GPU-prestanda | Kända fel

GPU-prestandafunktionen i version 2014 av Illustrator CC aktiverar återgivningen av Illustrator-teckningar på den grafiska processorn. GPU-förhandsgranskningen aktiveras som standard för RGB-dokument på datorer med Windows 7 och 8 med kompatibla NVIDIA-kort. Du kan också markera eller avmarkera kryssrutan GPU-prestanda i Redigera > Inställningar > Prestanda för att manuellt slå på eller av den.

Allmänna överväganden

• GPU-prestanda är inte tillgängligt för Mac OS.
  • När GPU-prestanda är aktiverad visar Visa-menyn GPU-förhandsgranskning i tillägg till övriga lägen för förhandsgranskning. När GPU-prestandan är inaktiverad visas inte GPU-förhandsgranskning i menyn Visa.
  • I GPU-förhandsgranskning går det att växla mellan vanlig Förhandsgranskning, Konturer, Pixelförhandsgranskning eller Förhandsgranska övertryck i menyn Visa. Du kan också använda specifika kortkommandon för tangentbord.
  • I Förhandsgranska, Konturer, Pixelförhandsgranskning och Förhandsgranska övertryck används alltid CPU för återgivning av Illustrator-teckningar oavsett om GPU-prestanda är aktiverad eller inaktiverad.
  • När du växlar till Konturer (Ctrl + Y) får du alltid tillbaka den senast använda förhandsgranskningen (GPU-förhandsgranskningen eller CPU-förhandsgranskningen).
  • Det går att växla mellan förhandsgranskning med GPU och CPU genom att använda Ctrl + E.
  • Det kan hända att funktionen inte är tillgänglig på datorer med Windows 7 och 8 som har kompatibla NVIDIA-grafikprocessorer. (Om den experimentella funktionen i panelen Inställningar är otillgänglig eller om indikatorn i menyfältet för Illustrator inte är tillgänglig.) Identifiera och lös det här problemet genom att läsa felsökningsinformationen.
  • GPU-prestanda omfattar en ny funktion som heter Animerad zoomning. Du kan stänga av den även om GPU-prestandan är aktiverad.
  • Om tunna linjer i GPU-förhandsgranskningen är svaga eller försvinner väljer du Förbättra tunna linjer. Välj Inställningar > fliken Experimentella funktioner > GPU-prestanda.

Kända problem med GPU-prestanda

Följande lista visar kända fel med GPU-prestanda:

• Det kan hända att blandningar som skapats med ett objekt innehållande effekter inte återges korrekt i GPU-förhandsgranskningen. [3719633]
  • Övertoningar och nätövertoningar med dekorfärg återges felaktigt i GPU-förhandsgranskningen. [3715054]
  • Återgivning av färger kan visas olika i GPU-förhandsgranskningen. [3705050]
  • Tunna penseldrag vid en låg zoomningsnivå kan visa en tydlig fördröjning när animerad zoomning stoppas. [3736752]
  • Om du har GPU-förhandsgranskningen på när du bläddrar i läget Isolering kan omritningsproblem uppstå. [3732193]
  • När dokumentlinjaler är aktiva kan dokumentets arbetsytor visa en mindre skiftning vid växling mellan GPU- och CPU-förhandsgranskning. [3745431]
  • I GPU-förhandsgranskningen däremot kan det hända att linjalens startpunkter inte uppdateras förrän linjalen har flyttats efter att rörelsen klicka och dra släpps. [3745463]

Relaterade ämnen

Har du en fråga eller en idé?

Fråga användarforumet

Om du har frågor eller förslag är du välkommen att delta i Adobe Illustrator-communityn. Vi vill gärna att du hör av dig och se dina alster.