Oliemalingsfilteret gør det muligt at transformere et foto til et billede, der ligner et klassisk oliemaleri. Med et par enkle skydeknapper kan du justere stiliseringsgrad, penselskala, renhed og andre parametre.

Få dit billede til at se ud som et oliemaleri i Photoshop
Transformér et fotografi (se ovenfor) til et klassisk oliemaleri (se nedenfor)

Oliemaleri i Photoshop
Et nærmere kig på maleriet

Arbejd med Oliemalingsfilteret

Vælg Filter > Effekter > Oliemaling for at bruge filteret. Du kan justere følgende indstillinger for filteret:

Penselskydeknapper

Stilisering

Justerer typen af penselstrøg, lige fra klatmaleri ved 0 til jævne strøg ved 10

Renhed

Justerer længden af penselstrøg, fra korte og ujævne ved 0 til lange og flydende ved 10

Skaler

Justerer relieffet eller den øjensynlige tykkelse af malingen, fra et tyndt lag ved 0 til et tykt lag ved 10, som giver fyldige Vincent van Gogh-agtige klatter af maling

Børstehårsdetaljer

Justerer, hvor meget af penselhårenes aftryk, der er synligt, fra blød ved 0 til tydelige aftryk ved 10

Belysningsskydeknapper

Vinkel

Justerer lysets indfaldsvinkel (ikke penselstrøgenes). Denne indstilling er vigtig, hvis du integrerer oliemaleriet i en anden scene.

Lysskær

Justerer lysstyrken for lyskilden og mængden af tilbageskin fra maleriets overflade.

Bemærk:

• Hvis Oliemalingsfilteret er deaktiveret, skal du kontrollere, om din computer understøtter OpenCL V1.1 eller højere. Du kan få mere at vide på Ofte stillede spørgsmål om GPU.
  • På computere med AMD-drevne grafiske processorer med Mac OS X 10.11 og nyere kan du bruge Apples grafikaccelererende Metal-framework til filtret Oliemaling. Prøv følgende:
    1. Vælg Indstillinger > Ydeevne.
    2. Sørg for, at Benyt grafikprocessor er markeret.
    3. Åbn dialogboksen Avancerede grafikprocessorindstillinger.
    4. Vælg Brug operativsystemets indbyggede GPU-acceleration.

Video | Photoshops oliemalingsfilter er tilbage

Video | Photoshops oliemalingsfilter er tilbage
Oliemalingsfilteret er tilbage i Photoshop.
Howard Pinsky