Du kan organisere dine mønstre i biblioteker, som du kan indlæse eller fjerne fra pop op-paneler til mønstre.

Indlæse et bibliotek med mønstre

Vælg en af følgende indstillinger i menuen i pop op-panelet Mønster:

• Indlæs mønstre for at føje et bibliotek til den aktuelle liste. Vælg den biblioteksfil, du vil anvende, og klik på Indlæs.
  • Erstat mønstre for at erstatte den aktuelle liste med et andet bibliotek. Vælg den biblioteksfil, du vil anvende, og klik på Indlæs.
  • En biblioteksfil (vises nederst i panelmenuen). Klik på OK for at erstatte den aktuelle liste, eller klik på Tilføj for at tilføje den aktuelle liste.

Gemme et sæt forudindstillede mønstre som et bibliotek

1. Vælg Gem mønstre i menuen i pop op-panelet Mønster.
  2. Vælg en placering til mønsterbiblioteket, skriv et filnavn, og klik på Gem.

Du kan gemme biblioteket et vilkårligt sted. Men hvis du placerer biblioteksfilen på standardstedet i mappen Faste indstillinger/Mønstre, vises biblioteksnavnet nederst i menuerne i pop op-panelet Mønster, når du har genstartet Photoshop.

Vende tilbage til standardbiblioteket med mønstre

1. Vælg Nulstil mønstre i en menu i pop op-panelet Mønster. Du kan enten erstatte den aktuelle liste eller føje standardbiblioteket til den aktuelle liste.

Bemærk:

Hvis du modtager en forudindstilling til mønsterstempelværktøjet, der bruger et udefineret mønster, eller hvis du sletter den forudindstilling, du bruger, ved at nulstille eller erstatte mønsterbiblioteket, skal du vælge Nyt mønster i menuen i pop op-panelet Mønster for at omdefinere mønsteret.

Omdøbe et forudindstillet mønster

1. Vælg det mønster, du vil omdøbe, og vælg derefter Omdøb mønster i panelmenuen.
  2. Skriv et nyt navn til mønsteret, og klik på OK.

Slette et forudindstillet mønster

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Vælg det mønster, du vil slette, og vælg derefter Slet mønster i panelmenuen.
    • Hold Alt (Windows) eller Alternativ (Mac OS) nede, placer markøren over et mønster (markøren ændres til en saks), og klik derefter.

Bemærk:

Mønsteret slettes kun fra den viste gruppe. Hvis du vil se hele biblioteket igen, kan du læse hvordan under Indlæsning af et bibliotek med mønstre.