Du kan ha dina mönster organiserade i bibliotek som du kan läsa in eller ta bort från snabbpanelerna för mönster.

Läsa in ett bibliotek med mönster

Välj något av följande alternativ på menyn i snabbpanelen Mönster:

• Läs in mönster om du vill lägga till ett bibliotek i den aktuella listan. Markera den biblioteksfil som du vill använda och klicka på Läs in.
  • Ersätt mönster om du vill ersätta den aktuella listan med ett annat bibliotek. Markera den biblioteksfil som du vill använda och klicka på Läs in.
  • En biblioteksfil (visas längst ned på menyn i panelen). Klicka på OK om du vill ersätta den aktuella listan, eller klicka på Lägg till om du vill utöka den aktuella listan.

Spara en uppsättning förinställda mönster som ett bibliotek

1. Välj Spara mönster på menyn i snabbpanelen Mönster.
  2. Välj var du vill spara mönsterbiblioteket, ange ett filnamn och klicka på Spara.

Du kan spara biblioteket var du vill. Om du sparar biblioteksfilen i mappen Förinställningar/Mönster i standardmappen för förinställningar visas biblioteksnamnet längst ned på menyerna i snabbpanelen Mönster när du startar om Photoshop.

Återgå till standardbiblioteket med mönster

1. Välj Återställ mönster på menyn i snabbpanelen Mönster. Du kan antingen ersätta den aktuella listan eller lägga till det förinställda biblioteket i den aktuella listan.

Obs!

Om du får ett förinställt mönsterstämpelverktyg som använder ett odefinierat mönster eller om du raderar den förinställning som du använder genom att återställa eller ersätta mönsterbiblioteket, kan du definiera om mönstret genom att välja Nytt mönster på menyn i snabbpanelen Mönster.

Ändra namn på ett förinställt mönster

1. Välj det mönster du vill ändra namn på och välj Ändra namn på mönster på menyn i panelen.
  2. Ge mönstret ett nytt namn och klicka på OK.

Ta bort ett förinställt mönster

1. Gör något av följande:
    • Välj det mönster som du vill ta bort och välj Ta bort mönster på menyn i panelen.
    • Håll ned Alt, peka på ett mönster (pekaren förvandlas till en sax) och klicka.

Obs!

Mönstret tas endast bort från den grupp som visas. Mer information om hur du visar ett fullständigt bibliotek igen finns i Läsa in ett bibliotek med mönster.