Du kan nå eksportere fargeoppslagstabeller fra Photoshop i flere formater. De eksporterte filene kan deretter brukes i Photoshop, After Effects, SpeedGrade og andre bilde-/video-redigeringsprogrammer.

Du kan bare eksportere fargeoppslagstabeller fra dokumenter som har et bakgrunnslag og ekstra lag for å modifisere farger.

Eksportere fargeoppslagstabeller

1. Åpne et bilde som har et bakgrunnslag.
  2. Legg til justeringslag for å gi bildet ønsket utseende eller effekt.
  3. Velg Fyll > Eksport > fargeoppslagstabeller.
  4. I Eksporter fargeoppslagstabell-dialogen angir du en Beskrivelse.
  5. Alternativt kan du angi en Opphavsrett-streng. Photoshop legger automatisk © Copyright <gjeldende år> til teksten du angir.
  6. Angi en verdi i feltet Rutenettpunkter (0-256). En høyere verdi for dette feltet skaper større filer av høyere kvalitet. Alternativt kan du velge en uklar kvalitetsinnstilling fra hurtigmenyen: Dårlig, Lav, Middels, Høy eller Maksimal.
  7. Velg en eller flere tilgjengelige formater som du ønsker å eksportere fargeoppslagstabellen i:
    • 3DL
    • CUBE
    • CSP
    • ICC-profil
  1. Klikk på OK.
  2. Velg hvor på datamaskinen du vil lagre de genererte filene. Angi også et basisfilnavn, som Photoshop automatisk legger til i filendelsen.

Vurderinger for eksportering i forskjellige formater

• Hvis du starter med et dokument i LAB-fargemodus, kan du eksportere fargeoppslagstabellen som en ICC-abstrakt profil. Abstrakte profiler er det mest fleksible av formatene og du kan bruke dem på alle fargemoduser. Når du eksporterer tabellen i et format med kun RGB, konverterer Photoshop dokumentet automatisk til RGB-fargemodus.
  • Hvis du starter med et dokument i CMYK-fargeprofilen, kan du eksportere fargeoppslagstabellen som en ICC CMYK-enhetskoblingsprofil. Når du eksporterer tabellen i et format med kun RGB, konverterer Photoshop dokumentet automatisk til RGB-fargemodus.
  • Hvis du starter med et dokument i RGB-fargemodus, kan du bare eksportere fargeoppslagstabellen i enhetskoblingsformatene 3DLUT (3DL, CUBE og CSP) og RGB.