Hva endres?

Det skriptgenererte grensesnittet i Photoshop har nå blitt forbedret for å støtte HiDPI-/Retina-skjermer, og det har et utseende som matcher det generelle grensesnittet til programmet. Det skriptgenererte grensesnittet er nå basert på et nytt rammeverk i stedet for Flex.

Liste over berørte dialogbokser

Nedenfor finner du listen over dialogboksene i programmet som berøres av denne endringen:

DialogboksMeny
Kontaktkopi IIFil > Automatiser > Kontaktkopi II
Betinget modusendringFil > Automatiser > Betinget modusendring
Tilpass bildeFil > Automatiser > Tilpass bilde
ObjektivkorrigeringFil > Automatiser > Objektivkorrigering
Slå sammen til HDR ProFil > Automatiser > Slå sammen til HDR Pro
PhotomergeFil > Automatiser > Photomerge
Eksporter Slå opp farge  Fil > Eksporter > Tabeller for Slå opp farge
Lagsammensetning til filerFil > Eksporter > Lagsammensetning til filer
Lagsammensetning til PDFFil > Eksporter > Lagsammensetning til PDF
Tegnebrett til PDFFil > Eksporter > Tegnebrett til PDF
Eksporter lag til filer
Fil > Eksporter > Lag til filer
bildeprosessorFil > Skript > Bildeprosessor
Scripts Event ManagerFil > Skript > Scripts Event Manager
Last inn lagFil > Skript > Last inn filer i stakk
BildestatistikkFil > Skript > Statistikk
MålskalamarkørBilde > Analyse > Plasser skalamarkør
FlammeFilter > Gjengi > Flamme
BilderammeFilter > Gjengi > Bilderamme
TreFilter > Gjengi > Tre
Last opp til Sketchfab3D > Del 3D-lag på Sketchfab
Eksporter/importer forhåndsinnstillingerRediger > Forhåndsinnstillinger > Eksporter/importer forhåndsinnstillinger
Mursteinsfyll

Rediger > Fyll

Velg «Mønster» i innholdsnedtrekkslisten

Velg «Skript»

Velg alternativet fra Skript-nedtrekkslisten

Vev
Plasser langs bane
Tilfeldig fyll
Symmetrifyll

Grensesnittoppsett

Det er ingen endringer i skripte-API-ene for oppretting av brukergrensesnitt. Det finnes imidlertid en forskjell i måten kontrollprogrammet for gruppering fungerer på.

I Flex fungerte kontrollprogrammet «Group» som layout-mekanisme for å gruppere kontrollprogrammer, og var selv helt usynlig. Nå er «Group» selv et kontrollprogram, har sin egen bakgrunn og kan ikke overlappe med andre kontrollprogrammer.

Hvis vi for eksempel har to grupper arrangert over hverandre med kontrollprogrammer i hver gruppe slik at kontrollprogrammer fra én gruppe ikke overlapper kontrollprogrammer i den andre gruppen, er alle kontrollprogrammer synlige i Flex.

Gruppekontrollprogram – Flex

I samme situasjon i det nye rammeverket skjules den nederste gruppen av den øverste gruppen.

Gruppekontrollprogram – nytt rammeverk

Merk:

Noen brukere kan, av samme årsak, se at eksisterende skript har feil i grensesnittoppsettet i det nye rammeverket. Alle slike skript bør endres ved å fjerne overlappende «Gruppe»-kontrollprogrammer. Skript som opprettes i eller tilpasses til det nye rammeverket, skal fungere i Flex også.

HiDPI-støtte

Denne endringen gjør at skriptgrensesnittet nå støtter også har støtte for HiDPI-skjermer. Det er imidlertid ikke nødvendig å gjøre endringer i skriptene for at de skal fungere med HiDPI-skjermer. Du trenger bare å plassere 2x-bilderessursen ved siden av 1x-bilderessursene som har samme filnavn som 1x-bilderessursen etterfulgt av @2X som suffiks.

Hvis for eksempel filnavnet for 1x-bilderessursen er bildefil.png, skal 2x-bilderessursen få navnet bildefil@2X.png og finnes på samme sted.

Merk:

Hvis 2x-bilderessursen ikke blir funnet, brukes 1x-bilderessursen.

Kjente problemer

• Flash Player-kontrollprogrammet støttes ikke lenger. Det er ikke lenger mulig å spille av SWF-/Flash-/Flex-filer via skriptgrensesnittet.
  • Treeview-kontrollprogrammet støttes ikke.
  • Tegning av grafikk støttes ikke i kontrollprogrammene Avmerkingsboks og Radioknapp.
  • Bakgrunnsfargen på knappen kan ikke endres.
  • Skriftstiler på tekst støttes ikke.