SVG-skrifttyper, inklusive emojis, er nu i Photoshop. Få at vide, hvordan du bruger dem ...

Photoshop understøtter SVG-skrifttyper og fås med Trajan Color Concept og EmojiOne-skrifttypen. SVG-skrifttyper har adskillige farver og gradueringer i en enkelt glyf. På Mac OS-platformen understøttes Apple Color Emoji-skrifttypen i et begrænset omfang, selvom den ikke er en Open Type- eller SVG-skrifttype.

SVG-skrifttype: flere farver og gradueringer

Følg disse trin for at bruge SVG skrifttyper:

1. Opret enten et afsnits - eller teksttypelag.
  2. Sæt skrifttypen til en SVG-skrifttype. Disse skrifttyper er markeret med  på listen over skrifttyper.
  3. Skriv med tastaturet, eller vælg bestemte glyffer ved hjælp af panelet Glyffer. Du kan se panelet Glyffer ved at vælge Vindue > Glyffer.

Bemærk:

Selvom du blot kan skrive bogstaver ved hjælp af SVG-skrifttyper, er komplette sæt af de fleste skrifttyper dog kun tilgængelig via panelet Glyffer. Trajan Color Concept indeholder f.eks. 20 forskellige stilistiske sæt for hvert tegn, bl.a. Silver, Copper, Steel Blue, Marble, hvor du skal bruge panelet Glyffer for at få adgang til dem.

Emoji-skrifttyper

Emoji-skrifttyper er et undersæt til SVG-skrifttyperne. Når du bruger emoji-skrifttyper, kan du inkludere en række farverige og grafiske tegn, f.eks. smileys, flag, gadeskilte, dyr, mennesker, mad, seværdigheder osv. i dine dokumenter. Med SVG Emoji-skrifttyper, f.eks. EmojiOne-skrifttypen, kan du kombinere visse glyffer fra en eller flere andre glyffer. Du kan f.eks. lave landeflag eller ændre hudfarven på visse glyffer, der afbilder mennesker, samt kropsdele såsom hænder og næser.

Panelet Glyffer med EmojiOne SVG-skrifttypetegn

Bemærk:

• Du kan også åbne panelet Glyffer ved at vælge Vindue > Arbejdsrum > Grafik og internet og derefter klikke på panelet Glyffer.
  • Nyligt anvendte emojis vises i den øverste række i panelet Glyffer.

Lav kombinerede glyffer

Som eksempel kan vi betragte EmojiOne som værende en SVG Emoji-skrifttype. Du kan kombinere flere forskellige EmojiOne SVG-skrifttypetegn for at lave nye glyffer.

Du kan f.eks. lave landeflag eller ændre hudfarven på standardtegn, der afbilder enkeltpersoner eller kropsdele, typisk med farverne  eller .

Bemærk:

Glyffer i en emoji-skrifttype, f.eks. EmojiOne, er anderledes end bogstaverne på dit tastatur. Sådanne glyffer anses som specifikke tegn og er kun tilgængelige via panelet Glyffer og ikke på tastaturet.

Lav landeflag

"Bogstaverne" (A, B, C, D osv.) i EmojiOne svarer ikke til de tilsvarende taster på tastaturet. Når du kombinerer disse tegn i panelet Glyffer for at at lave et lands ISO-kode, danner disse to tegn et lands flag. US bliver f.eks. til det amerikanske flag, GB bliver til det britiske flag, AR bliver til det argentinske flag, og IN bliver til det indiske flag.

Kombiner glyffer for at lave landeflag

Lav tegnvariationer

Kombiner enkeltperson-standardtegn, der typisk har farverne , eller , eller kropsdele med en af de fem tilgængelige hudfarver (GID'er 356 til 360). Det originale standardtegn genfarves for at matche den valgte hudfarve. Disse kombinationer fungerer på nuværende tidspunkt typisk ikke med glyffer med mere end en person.

Hudfarvede tegn (GID'er 356 til 360)

Kombiner enkeltperson-tegn med hudfarver

Noter:

• Enkeltperson-tegnene eller kropsdelene kan kun matches med en af hudfarverne en enkelt gang.
  • Du kan ikke kombinere tegn og skabe kombinerede glyffer med alle slags SVG-skrifttyper.

Opløs kombinerede glyffer

Du kan opløse mange kombinationer til de dele, de tilhører. Hvis du f.eks. tilføjer tegnet for et givet nationalflag og derpå klikker på tilbagetasten, opløses kombinationen til individuelle enkeltbogstavsglyffer. Det franske flag bliver til F (da R er det slettede tegn) og tyske flag bliver til D (da E er det slettede tegn). På lignende måde bliver de farvematchede tegn til de tilsvarende standardtegn, når du trykker på tilbagetasten (da den matchede farve er det slettede tegn).