Oversikt over fargepanel

Fargepanelet (Vindu > Farge) viser fargeverdiene for gjeldende forgrunns- og bakgrunnsfarge. Hvis du bruker skyvekontrollene i fargepanelet, kan du redigere forgrunns- og bakgrunnsfargen ved hjelp av forskjellige fargemodeller. Du kan også velge en forgrunns- eller bakgrunnsfarge fra fargespekteret som vises i fargesøylen nederst i panelet.

Fargepanelet i Photoshop
Farge-panel

A. Forgrunnsfarge B. Bakgrunnsfarge C. Skyvekontroll D. Fargesøyle

Fargepanelet kan vise følgende varsler når du velger en farge:

• Det vises et utropstegn inni en trekant  over venstre side av fargesøylen når du velger en farge som ikke kan skrives ut med CMYK-trykkfarger.

• Det vises en firkant  over venstre side av fargesøylen når du velger en farge som ikke er nettsikker.

Endre fargemodellen for skyvekontrollene i fargepanelet

1. Velg et alternativ for Skyvekontroller på fargepanelmenyen.

Endre spekteret som vises i fargepanelet

1. Velg et alternativ på fargepanelmenyen:
    • RGB-spekter, CMYK-spekter eller Gråtoneskala for å vise spekteret for den angitte fargemodellen.

• Nåværende farger for å vise spekteret av farger mellom gjeldende forgrunnsfarge og gjeldende bakgrunnsfarge.

2. Hvis du bare vil vise nettsikre farger, velger du Gjør søyle websikker.

Merk:

Hvis du raskt vil endre spekteret for fargesøylen, holder du nede Skift og klikker i fargesøylen til du ser spekteret du vil bruke.

Velge en farge i fargepanelet

1. I fargepanelet klikker du på boksen med forgrunns- eller bakgrunnsfargen for å gjøre den aktiv (med svart kant).

Merk:

Når bakgrunnsfargeboksen er aktiv i fargepanelet, endrer pipetteverktøyet bakgrunnsfargen automatisk.

2. Gjør ett av følgende:
    • Dra i skyvekontrollene for farge. Skyvekontrollfargene endres som standard når du drar. Du kan deaktivere denne funksjonen for å forbedre ytelsen ved å fjerne merket for Dynamiske skyvekontroller for farger i Generelt-delen i dialogboksen Innstillinger.

• Skriv inn verdier ved siden av skyvekontrollene for farge.

• Klikk i fargevalgsboksen, velg en farge ved hjelp av fargevelgeren og klikk OK.

• Plasser pekeren over fargesøylen (pekeren endres til en pipette), og klikk for å ta en fargeprøve. Alt-klikk for å bruke fargeprøven på den ikke-aktive fargevalgsboksen.

Velge en farge i fargekartpanelet

Fargekartpanelet (Vindu > Fargekart) lagrer farger som du bruker ofte. Du kan legge til eller slette farger i panelet eller vise forskjellige biblioteker med farger for forskjellige prosjekter.

• Hvis du vil velge en forgrunnsfarge, klikker du en farge i fargekartpanelet.
  • Hvis du vil velge en bakgrunnsfarge, Ctrl-klikker (Windows) eller Kommando-klikker (Mac OS) du en farge i fargekartpanelet.

Merk:

Du kan endre visningen av fargekart ved å velge et alternativ på menyen i fargekartpanelet.