Anvende farvebalancejustering

Med kommandoen Farvebalance ændres den overordnede blanding af farver i et billede til generaliseret farvekorrektion.

1. Sørg for, at den sammensatte kanal er valgt i panelet Kanaler. Denne kommando er kun tilgængelig, når du får vist den sammensatte kanal.
  2. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Klik på ikonet Farvebalance i panelet Justeringer.

• Vælg Lag > Nyt justeringslag > Farvebalance. Klik på OK i dialogboksen Nyt lag.

Bemærk:

Du kan også vælge Billede > Justeringer > Farvebalance. Men husk, at denne metode foretager direkte justeringer i billedlaget og sletter billedinformation.

3. Vælg Skygger, Mellemtoner eller Højlys i panelet Egenskaber for at vælge det toneområde, hvor du vil fokusere ændringerne.

4. (Valgfrit) Vælg Bevar luminans for at undgå ændring af luminansværdierne i billedet, mens farven ændres. Med denne indstilling bevares tonebalancen i billedet.
  5. Træk en skydeknap mod en farve, du vil øge i billedet, og træk en skydeknap væk fra en farve, du vil formindske i billedet.

Værdierne over farvelinjerne viser farveændringerne for de røde, grønne og blå kanaler. (ved Lab-billeder er værdierne for kanalerne A og B). Værdier kan ligge fra -100 til +100.

Ændre farvebalancen ved hjælp af kommandoen Fotofilter

Justeringen Fotofilter efterligner teknikken med at placere et farvet filter foran kameralinsen for at justere farvebalancen og farvetemperaturen af det lys, der overføres via linsen, og med at belyse filmen. Du kan også bruge Fotofilter til at vælge en farveforudindstilling for at anvende en farvetonejustering på et billede. Hvis du vil anvende en brugerdefineret farvejustering, kan du bruge justeringen Fotofilter til at angive en farve ved hjælp af Adobe Farvevælger.

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Klik på ikonet Fotofilter i panelet Justeringer.

• Vælg Lag > Nyt justeringslag > Fotofilter. Klik på OK i dialogboksen Nyt lag.

Bemærk:

Du kan også vælge Billede > Justeringer > Fotofilter. Men husk, at denne metode foretager direkte justeringer i billedlaget og sletter billedinformation.

2. Vælg filterfarven, enten et brugerdefineret filter eller en forudindstilling, i panelet Egenskaber. Til et brugerdefineret filter skal du vælge farveindstillingen, klikke på farvefirkanten og bruge Adobe Farvevælger til at angive en farve til et brugerdefineret farvefilter. Til et foruddefineret filter skal du vælge indstillingen Filter og vælge en af følgende forudindstillinger i menuen Filter:

Filter til varme farver (85 og LBA) og Filter til kolde farver (80 og LBB)

Farvekonverteringsfiltre, der indstiller hvidbalancen i et billede. Hvis et billede blev taget med en lavere farvetemperatur for lys (gullig), gør filteret til kolde farver (80) farverne i billedet mere blålige for at kompensere for den lavere farvetemperatur i det omgivende lys. Hvis et billede derimod blev taget med en højere farvetemperatur for lys (blålig), gør filteret til varme farver (85) farverne i billedet varmere for at kompensere for den højere farvetemperatur i det omgivende lys.

Filter til varme farver (81) og Filter til kolde farver (82)

Brug lysbalancerende filtre til mindre justeringer i farvekvaliteten af et billede. Filtret til varme farver (81) gør billedet varmere (mere gult), og filtret til kolde farver (82) gør billedet koldere (mere blåt).

Individuelle farver

Anvend en farvetonejustering på billedet afhængigt af den farveforudindstilling, du vælger. Dit valg af farve afhænger af, hvordan du bruger justeringen Fotofilter. Hvis fotoet har en farvetone, kan du vælge en kompletteringsfarve for at neutralisere farvetonen. Du kan også anvende farver for at opnå specielle farveeffekter eller forbedringer. For eksempel simulerer undervandsfarven den grøn-blålige farvetone i undervandsbilleder.

Kontroller, at Eksempel er valgt for at se resultaterne af brugen af et farvefilter. Hvis du ikke vil have, at billedet bliver mørkere ved at anvende et farvefilter, skal du kontrollere, at indstillingen Bevar luminans er valgt.

3. Hvis du vil justere den mængde farve, der anvendes på billedet, skal du bruge skydeknappen Tæthed eller angive en procent i boksen Tæthed. En højere tæthed giver en stærkere farvejustering.