Raster og vektor

Rasterbilder (eller bitmap) kan beskrives som en matrise eller datatilordning i et rektangulært rutenett med piksler eller punkter. Vektorbilder kan beskrives som linjer, former og andre grafiske bildekomponenter lagret i et format som bruker geometriske beregninger for å gjengi bildekomponentene.

Rasterbilde (bitmap): Ved 100 % har bildet nesten samme utseende som i vektorversjonen (nedenfor) Merk: Så snart bildet skaleres, vil kantpikslene begynne å vises, slik at kantene ikke lenger er jevne.

Vektorbilde: Vektorbildet opprettes ved å definere punkter og kurver. (Dette vektorbildet ble opprettet med Adobe Illustrator.) Når vektorgrafikk skaleres, vil kantene være rene og skarpe, uansett størrelsen.