Tässä artikkelissa luetellaan tunnetut yhteensopivuusongelmat, joita voi ilmetä käytettäessä Photoshop CC:tä macOS 10.14 (Mojave) -käyttöjärjestelmässä, ja tilapäisratkaisut näihin ongelmiin.

Adobe on havainnut seuraavat yhteensopivuusongelmat, kun Photoshop 2018:aa (ja sitä vanhempaa) käytetään macOS 10.14 Mojave -käyttöjärjestelmässä.

Adobe suosittelee, että käyttäjät päivittävät sovelluksensa Photoshop CC 2019 -versioon ennen kuin he päivittävät käyttöjärjestelmänsä macOS 10.14 Mojaveen. Vanhempia Photoshop CC -versioita ei ole suunniteltu eikä riittävästi testattu macOS Mojave -käyttöjärjestelmää varten. Lisäksi suosittelemme, että asiakkaat suorittavat omat testinsä tuotantoon käyttämättömässä osiossa varmistaakseen, että uusi käyttöjärjestelmä toimii heidän nykyisten laitteistojensa ja ohjaintensa kanssa (tulostus jne.). Käyttäjät haluavat mahdollisesti säilyttää tietokoneillaan vanhemman käyttöjärjestelmäversion, joka on yhteensopiva aiempien ohjelmistoversioiden kanssa.

Jos kohtaat ongelmia, joita ei ole vielä dokumentoitu, ilmoita niistä palautesivustossamme.

Versiot, joihin tämä vaikuttaa Photoshop CC 2018 ja aiemmat versiot
Käyttöjärjestelmä macOS 10.14 Mojave

Adobe on havainnut seuraavan yhteensopivuusongelman, kun Photoshop CC 2018 -versiota ja aiempia versioita käytetään macOS 10.14 Mojave -käyttöjärjestelmässä.

Kynän paine ei toimi ja varattu kohdistin näkyy maalaamisen aikana

Ratkaisu

Päivitä versioon Photoshop CC 2019 20.0.2.

Tilapäisratkaisu (aikaisemmin versiot)

Jos käynnistät Photoshop 2018:n (tai aiemman version) päivitettyäsi macOS:n versioon 10.14, näyttöön tulee seuraava valintaikkuna:

Myönnä oikeudet Photoshopille
Myönnä oikeudet Photoshopille

Adobe Photoshop haluaa ohjata tätä tietokonetta käyttöapuominaisuuksien avulla. Salli tämän ohjelman käyttö Järjestelmäasetusten Suojaus ja yksityisyys ‑asetuksissa.

Jos valitset Kiellä, kohtaat seuraavat ongelmat käyttäessäsi Photoshopia:

• Kynän paine ei toimi.
  • Varattu kohdistin näkyy maalaamisen aikana.

Noudata sen sijaan alla olevia ohjeita:

1. Avaa Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Suojaus ja yksityisyys.

3. Osoita lukkoa tehdäksesi muutoksia ja anna sitten tietokoneen järjestelmän käyttäjänimesi ja salasanasi.

4. Valitse Yksityisyys ylimmästä välilehtisarjasta ja valitse Käytettävyys vasemman sarakkeen vaihtoehdoista.

5. Osoita + (plus) -painiketta Salli alla olevien ohjelmien hallita tietokonettasi -luettelossa.

6. Siirry Sovellukset-kansioon, valitse Photoshop ja napsauta Avaa.

Photoshopin Järjestelmäasetukset-valintaikkunan pitäisi näyttää samanlaiselta kuin alla oleva kuva, kun Photoshop on lisätty ja valittu:

Myönnä oikeudet Photoshopille
    Myönnä oikeudet Photoshopille
  7. Osoita lukkokuvaketta muiden muutosten estämiseksi. Käynnistä Photoshop uudelleen.

Mustat artefaktit kuvassa Sulata-suotimen käytön jälkeen

Kun Sulata-suodinta on käytetty kuvaan tietyillä Mac-tietokoneilla ja -näytönohjaimilla, kuvassa näkyy odottamatta mustia kuvapisteitä.

Käytössäsi on macOS 10.14.0, 10.14.2 tai 10.14.3.

Ongelma koskee Mac-tietokoneita, joissa on seuraavat näytönohjaimet:

• AMD Radeon HD – FirePro D300
  • AMD Radeon HD - FirePro D500
  • AMD Radeon HD - FirePro D700
  • AMD Radeon R9 M290
  • AMD Radeon R9 M370
  • AMD Radeon R9 M390

Tilapäisratkaisut:

Palaa macOS Mojave 10.14.1 -versioon.

tai

Suorita Liquify ilman grafiikkakiihdytystä:

• Paina optionäppäintä, kun valitset Suodin > Sulata  poistaaksesi Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen käytöstä, kun Sulata-valintaikkuna avataan.
  • Poistaa käytöstä Käytä grafiikkasuoritinta -asetus valinnoissa.
    1. Valitse Photoshop > Oletusarvot > Suorituskyky.
    2. Poista Käytä grafiikkasuoritinta -valinta.
    3. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen.

Työskentelemme Applen kanssa tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Tumma ulkoasu -asetus ei vaikuta koko käyttöliittymään

Kun otat tumman ulkoasutilan käyttöön macOS:n Järjestelmäasetukset > Yleiset -valintaikkunassa, koko Photoshopin käyttöliittymä ei muutu vastaamaan tummaa asetusta. Ohjelman valikot muuttuvat tummiksi, mutta seuraavat elementit eivät:

• ohjelman kehys ja paneelit
  • Photoshopin valintaikkunat
  • ponnahdusvalikot
  • paneelivalikot
  • pikavalikot
  • käyttöjärjestelmän valintaikkunat, kuten Avaa... ja Applen Värimuokkain.

Photoshopilla on omat asetukset sovelluskehyksen, paneelien ja Photoshopin valintaikkunoiden hallintaan. Jotta nämä käyttöliittymäelementit vastaisivat paremmin tummaa ulkoasua:

1. Siirry kohtaan Oletusarvot > Käyttöliittymä.
  2. Aseta väriteema tummimmalle asetukselle.

Huomautus: Tämä asetus ei vaikuta ponnahdus-, paneeli- ja pikavalikoihin tai käyttöjärjestelmän valintaikkunoihin, kuten Avaa-valintaikkunaan tai Applen Värimuokkaimeen.

Pikajakaminen Facebookiin tai Twitteriin puuttuu

Kun valitset asetuspalkin oikeassa reunassa olevan Jaa-kuvakkeen jakaaksesi kuvan, Facebook, Twitter ja vastaavat palvelut eivät näy valikon vaihtoehtojen joukossa.

Photoshop käyttää macOS:n ohjelmointirajapintaa jakamiseen ja nämä vaihtoehdot on poistettu Mojavesta.

Tallenna Webiä varten –asetukset eivät säily istuntojen välillä

Kun poistut Photoshopista ja käynnistät sen uudelleen, viimeisimpiä käyttämiäsi tallennettuja asetuksia ei säilytetä. Adoben tekninen työryhmä selvittää ongelmaa.

Kaatuminen Vain tumma valikkorivi ja Dock -päätekomennon yhteydessä