Med Oljemaling-filteret kan du transformere et fotografi om til et bilde med det visuelle utseendet til et klassisk oljemaleri. Med noen få enkle glidebrytere kan du justere mengden stilisering, penselskala, ryddighet og andre parametere.

Få bildet til å se ut som et oljemaleri i Photoshop
Transformere et fotografi (ovenfor) til et klassisk oljemaleri (nedenfor)

Oljemaling i Photoshop
En nærmere titt på maleriet

Arbeide med Oljemaling-filteret

Velg Filter > Spesialeffekter > Oljemaling for å bruke filteret. Du kan justere følgende innstillinger for filteret:

Glidebrytere for pensel

Stilisering

Justerer stilen til strøkene, alt fra et smurt utseende ved 0 til jevne strøk ved 10

Ryddighet

Justerer lengden på strøkene, alt fra kortest og mest hakkete ved 0 til lengst og jevnest ved 10

Skala

Justerer relieffen eller den tilsynelatende tykkelsen på malingen, fra et tynt lag ved 0 til et tykt lag som gir frodige malingsklatter i stilen til Vincent van Gogh ved 10

Bustdetalj

Justerer synligheten til sporene etter penselen, fra lite synlig ved 0 til tydelige spor ved 10

Glidebrytere for lyssetting

Vinkel

Justerer innfallsvinkelen på lyset (ikke penselstrøket). Denne innstillingen er viktig hvis du bruker oljemaling i en annen scene.

Gjenskinn

Justerer lysstyrken til lyskilden og lysmengden som reflekteres av maleriets overflate.

Merk:

• Hvis Oljemaling-filteret er deaktivert, må du kontrollere om datamaskinen din støtter OpenCL V1.1 eller høyere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om GPU.
  • På datamaskiner med AMD-grafikkprosessorer som kjører Mac OS X 10.11 og nyere, kan du bruke Apples Metal-rammeverk for grafikkakselerasjon når du skal bruke Oljemaling-filteret. Følg disse trinnene:
    1. Velg Innstillinger > Ytelse.
    2. Kontroller at Bruk grafikkprosessor er valgt.
    3. Åpne dialogboksen Avanserte innstillinger for grafikkprosessor.
    4. Velg Bruk grafikkprosessorakselerasjonen i det opprinnelige operativsystemet.

Video | Photoshops Oljemalingsfilter er tilbake

Video | Photoshops Oljemalingsfilter er tilbake
Oljemalingsfilteret er tilbake i Photoshop.
Howard Pinsky