Fingerverktøyet simulerer effekten du ser når du drar en finger gjennom våt maling. Verktøyet plukker opp farge der strøket begynner, og dytter den i den retningen du drar.

1. Velg fingerverktøyet .
  2. Velg en penseltupp og alternativer for overgangsmodus på alternativlinjen.
  3. Merk av for Fargeprøve av alle lag på alternativlinjen for å gni ut med fargedata fra alle synlige lag. Hvis det ikke er merket av for dette alternativet, bruker fingerverktøyet bare farger fra det aktive laget.
  4. Velg Fingermaling på alternativlinjen for å gni ut med forgrunnsfargen i begynnelsen av hvert strøk. Hvis det ikke er merket av for dette alternativet, bruker fingerverktøyet fargen under pekeren i begynnelsen av hvert strøk.
  5. Dra i bildet for å gni bildepunktene utover.

Merk:

Trykk Alt (Windows) eller Tilvalg (Mac OS) når du drar med fingerverktøyet for å bruke alternativet Fingermaling.