Photoshop CS6 og Photoshop CC inneholder plugin-modulene Kontaktkopi II og PDF-presentasjon. De er nå kompatible med 64-biters, som sikrer optimal ytelse på moderne systemer.

Merk:

Enkelte av prosedyrene i disse artiklene gjelder for Adobe Bridge. Adobe Bridge blir ikke installert som standard med Photoshop CC. Hvis du vil laste ned Bridge CC, kan du logge på Creative Cloud ved hjelp av Adobe-ID-en, og deretter gå til Apper.

Opprette kontaktkopier

1. Gjør ett av følgende:
    • (Photoshop) Velg Fil > Automatiser > Kontaktkopi II.
    • (Bridge) Velg en mappe med bilder eller bestemte bildefiler. Fra Bridge-menyen velger du Verktøy > Photoshop > Kontaktkopi II. Med mindre du velger bestemte bilder, tar kontaktkopien med alle bildene som vises i Adobe Bridge. Du kan velge andre bilder etter at dialogboksen Kontaktkopi II er åpnet.
  2. I dialogboksen Kontaktkopi II angir du hvilke bilder som skal tas med, ved å velge et alternativ fra Bruk-menyen.

Merk: Hvis du velger Bridge, brukes alle bildene som befinner seg i Bridge, med mindre du valgte bilder før du valgte Kontaktkopi II-kommandoen. Bilder i undermapper tas ikke med.

3. I dokumentområdet velger du størrelse og fargedata for kontaktkopien. Merk av for Slå sammen alle lag hvis du vil opprette en kontaktkopi med alle bilder og all tekst på ett enkelt lag. Fjern merket for Slå sammen alle lag hvis du vil opprette en kontaktkopi der hvert bilde er på et separat lag og hver bildetekst er på et separat tekstlag.
  4. Under Miniatyrer angir du oppsettalternativer for miniatyrforhåndsvisningene.
    • Velg om du vil ordne miniatyrbildene på tvers først (fra venstre mot høyre, og så fra øverst til nederst) eller nedover først (fra øverst til nederst, og så fra venstre mot høyre).
    • Angi ønsket antall kolonner og rader per kontaktkopi.
    • Merk av for Bruk automatisk avstand for å la Photoshop angi avstanden mellom miniatyrene i kontaktkopien automatisk. Hvis du fjerner merkingen for dette alternativet, kan du angi den loddrette og vannrette avstanden rundt miniatyrene.
    • Merk av for Roter for beste tilpassing for å rotere bildene, uansett retning, slik at de passer nøyaktig på en kontaktkopi.
  5. Merk av for Bruk filnavn som bildetekst hvis du vil merke miniatyrene med filnavnet til kildebildene. Bruk menyen til å angi skrifttype og -størrelse for bildetekst.
  6. Klikk OK.

Videoopplæring: Lage et kontaktark

Videoopplæring: Lage et kontaktark
Denne opplæringen for viser deg hvordan du oppretter en kontaktkopi som er opprettet i Adobe Bridge og importert til Photoshop.
Chris Orwig

Opprette en PDF-presentasjon

Med PDF-presentasjon-kommandoen kan du bruke mange forskjellige bilder til å lage et dokument eller en lysbildefremvisning med flere sider.

1. Velg Fil > Automatiser > PDF-presentasjon.
  2. I dialogboksen PDF-presentasjon klikker du Bla gjennom. Naviger deg fram til filene du vil legge til PDF-presentasjonen. Velg Legg til åpne filer for å legge til filer som alt er åpne i Photoshop.

3. Merk: Du kan dra filer oppover eller nedover for å endre rekkefølgen på dem i presentasjonen. Hvis du vil at en fil skal vises flere ganger, velger du den og klikker Dupliser.

4. Velg utdata- og presentasjonsalternativer. Klikk deretter Lagre.
  5. Merk: PDF-presentasjoner lagres som generiske PDF-filer, ikke Photoshop PDF-filer. De rastreres når du åpner dem på nytt i Photoshop.

Video | Tips for bildepresentasjon

Video | Tips for bildepresentasjon
Scott Kelby