Oversigt over panelet Farve

Panelet Farve (Vindue > Farve) viser farveværdierne for de aktuelle forgrunds- og baggrundsfarver. Du kan med skydeknapperne i panelet Farve redigere forgrunds- og baggrundsfarverne ved hjælp af forskellige farvemodeller. Du kan også vælge en forgrunds- eller baggrundsfarve fra farvespektret i farvekilden nederst i panelet.

Panelet Farve i Photoshop
Panelet Farve

A. Forgrundsfarve B. Baggrundsfarve C. Skydeknap D. Farvekilde

Følgende advarsler kan blive vist på farvepanelet, når du vælger en farve:

• Der vises et udråbstegn i en trekant over farvekildens venstre side, når du vælger en farve, der ikke kan udskrives med CMYK-trykfarver.

• Der vises en firkant over farvekildens venstre side, når du vælger en farve, der ikke er websikker.

Ændre farvemodellen for skydeknapperne i panelet Farve.

1. Vælg en skydeknapindstilling i menuen i panelet Farve.

Ændre det spektrum, der vises i panelet Farve

1. Vælg en indstilling i menuen i panelet Farve:
    • RGB-spektrum, CMYK-spektrum eller Gråtoneskala for at få vist spektret for den angivne farvemodel.

• Aktuelle farver for at få vist farvespektret mellem den aktuelle forgrundsfarve og den aktuelle baggrundsfarve.

2. Vælg Gør kilde websikker for kun at få vist websikre farver.

Bemærk:

Du kan hurtigt ændre farvekildens spektrum ved at holde Skift nede og klikke på farvekilden, indtil du ser det ønskede spektrum.

Vælge en farve i panelet Farve

1. I farvepanelet skal du gøre forgrunds- eller baggrundsfarven aktiv (med sort omrids) ved at klikke på det tilsvarende felt.

Bemærk:

Når baggrundsfarvefeltet er aktivt i farvepanelet, vælges der som udgangspunkt en ny baggrundsfarve med pipetteværktøjet.

2. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Træk farveskydeknapperne. Farverne for skydeknapperne ændres som standard, når du trækker. Du kan slå denne funktion fra for at forbedre ydelsen ved at fravælge Dynamiske farveskydeknapper i afsnittet Generelt i dialogboksen Indstillinger.

• Angiv værdier ud for farveskydeknapperne.

• Klik på farveboksen, vælg en farve med farvevælgeren, og klik på OK.

• Placer markøren over farvekilden (markøren ændres til pipetten), og klik for at indsamle en farve. Hold Alt (Windows) eller Alternativ (Mac OS) nede, og klik for at indsætte prøven i den inaktive farveboks.

Vælge en farve i panelet Farveprøver

Panelet Farveprøver (Vindue > Farveprøver) gemmer farver, som du ofte bruger. Du kan tilføje eller slette farver i panelet eller vise forskellige biblioteker med farver til forskellige projekter.

• Hvis du vil vælge en forgrundsfarve, skal du klikke på en farve i panelet Farveprøver.
  • Hvis du vil vælge en baggrundsfarve, skal du holde Ctrl (Windows) eller Kommando (Mac OS) nede og klikke på en farve i panelet Farveprøver.

Bemærk:

Du kan ændre den måde, hvorpå farveprøver vises, ved at vælge en indstilling i menuen i panelet Farveprøver.