Gjør deg kjent med de vanlige arbeidsflytene som er tilgjengelige med nettsky-dokumenter i Photoshop.

Nettsky-dokumenter er Adobes nye nettsky-integrerte dokumentfiltype som er optimalisert for sømløst tilkoblet eller frakoblet arbeid på tvers av enheter. Med nettsky-dokumenter kan du føle deg sikker på at redigeringene dine blir lagret og synkronisert til nettskyen hele tiden.

Les hele artikkelen nedenfor for å finne ut mer om vanlige arbeidsflyter knyttet til nettsky-dokumenter i Photoshop.

Nettsky-dokumenter i Photoshop

Opprette et nettsky-dokument og lagre

iPad

Alle dokumenter du oppretter med Photoshop på mobilen, lagres automatisk som et nettsky-dokument som standard. Bruk alternativet Opprett nytt på startskjermen til appen for å opprette et nettsky-dokument.

Se Opprette, åpne og lagre dokumenter for å finne ut mer om hvordan du oppretter og eksplisitt eksporterer et nettsky-dokument til andre filformater.

Skrivebord

Du kan opprette et dokument med Photoshop på skrivebordet og lagre det som et nettsky-dokument for å arbeide når som helst, hvor som helst og på tvers av enheter.

For å lagre et dokument går du til Fil > Lagre som og velger et alternativ fra vinduet Lagre på datamaskinen eller til nettsky-dokumenter som åpnes. Du kan alltid veksle mellom de tilgjengelige lagringsalternativene i nettsky-dokumentvelgeren – Lagre til nettsky-dokumenter og Lagre på datamaskinen.

saveto-cloudvslocal-800

Velg avkrysningsboksen Ikke vis flere ganger hvis du ikke ønsker å se vinduet Lagre på datamaskinen eller til nettsky-dokumenter igjen. Photoshop husker lagringsvalget fra forrige økt og presenterer deg intuitivt med samme opplevelse når du prøver å lagre et dokument igjen.

Web

Du kan åpne nettsky-dokumentene dine fra web (assets.adobe.com), men ikke opprette, åpne, redigere eller lagre.

Åpne nettsky-dokumentene dine

iPad

Trykk fanen Nettsky-dokumenter på startskjermen til appen på iPad-enheten din.

Under delen Nettsky-dokumenter kan du:

• sortere nettsky-dokumentene dine etter Opprettet datoEndret dato eller Navn i stigende eller synkende rekkefølge.
  • Du kan velge mellom listevisning () og rutenettvisning ().
  • Du kan opprette en mappe () for å organisere nettsky-dokumentene dine.
v1artboard_4access-cloud-doc-ipad-low

Skrivebord

Klikk fanen Nettsky-dokumenter på startskjermen til appen på skrivebordet ditt.

Under delen Nettsky-dokumenter kan du:

• Du kan aktivere avkrysningsboksen for å velge flere nettsky-dokumenter samtidig.
  • sortere nettsky-dokumentene dine etter Endret dato eller Navn i stigende eller synkende rekkefølge.
  • Du kan velge mellom listevisning () og rutenettvisning ().
  • Du kan opprette en mappe () for å organisere nettsky-dokumentene dine.
access-cloud-docs-desktop-1200

Web

Åpne assets.adobe.com. Naviger til Creative Cloud > Filer > Ditt arbeid > Nettsky-dokumenter.

Under delen Nettsky-dokumenter kan du:

• Du kan aktivere avkrysningsboksen for å velge flere nettsky-dokumenter samtidig.
  • sortere nettsky-dokumentene dine etter Endret eller Navn i stigende eller synkende rekkefølge.
  • Du kan velge mellom listevisning () og rutenettvisning ().
  • Du kan opprette en mappe () for å organisere nettsky-dokumentene dine.
access-cloud-docs-web-1200

Vise versjonshistorikken til et nettsky-dokument

Du kan vise og administrere versjonshistorikken til Photoshop-dokumentene dine i nettskyen bare fra web.

Gjør følgende for å vise versjonshistorikken:

1. Gå til assets.adobe.com > Filer > Nettsky-dokumenter, og søk i nettsky-dokumentene dine.

2. Åpne et nettsky-dokument, og klikk tidslinjeikonet ().

version-history1-1200

3. I tidslinjepanelet som åpnes, finner du alle de automatisk lagrede versjonene av nettsky-dokumentet. Beveg pekeren over en nettsky-dokumentversjon for å se flere alternativer:

• Klikk på ikonet med tre punktum (), og velg Gi denne versjonen et navn for å gi den valgte versjonen et navn.
  • Klikk ikonet for markering av versjon () for å lagre den versjonen av nettsky-dokumentet og få enkel tilgang til de lagrede nettsky-dokumentversjonene dine under Markerte versjoner-delen øverst på tidslinjepanelet.
  • Klikk på ikonet for markering av versjon på nytt hvis du vil fjerne et lagret nettsky-dokument fra Markerte versjoner-delen.

