Denne artikel omhandler kendte kompatibilitetsproblemer i forbindelse med brug af Photoshop CC på macOS 10.14 (Mojave) og angiver løsninger på disse problemer.

Adobe har opdaget de nedenfor angivne kompatibilitetsproblemer i forbindelse med kørsel af Photoshop 2018 (og ældre) sammen med macOS 10.14 Mojave.

Adobe anbefaler på det kraftigste, at vores kunder opdaterer til 2019-versionen af Photoshop CC, inden de opdaterer til macOS 10.14 Mojave. Ældre versioner af Photoshop CC er ikke beregnet til eller blevet testet tilstrækkeligt i forhold til at køre på macOS Mojave. Vi anbefaler også på det kraftigste, at du kører dine egne test på en partition, som ikke er til produktion, så du kan sikre, at det nye operativsystem fungerer sammen med hardwaren og driverne (udskrivning osv.). Du kan måske med fordel beholde en ældre version af styresystemet, som er kompatibelt med ældre versioner af vores software.

Hvis du oplever problemer, som ikke er nævnt her, kan du rapportere dem via vores websted til feedback.

Berørte versioner Photoshop CC 2018 eller tidligere
Operativsystem macOS 10.14 Mojave

Adobe har opdaget nedenstående kompatibilitetsproblem i forbindelse med brug af Photoshop CC 2018 og ældre versioner på macOS 10.14 Mojave.

Pennetryk fungerer ikke, og der vises timeglas, når der tegnes

Løsning

Opdater til Photoshop CC 2019 20.0.2.

Løsning (tidligere versioner)

Når du starter Photoshop 2018 (og tidligere), efter du har opgraderet til macOS 10.14, vises følgende dialogboks:

Giv adgang til Photoshop
Giv adgang til Photoshop

Adobe Photoshop vil gerne bruge tilgængelighedsfunktionerne i denne computer. Giv programmet adgang i indstillingerne for sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, der findes i systemindstillingerne.

Hvis du klikker på Afvis, opstår følgende problemer ved brug af Photoshop:

• Pennetryk fungerer ikke
  • Timeglasmarkøren vises, når der tegnes

Følg disse trin:

1. Åbn Systemindstillinger.

2. Vælg Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

3. Klik på hængelåsen, og angiv dit brugernavn og din adgangskode til computeren.

4. Vælg fanen Beskyttelse af personlige oplysninger, og vælg derefter Tilgængelighed i kolonnen i venstre side.

5. Klik på plusknappen (+) under "Giv nedenstående programmer tilladelse til at styre computeren".

6. Naviger til mappen Programmer, vælg Photoshop, og klik på Åbn.

Dialogboksen Systemindstillinger skal se ud som vist nedenfor, og Photoshop skal være tilføjet og markeret:

Giv adgang til Photoshop
    Giv adgang til Photoshop
  7. Klik på hængelåsen for at forhindre yderligere ændringer. Genstart Photoshop.

Sorte artefakter på billedet efter brug af filteret Blødgør

Når du bruger filteret Blødgør på et billede på Mac-computere med visse typer grafikkort, kan der forekomme uventede sorte pixel på billedet.

Du har macOS 10.14.0, 10.14.2 eller 10.14.3.

Problemet opstår på Mac-computere med følgende grafikkort:

• AMD Radeon HD - FirePro D300
  • AMD Radeon HD – FirePro D500
  • AMD Radeon HD – FirePro D700
  • AMD Radeon R9 M290
  • AMD Radeon R9 M370
  • AMD Radeon R9 M390

Løsninger:

Nedgrader til macOS Mojave 10.14.1.

eller

Kør Liquify uden grafikacceleration:

• Hold Alternativ-tasten nede, mens du vælger Filter > Blødgør  for at deaktivere valgmuligheden Anvend grafikprocessor, når du starter dialogboksen Blødgør.
  • Deaktiver valgmuligheden Anvend grafikprocessor i indstillingerne.
    1. Vælg Photoshop > Indstillinger > Ydeevne.
    2. Fravælg Brug grafikprocessor.
    3. Afslut og genstart Photoshop.

Vi arbejder med Apple på at løse problemet.

Valg af det mørke tema ændrer ikke hele brugergrænsefladen

Når du vælger det mørke tema i dialogboksen Generelt i systemindstillingerne i macOS, er det ikke alle elementer i brugergrænsefladen i Photoshop der får det mørke udseende. Valg af det mørke tema ændrer programmets udseende på nær følgende elementer:

• Rammen og panelerne i programmet
  • Photoshop-specifikke dialogbokse
  • Pop op-menuer
  • Panelmenuer
  • Genvejsmenuer
  • Dialogbokse, der kommer fra operativsystemet, f.eks. "Åbn ..." og "Apple Farvevælger"

Photoshop bruger separate indstillinger til styring af programmets ramme, paneler og dialogbokse. Du kan gøre følgende for at få disse elementer til at matche udseendet af det mørke tema i macOS:

1. Åbn Indstillinger > Brugerflade.
  2. Vælg den mørkeste indstilling for farvetemaet.

Bemærk: Pop op-, panel- og genvejsmenuerne samt de dialogbokse, der kommer fra operativsystemet (f.eks. dialogboksen "Åbn" og "Apple Farvevælger"), påvirkes ikke af denne indstilling.

Funktioner til hurtig deling på Facebook og Twitter vises ikke

Når du klikker på ikonet Del i højre side af linjen Indstillinger for at dele et billede, vises Facebook, Twitter etc. ikke længere i menuen.

Photoshop bruger de funktioner til deling, der findes i macOS, og disse funktioner er blevet fjernet i Mojave.

Gem til web-indstillinger bevares ikke mellem sessioner

Når du afslutter og genstarter Photoshop, bevares dine senest anvendte indstillinger i Gem for web ikke. Adobes udviklerteam er i gang med at undersøge problemet.

Programmet går ned, når der vælges mørkt tema kun for menuer og Dock vha. en terminal-kommando

Hvis du har brugt en terminal-kommando til at angive, at kun menuer og Dock skal vises vha. det mørke tema i Mojave, kan det få Photoshop og andre programmer til at gå ned. Følg anvisningerne her på siden for at gendanne det fulde mørke tema i Mojave.