Du kan enkelt redigera och förfina befintliga lagermasker.

1. Markera det lager som innehåller den mask du vill redigera i panelen Lager.
  2. Klicka på maskminiatyrbilden i panelen Lager.

3. Markera något av redigerings- eller målarverktygen.

Obs!

Förgrunds- och bakgrundsfärgerna får som standard gråskalevärden när masken är aktiverad.

4. Gör något av följande:
    • Om du vill minska masken och visa lagret målar du masken med vitt.
    • Om du vill göra lagret delvis synligt målar du masken med grått. Mörkare gråtoner gör nivån mer genomskinlig medan ljusare gråtoner gör den mer ogenomskinlig.
    • Om du vill utöka masken och dölja lagret eller gruppen målar du masken med svart. Lagren under blir synliga.

Om du vill redigera lagret i stället för lagermasken markerar du lagret genom att klicka på miniatyrbilden i panelen Lager. En ram visas runt miniatyrbilden av lagret.

Obs!

Om du vill klistra in en kopierad markering i en lagermask Alt-klickar du på miniatyrbilden av lagermasken i panelen Lager och visar maskkanalen. Välj Redigera > Klistra in, sedan Markera > Avmarkera. Markeringen konverteras till gråskala och läggs till masken. Avmarkera maskkanalen genom att klicka på miniatyrbilden för lagret i panelen Lager.