Merke bildepunkter

En markering isolerer én eller flere deler i bildet. Ved å merke bestemte områder kan du redigere og bruke effekter og filtre på deler av bildet mens umerkede områder forblir urørt.

Den enkleste måten å velge bildepunkter i bildet ditt er å bruke Velg emne eller et av hurtigvalgverktøyene. Du kan også markere områder av en bestemt form med markeringsverktøyene eller bruke lassoverktøyene for å foreta en markering ved å spore et element i bildet. Det er også mulig å foreta markeringer basert på fargeområdet i et bilde. Det er kommandoer i Markering-menyen til å markere, oppheve markering eller markere bildepunkter på nytt.

I tillegg til bildepunkter kan du også bruke vektordata for å lage markeringer. Bruke penn- eller formverktøyet for å lage nøyaktige omriss kalt baner. Baner kan konverteres til markeringer.

Markeringer kan kopieres, flyttes og limes inn eller lagres i en alfakanal. Alfakanaler lagrer markeringer som gråtonebilder som kalles masker. En maske er det motsatte av en markering: Den dekker den umerkede delen av bildet og beskytter den mot alle redigeringer og endringer som gjøres. Du kan konvertere en lagret maske tilbake til en markering ved å laste inn alfakanalen i et bilde.

Merk:

Mens baner kan bli konvertert til markeringer, kan markeringene også bli konvertert til baner.

Velg ett eller flere objekter eller baner for rask redigering. Se veiledningen på Banemerking og redigering.

Opplæringsvideo: Velge en del av et bilde

Opplæringsvideo: Velge en del av et bilde
Train Simple

Opplæringsvideo: Foreta hårfine markeringer

Opplæringsvideo: Foreta hårfine markeringer
I andre episode av Photoshop Playbook viser produktsjef for Photoshop, Bryan O'Neil Hughes, hvordan man foretar hårfine markeringer.
Bryan O'Neil Hughes

Opplæringsvideo: Tips for markering

Opplæringsvideo: Tips for markering
Scott Kelby

Merke bildepunkter, oppheve markering og merke på nytt

Merk:

Hvis et verktøy ikke fungerer som forventet, har du muligens en skjult markering. Bruk kommandoen Fjern merking, og prøv verktøyet på nytt.

Merke alle bildepunktene på et lag innenfor rammene i et arbeidsområde

1. Velg laget i lagpanelet.
  2. Velg Marker > Alt.

Oppheve markeringer

1. Gjør ett av følgende:
    • Velg Velg > Fjern markering.
    • Hvis du bruker det rektangulære markeringsverktøyet, det elliptiske markeringsverktøyet eller lassoverktøyet, klikker du et sted i bildet utenfor det merkede området.

Merke siste markering på nytt

1. Velg Markering > Marker på nytt.