Vad förändras?

Det skriptgenererade användargränssnitt i Photoshop har förbättrats så att det nu stöder HiDPI-/Retina-skärmar och så att det ser mer ut som det allmänna användargränssnittet i programmet. Det skriptgenererade användargränssnittet är nu baserat på ett nytt ramverk i stället för Flex.

Dialogrutor som påverkas

Här följer en lista över dialogrutor i programmet som påverkas av den här förändringen:

DialogrutaMeny
Kontaktkarta IIArkiv > Automatisera > Kontaktkarta II
Ändra färglägeArkiv > Automatisera > Ändra färgläge
Anpassa bildArkiv > Automatisera > Anpassa bild
LinskorrigeringArkiv > Automatisera > Objektivkorrigering
Lägg samman till HDR ProArkiv > Automatisera > Lägg samman till HDR Pro
PhotomergeArkiv > Automatisera > Photomerge
Exportera färgsökning  Arkiv > Exportera > Exportera tabeller för färgsökning
Lagerkompositioner till filerArkiv > Exportera > Lagerkompositioner till filer
Lagerkompositioner till PDFArkiv > Exportera > Lagerkompositioner till PDF
Ritytor till PDFArkiv > Exportera > Ritytor till PDF
Exportera lager till filer
Arkiv > Exportera > Lager till filer
BildbearbetareArkiv > Skript > Bildbearbetare
SkripthändelsehanterareArkiv > Skript > Skripthändelsehanterare
Ladda lagerArkiv > Skript > Läs in filer i stapel
BildstatistikArkiv > Skript > Statistik
MåttskalemarkörBild > Analys > Placera skalmarkör
LågaFilter > Återgivning > Låga
BildramFilter > Återgivning > Bildram
TrädFilter > Återgivning > Träd
Överföra till Sketchfab3D > Dela 3D-lager på Sketchfab
Exportera/importera förinställningarRedigera > Förinställningar > Exportera/importera förinställningar
Tegelfyllning

Redigera > Fyll

Välj Mönster i innehållslistrutan

Välj Skript

Välj alternativet i listrutan Skript

Korsväv
Montera längs bana
Slumpmässig fyllning
Symmetrisk fyllning

Användargränssnittslayout

Skript-API:erna som används till att generera användargränssnitt har inte förändrats. Men det finns en skillnad i grupperingen av widgetar.

I Flex fungerade "gruppwidgetar" som en osynlig layoutfunktion för gruppering av widgetar. I Mondo är "grupp" däremot en widget i sig med en egen bakgrund som inte kan överlappa andra widgetar.

Alla widgetar är till exempel synliga i Flex om det finns två grupper vars widgetar är ordnade så att de båda grupperna inte överlappar varandra.

Gruppwidget – Flex

I det nya ramverket, med samma scenario, döljer den översta gruppen den understa.

Gruppwidget - nya ramverket

Obs!

Det här kan leda till att en del användares befintliga skript får en felaktig användargränssnittslayout i det nya ramverket. Alla sådana skript måste ändras genom att bort alla överlappningar i "gruppwidgetar". Skript som skapas i det nya ramverket eller som ändras för att köras i det nya ramverket kommer att fungera utan problem i Flex.

HiDPI-stöd

Med den här förändringen stöder gränssnittsskript även HiDPI-skärmar. Det krävs dock inga förändringar i skripten för att de ska fungera på HiDPI-skärmar. Du behöver bara placera 2x-bildresurserna med samma filnamn som 1x-bildresurserna vid 1x-bildresursen och lägga till suffixet @2X.

Om till exempel 1x-bildresursen har namnet imageFile.png ska namnet på 2x-bildresursen vara imageFile@2X.png och finnas på samma plats.

Obs!

Om 2x-bildresursen inte hittas kommer 1x-bildresursen att användas.

Kända fel

• Widgeten Flash Player kan inte längre användas. Det är inte längre möjligt att spela upp SWF-/Flash-/Flex-filer via skriptanvändargränssnittet.
  • Widgeten TreeView kan inte användas.
  • Bildritning kan inte användas i widgetarna Checkbox och Radiobutton.
  • Knapparnas bakgrundsfärg kan inte ändras.
  • Teckensnittsformat på text stöds inte.