplads. Eller deaktiver Gem automatisk gendannelsesinformation.

Effektivitetsindikatoren

Ved hjælp af effektivitetsindikatoren kan du holde øje med ydeevnen, når du arbejder i Photoshop.Klik på pop op-menuen i bunden af billedvinduet, og vælg Effektivitet fra pop-up-menuen.

Hvis indikatoren står på mindre end 100 %, har Photoshop brugt al den tilgængelige RAM og bruger arbejdsdisken, hvilket får programmet til at køre langsommere. Hvis effektiviteten er på mindre end 90 %, skal du allokere mere RAM til Photoshop i indstillingerne for ydeevne. Eller tilføj mere RAM i dit system.

Effektivitetsindikator
Effektivitetsindikator

Se også