Gå tilbake til tidligere versjoner av et nettsky-dokument

version-history2-400

1.  Beveg pekeren over en nettsky-dokumentversjon som allerede har et navn, og klikk på ikonet med tre punktum ().

2.  Velg Gå tilbake til denne versjonen for å gå tilbake til en tidligere versjon. Når du åpner det samme nettsky-dokumentet i Photoshop, ser du den tidligere versjonen og kan begynne å arbeide.

Du kan også bruke Endre navn på denne versjonen for å endre navnet på den tidligere navngitte nettsky-dokumentversjonen.

Gi nytt navn, slette og flytte

Gi nytt navn til nettsky-dokumentene dine

Når du har åpnet nettsky-dokumentene dine på Photoshop-startskjermen på enheten din (skrivebord eller mobil) eller på weben (assets.adobe.com), kan du gi nettsky-dokumentene dine nytt navn.

Trykk ikonet med tre punktum () under miniatyren av et nettsky-dokument, og velg Gi nytt navn. Skriv ganske enkelt inn et nytt navn på nettsky-dokumentet for å gi det et nytt navn.

Slette nettsky-dokumentene dine

Åpne menyen med tre punktum () under miniatyren av et nettsky-dokument på enheten din (skrivebord eller mobil) eller på weben (assets.adobe.com), og velg Slett

Dokumentene du sletter fra appen eller weben blir arkivert og lagret under delen Slettet på startskjermen til appen eller Creative Cloud > Ditt arbeid > Slettet.  Trykk eller klikk menyen med tre punktum som vises under et nettsky-dokument i delen Slettet, og velg enten Gjenopprett eller Slett permanent for nettsky-dokumentet. Du finner de gjenopprettede nettsky-dokumentene igjen under delen Nettsky-dokumenter.

Slett nettsky-dokumentene dine permanent for å tømme den skybaserte lagringen. Se Fillagring og kvote for å lære mer om lagringskvoten.

Flytte og organisere nettsky-dokumentene dine

iPad

Under delen Nettsky-dokumenter på startskjermen til appen bare drar og plasserer du et nettsky-dokument til en tilgjengelig mappe eller oppretter en mappe (). Du kan ikke velge flere nettsky-dokumenter samtidig mens du bruker iPad-enheten.

Skrivebord

Trykk ikonet med tre punktum () under miniatyren av et nettsky-dokument, og velg Flytt til. I panelet som åpnes, kan du velge blant tilgjengelige mapper eller bruke alternativet Legg til mappe () for å opprette en mappe. Trykk Flytt for å plassere de valgte nettsky-dokumentene i en mappe eller Avbryt for å avslutte flyttingen.

For å flytte flere nettsky-dokumenter samtidig kan du aktivere avkrysningsboksen under delen Nettsky-dokument for å gå til flervalgsmodus.

Web

Beveg pekeren over en miniatyr, og klikk på ikonet med tre punktum (). Velg Flytt til for å flytte nettsky-dokumentene dine. I Flytt til-panelet som åpnes, kan du velge blant tilgjengelige mapper eller bruke alternativet Legg til mappe () for å opprette en mappe. Klikk Flytt hit for å plassere de valgte nettsky-dokumentene i en mappe eller Avbryt for å avslutte flyttingen.

For å flytte flere nettsky-dokumenter samtidig kan du aktivere avkrysningsboksen under delen Nettsky-dokument for å gå til flervalgsmodus.

Opprette et duplikat av et nettsky-dokument

iPad

Trykk ikonet med tre punktum () under miniatyren av et nettsky-dokument under Nettsky-dokumenter på startskjermen til appen. Velg Kopier for å opprette en kopi av nettsky-dokumentet.

Skrivebord

Du kan ikke bruke Kopier på et nettsky-dokument mens du arbeider med Photoshop på skrivebordet.

Web

Mens du er på weben, går du til (assets.adobe.com), gå til Creative Cloud > Filer > Ditt arbeid > Nettsky-dokumenter. Trykk med ikonet med tre punktum () under miniatyren av nettsky-dokumentet, og velg Kopier for å opprette en kopi av nettsky-dokumentet du har valgt.

Dele en kobling til det kreative arbeidet ditt

Når du er borte fra iPad-enheten eller den stasjonære eller bærbare PC-en din, kan du ganske enkelt besøke assets.adobe.com og logge på med din Adobe ID for å få tilgang til det kreative arbeidet ditt.
På weben (assets.adobe.com) trykker du på ikonet med tre punktum () under miniatyren av nettsky-dokumentet og velger Del for å generere en offentlig kobling. Enhver som har koblingen, kan vise det kreative arbeidet ditt og skrive kommentarer.