Bruge fastgørelse

Fastgørelse hjælper med at placere markeringskanter, beskæringsrammer, udsnit, former og kurver. Hvis funktionen Fastgørelse forhindrer dig i at placere elementerne korrekt, kan du dog deaktivere den.

Aktivere eller deaktivere funktionen Fastgørelse

1. Vælg Vis > Fastgør. En afkrydsning angiver, at fastgørelse er markeret.

Bemærk:

Hvis du vil deaktivere Fastgørelse midlertidigt, mens du bruger flytteværktøjet, skal du holde Ctrl nede.

Angive, hvad der skal fastgøres til

1. Vælg Vis > Fastgør til, og vælg derefter en eller flere indstillinger i undermenuen:

Hjælpelinjer

Fastgør til hjælpelinjer.

Gitter

Fastgør til gitteret. Du kan ikke vælge denne indstilling, når gitteret er skjult.

Lag

Fastgør til indholdet i laget.

Udsnit

Fastgør til udsnitsgrænser. Du kan ikke vælge denne indstilling, når udsnit er skjult.

Dokumentgrænser

Fastgør til dokumentets kanter.

Alle

Vælger alle Fastgør til-indstillinger.

Ingen

Fravælger alle Fastgør til-indstillinger.

En afkrydsning angiver, at indstillingen er markeret, og fastgørelse er aktiveret.

Bemærk:

Hvis du vil aktivere fastgørelse for en enkelt indstilling, skal du sørge for, at kommandoen Fastgør til ikke er aktiveret, og derefter vælge Vis > Fastgør til og vælge en indstilling. Derved aktiveres automatisk fastgørelse for den markerede indstilling, og alle andre indstillinger under Fastgør til deaktiveres.