Om markering af pixels

Ved hjælp af en markering isoleres én eller flere dele af billedet. Ved at markere bestemte områder kan du redigere og anvende effekter og filtre på dele af dit billede, mens de umarkerede områder bevares uændrede.

Den nemmeste måde at vælge pixel i billedet er ved at bruge Vælg emne eller et af hurtigmarkeringsværtøjerne. Du kan også vælge et område med en given form med markeringsrammeværktøjerne eller lassoværktøjerne til at lave en markering ved at følge et element i dit billede. Du kan også foretage markeringer baseret på et farveområde i et billede. Der er kommandoer i menuen Vælg til at vælge, fravælge eller genvælge alle pixels.

Udover pixels kan vektordata bruges til at lave markeringer. Brug blyant- eller formværktøj til at lave præcise omrids, som kaldes stier. Stier kan konverteres til markeringer.

Markeringer kan kopieres, flyttes og indsættes eller gemmes i en alfakanal. Alfakanaler lagrer markeringer som gråtonebilleder, der kaldes masker. En maske er det omvendte af en markering: Den dækker den ikke-markerede del af billedet og beskytter det mod at blive ændret eller manipuleret. Du kan konvertere en lagret maske til en markering igen ved at indlæse alfakanalen i et billede.

Bemærk:

Mens stier kan konverteres til markeringer, kan markeringer også konverteres til stier.

Vælg en eller flere objekter eller kurver til hurtig redigering. Se selvstudiet om Valg af kurver og redigering.

Videoselvstudium: Markér en del af et billede

Videoselvstudium: Markér en del af et billede
Train Simple

Videoselvstudium: Om markering af fint hår

Videoselvstudium: Om markering af fint hår
I dette andet afsnit af Photoshop Playbook forklarer Photoshop Principal Product Manager Bryan O'Neil Hughes, hvordan man markerer fint hår.
Bryan O'Neil Hughes

Videoselvstudium: Et tip til markering

Videoselvstudium: Et tip til markering
Scott Kelby

Vælg, fravælg og genvælg pixels

Bemærk:

Hvis et værktøj ikke fungerer som forventet, har du måske en skjult markering. Brug kommandoen Fravælg, og forsøg at anvende værktøjet igen.

Markér alle pixels på et lag inden for lærredsgrænserne

1. Markér laget i panelet Lag.
  2. Brug Vælg > Alle.

Fravælg markeringer

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Vælg Markér > Fravælg.
    • Hvis du bruger markeringsrammeværktøjet til rektangel, værktøjet Elliptisk markeringsramme eller Lasso, skal du klikke på et vilkårligt sted på billedet uden for det markerede område.

Genvælg den seneste markering

1. Brug Vælg > Genvælg.