64-bit-versionen af Photoshop har bedre ydeevne, især med hensyn til brug af RAM. I dette dokument kan du læse om fordelene ved at bruge 64-bit-udgaven af Photoshop i stedet for 32-bit-udgaven.

Mac OS

Der installeres kun en 64-bit-udgave af Photoshop CS6 og CC på Mac OS.

Photoshop CS5 installerer en version, som enten kan køres i 32 eller 64 bit, når du installerer på en 64-bit-version af Mac OS (Mac OS X 10.5 eller nyere). Hvis du bruger Mac OS X 10.4 eller tidligere, installeres kun en 32-bit-udgave af Photoshop.

Photoshop CS4 installeres kun som 32-bit-udgave.

Åbn Photoshop CS5 i enten 32-bit- eller 64-bit-tilstand på Mac OS

Photoshop CS5 i Mac OS installerer en kopi af programmet, og det startes som standard i 64-bit-tilstand. Du kan køre Photoshop CS5 i 32-bit-tilstand.

Sådan køres Photoshop CS5 i 32-bit-tilstand:

1. Afslut Photoshop CS5.
  2. Gå til mappen Programmer/Adobe Photoshop CS5.
  3. Vælg filen Adobe Photoshop CS5.app.
  4. Vælg Fil > Hent info..
  5. Vælg Åbn i 32-bit-tilstand.
  6. Luk dialogboksen Hent info.
  7. Åbn Photoshop CS5 igen.

RAM-forbrug (Mac OS)

Den primære fordel ved at bruge 64-bit-versionen af Photoshop CS5 er at få adgang til mere RAM, end Photoshop kan få adgang til som et 32-bit-program. Hvis computeren har mere end 4 GB RAM, kan Photoshop bedst udnytte dem, hvis programmet køres i 64-bit-tilstand. Hvis du bruger filer, som kræver mere end 4 GB RAM, og computeren har RAM nok, kan hele behandlingen af store billeder foretages i RAM. Photoshop behøver ikke at skifte til harddisken. Til forskel fra Windows kan alle understøttede versioner af Mac OS køre Photoshop CS5 i 64-bit-tilstand. Når Photoshop kører i 64-bit-tilstand, bruger Photoshop CS5 al den ram, der kan sættes i computeren.

Windows

Photoshop CS5 og CS4 installerer en 32-bit- og en 64-bit-version, når de installeres på en 64-bit-version af 7, Vista eller Windows XP. Hvis du benytter en 32-bit-version af Windows, installeres kun 32-bit-versionen af Photoshop. Med Photoshop CS6 kan du vælge at installere en eller begge udgaver. Photoshop CC installeres i begge udgaver. Photoshop CC (2014) og nyere installerer som standard 64-bit-udgaven på 64-bit-operativsystemer. Du kan downloade 32-bit-udgaven her.

Opgrader til Service Pack 1 for at få en bedre ydeevne, hvis du bruger Windows Vista.

Bemærk: Photoshop CS6 understøtter Windows 7, 8 og XP. Photoshop CC understøtter Windows 8 og 7.

Bemærk: 64-bit-udgaven af Photoshop CS4 er ikke fuldt ud testet på Windows XP64. Programmet burde dog køre, selvom det ikke understøttes.

Åben 32-bit- og 64-bit-udgaverne på Windows

Photoshop installerer en 32-bit- og en 64-bit-genvej i startmenuen. Hvis der er behov for at køre programmet manuelt, findes 32-bit-udgaven af filen photoshop.exe i mappen Programfiler (x86)/Adobe/Adobe Photoshop [version]. 64-bit-udgaven af filen photoshop.exe findes i mappen Programfiler/Adobe/Adobe Photoshop [version].

RAM-forbrug (Windows)

Den primære fordel ved at bruge 64-bit-versionen er adgangen til en RAM-mængde, der går ud over det, Photoshop har adgang til, når 32-bit-versionen køres. Har du mere end 4 GB RAM på et 64-bit-system, udnyttes de bedst på 64-bit-udgaven af Photoshop. Hvis du bruger filer, som kræver mere end 4 GB RAM, og computeren har RAM nok, kan hele billedbehandlingen foretages i RAM. Photoshop behøver ikke at skifte til harddisken.

Tabellen angiver mængden af tilgængelig RAM for Photoshop med forskellige versioner af Windows:

Photoshop-version Windows-version Den maksimale mængde RAM, som Photoshop kan bruge
32 bit 32 bit 1,7 GB
32 bit 64 bit 3,2 GB
64 bit 64 bit Så meget RAM, som der er plads til i computeren

Tredjeparts ekstramoduler

Når du kører Photoshop i 64-bit-tilstand, vises plug-ins fra tredjeparter til 32-bit-udgaven ikke under menuen Filter. Hvis du skal bruge plug-ins, der ikke er opdaterede, skal du køre 32-bit-udgaven af Photoshop. Når du er færdig med at bruge plug-in'et, skal du lukke 32-bit-udgaven. Kør herefter 64-bit-udgaven. Kontakt ekstramodulets producent vedrørende oplysninger om opdateringerne.

Processorhastighed og handlinger i Photoshop

Selvom 64-bit-udgaven af Photoshop øger hastigheden på nogle handlinger, gælder det ikke for dem alle. Handlingshastighederne øges desuden ikke jævnt. Generelt kører procedurerne cirka 8 til 12 % hurtigere. Det er som regel ikke processorhastigheden, der er hovedfordelen ved brugen af 64-bit-versionen, undtagen når du udfører handlinger på større filer. Photoshop skriver data til harddisken trinvist, mens du venter i Photoshop. Når du udfører handlinger, er der ingen pauser, hvor Photoshop skriver til disken. Photoshop skriver derfor til disken, imens handlingen udføres. Forøgelsen af processorhastigheden gør disse processer hurtigere.